Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Vasi kararı ile araç alımı..?

Harput23

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a abilerim bugün vasilik sonucunu aldım kardeşimin vasisi oldum. 5 yılı dolan aracımızı satıp yeni araç almak istiyoruz. Ancak hakime izin vermiyo tartıstık bide böyle bi hakkı varmı Allah aşkına napabilirim bu durumda.Teşekkürler ..

Harput23
Yetkisi var malesef, hem alım hem de satış için ek karar çıkartmak zorundasınız ve bu da hakimin insiyatifinde, tartışmanız kötü olmuş. Hakimin insiyatifine bırakılmış bir konu olduğundan üst mahkemeye itirazda bulunsanız da sonuç çıkmıyor.

Peki aracımı satmaya izin alsam tekrar 0 araç almasam bu parayı kullanabilirmiyim

Harput23

Burada da hakimin kararı belirleyici olur. Hakim araç almanın kısıtlı için doğru olacağına ikna olursa, evet.

Peki Aracımı noter e gidip normal plakaya çevirme şansım varmı

kardeşimin vasiligini üzerime aldım ancak hakim diyo ki passat ve superb sınıfında ki arabalara izin vermiyorum böyle bi hakkı varmı napmam lazım sizce dilekçe vermelimiyim

Harput23

Başvurursunuz, hakim karar verir, itiraz edersiniz. Ama hakimi aşmak kolay değildir...

Anladım sağolunm Demekki bazı şeyler hâlâ yolunda değil. Saçmaliktan başka bişey değil. Hakim bana yasayı uygular başka bişey söyleyemez. Allaha havale ediyorum.

Bunun bir standardı yok arkadaşlar, bu konu tamamen hakimin inisiyatifine bırakıldığından her yerde farklı sonuçlar çıkması normal.
Kimi hakim, kısıtlının bu araç alımından her hangi bir menfati yok der hiç izin vermez, kimi, madem kısıtlının işleri için o halde fazla lükse gerek yok der, kimi de aman git ne alırsan al der.
Malesef hakim ne derse o, arkadaş yukarıda hakim yasayı uygular başka şey söyleyemez demiş, bu yetkiyi hakime veren yasa zaten :)

Ufukalp

Ufuk hocam, deneyip göreceğiz :) vereceğini sanmıyorum ama işim şansa kalmış.

Üst Alt