Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasilik kaldırılınca engelli maaşı da kesiliyor mu?

Shamrain

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
9
selam herkese günaydın ben 2023 yılında engelli raporu çıkarttım ve bu rapor ile engelli aylığına başvurdum fakat şizofreni hastası olduğum için başvurumu kabul etmediler başvuru yapamazsın ancak bir vasisi olursa o başvuru yapabilir dediler. sonrasında ise annem vasim olmak için gereken işlemleri yaptı ve bir kaç ay sonra vasilik durumu tamamlandıktan sonra engelli aylığına benim adıma o başvuru yaptı artık vasim oldugu için engelli aylığınada bağlandım fakat şimdi vasiliği kaldırtmak istiyorum bunun için dilekçe verdim eve kağıt geldi önce heyete sonrada mahkemeye gelinecek diye bu gereklilikleri karşılarsam vasilik ortadan kalkarsa engelli aylığıda kesilir mi?

Geçmiş olsun . Bildiğim kadarıyla kesilmez vahşilik ayrı bir durum engeli aylığı ayrı. Vasilik demek kendi balına karar veremez demek. Yani evlilik yapamaz kredi çekemez. Kefil olamaz gibi.

@Mustafa 1972,

saolun. cevabınız içinde ayrıca teşekkür ederim.

işe girip çıkma gibi bir durum oldu bu etkilermi peki engelli aylığını 3 5 gün çalışabilip çıktım işten sigorta başlatıldı ama sonra sona erdi.

Eğer çalışıyorsanız engelli aylıgı anlamazsınız. Zaten önemli olan bir işte çalışabiliyorsanız ne mutlu size

@Mustafa 1972,
yok çalışamıyorum uzun zamandır hastalık kaynaklı engelli aylığı ile geçiniyordum en sonunda işe girdim çalışabilirim ümidiyle yine olmadı malsef :S hemenmi kesiliyor.

Üst Alt