Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasilik süreci ne kadar sürer?

ali41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@İstanblue34, ben oğlumun vasiliği olcam başvuru yaptık engelli raporu var süresiz ne zaman belli olur sonuçlanır vasilik ve mahkeme yeniden hastaneye gönderir mi

@ali41,

Maalesef vasilik süreci hakkında bilgi sahibi değilim. Konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar var ise yardımcı olacaklardır.

Hastane yatışı olduysa otomatikmen vasi atanıyor eğer sulh mahkemesi kararıyla yatışı olduysa ve genelde 1 sene sonra otomatik kalkıyor sanırım hastane yatışı bitimine yakın müracaat etmek gerekiyor kaldırılmasına dair yoksa devam edecektir diye biliyorum.Bana 1 sene demişlerdi kalkmadı vasilik ben müracaat edip vasimin onayıyla kaldırabilmiştim.

Sulh hukuk mahkemesi emniyete yazı yazar emniyet sizi hastaneye gönderir doktor vasi uygundur derse evrak mahkemeye gider 1 veya 2 ayda vasi atanır. Bazen doktor vasi atamamı istiyor musun diye soruyor hastaya.

bende oğluma vasilik olcam engelli raporu var mahkemeye başvurduk mahkeme sevk eder mi hastaneye yeniden bizi acaba engelli raporu var niye ederler bilgi verir misin ordaki memur etcek dedi

Moderatör tarafında düzenlendi:
@ali41, Engelli raporuında engel türü olarak zihinsel engelli seçeneği mi seçili yoksa Ruhsal ve Duygusal'mı seçili. Zihinsel ise zaten vasi atanır. Ruhsal ve Duygusal ise neden acaba hastaneye yönlendirmedi ve teşhis nedir derim açıkcası?

Bir tanıdığımız başvuru yapmıştı, süreç sulh hukuk mahkemesinde ilerliyor. Ortalama 2-6 ay arasında sonuçlanıyor. Süresiz engelli raporu varsa çoğu zaman hakim yeniden hastaneye sevk etmiyor ama rapor eski ya da yetersiz görülürse tekrar rapor isteyebiliyor. Karar kesinleşince vasi atanıyor ve mahkemeden vesayet belgesi alınıyor.

@emelkuru, Yanlış bilgi süresiz engelli raporum var ilk doktor/hastane kararından sonra iki defa hastaneye sevk oldum 1'er yıl ara ile...

@ali41,
Vasi zaten normal şartlarda Zihinsel Engellilere atanıyor. Bu yüzden Zihinsel seçili engelli raporu olan bir kişiye engelli raporuna bianen direk vasi atanılması olağan doğal bir şey.

@s!gMa!, peki birşey daha sorcam duruşma günü verilmiş 19/02/2026 yazıyor ve genel müzekkere dosyası eklenmiş tekzip zaptı hastaneye henüz sevk etmediler ne zaman ederler ve sonuçlar hemen çıkarsa ondan önce duruşma olmaz mı erken yani

@ali41, Duruşma gününden önce duruşma olmaz. Hastaneye sevk ederlerse duruşma gününden önce olur ve POLİSLER karakoldan ararlar hocam polis eşliğinde veya karakoldan evrağı kendiniz alıp geçersiniz hastaneye...

Vasiliği eskiden tek doktor karar veriyordu 3'ü imzalıyordu şimdi heyet karar veriyor.

@s!gMa!, heyete gelmenize gerek yok dediler sadece heyet doktorlarını dolaştık psikiyatriden sıkıntısı psikolog 50-69 m alt sınır yazmış IÒ testi yaptı birde e devlete düşer mi o rapor kaç günde belli olur yani heyete gelmenize gerek yok dediler

@ali41, Benimki e-nabıza sadece adı düştü rapor içeriği düşmedi Uyap dosyalarada düşmedi emniyeti arayıp öğrendim isterseniz bir arayın. Hastane emniyete emniyet adliyeye yazıyor çünkü…

Üst Alt