Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerime kayıtlı aracı acil durumlarda da başkası kullanamaz mı?

bluesky

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selamlar benim bi sorum olacak 1. dereceden engelliyim ve ehliyet almam çok zor imkansız yani ama ulaşım için otoya ihtiyacım var fiat doblo tarzı birşey arkası geniş olmalı neyse benim sorum şu ben ailemden birini şöför olarak göstersem ve bu aracı alsam buraya kadar herşey tamam ben sıkıştığım durumlarda yani acil biryere gitmem gerek diyelim o andada şöför olarak gösterdiğim kişi yok ben başka bi arkadaşımı vs çağırıp gidilmesi gereken yere bu araçla gidebilirmiyim yani ben aracın içinde olduğum sürece aracı herhangi biri kullanabilirmi yoksa sadece şöför olarak gösterdiğim kişimi kullanabilir bu konu kafama takıldı yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar

Normal bir aile olduğunuzu düşünün. İmkanlarınız el verdi ve bir araba aldınız. Bu arabayı eşiniz alış verişe gitmek için kullanabilir, yada uzun yolda yorulduğunuzda yada başınız ağardığında oğlunuz direksiyona geçip aracı kullanabilir. Aracınızın bakım ve tamir ihtiyacı var, gelir servisten bir eleman aracınızı alır götürür bakımını yapıp size getirir.Örnek olayları arttırmamız mümkün. Yeter ki ehliyetleri olsun ,aracınız herkes kullanabilir ve buna hiç kimse bir şey diyemez.
Ama engelli bir kişi iseniz yukarıdaki senaryolar yürümez. Aracınızı sizden başka hiç kimse kullanamaz. Bırakın herkesi 1. derecede yakınlarınız bile kullanamaz. Onun için eşinizi alışverişe siz götürüp, mekan uygun değilse ve mutlaka da uygun park yeri bulamayacağınızdan dolayı siz aracınızın içinde oturup beklersiniz. Ya da yol ne kadar uzun olursa olsun başınız ağrısa kolunuza kramp girse de oğlunuza aracınızı veremezsiniz zira yasak. Aracınızın bakım ve tamiri gerekiyorsa bunu mutlaka siz servise götüreceksiniz, paranız varsa bir taksi tutup evinize döneceksiniz ya da akşama kadar o şartlarda tekerlekli sandalyenize oturup aracınızın tamirinin yapılmasını bekleyeceksiniz.
Aman sizde biraz daha zengin olunda eşinize de bir araba alın canım, ne olacak nasılsa paranız bol…
Paranız yoksa ve zamınız ve vatandaş bilinciniz varsa oturup yetkili makamlara yazı, e-posta gibi yollarla ulaşıp (engelli oranınız ne olursa olsun ) “engelli plakalı” araçlarınızı 1. derecede yakınlarınızın kullanması için bir kampanya başlatabilirsiniz ve bu yolda kamuoyu desteğini de yanınıza alıp bu sorunu çözebilirsiniz

:) 2 yıl boyunca binlerce elektronik dilekçeyle bu konunun da dahil olduğu araç ile ilgili kampanya düzenledik (Gündem). Bazı taleplerimiz karşılandı ama bu konuya yanaşmadı yetkililer.

engel derecem 84 hastalığım CMT ehliyet alamayacağım için kullanıcı büyük ihtimalle babam olucak ama sadece o kullanabilicekse anlamı yok bu işin yeri gelir o müsait olmaz yada o an yanımda değildir ben ozaman ne yapıcam ben aracın içinde olduğum sürece herhangi birinin kullanabilmesi lazım sıkıldım artık daraldım engelliler eve kapanıyor engelliler sosyalleşemiyor sosyalleşemeyiz tabi önümüze böyle engeller koyulduğu sürece mesela belediyemizin verdiği ücretsiz kurslar var dil kursu el sanatları vs gidip halkın içine karışayım hemde birşeyler öğrenirim diyorum araç yok taksi tutsam her seferinde git gel 40 tl aracı indirimsiz alsak diyorum maliyet çok yüksek indirimli alsak oda başka bi sorun ne yapsam bilmiyorum

Yasa gereği engeliniz %90'ın altında olduğu için sizin adınıza ÖTV'siz ve MTV'siz araç alınamaz.

arkadaşlar benim %90 engellidir diye raporum var ben bu raporla 2006 yılında bi vito aldım şöför olarak pederi gösterdim , ama geçenlerde göz muaynesine gittim dedim pedere ver anahtarı verdim abime bindim yanına gittim, başka bi zaman ürolojiye gittim o zamanda kuzenim (amcaamın oğlu) götürdü bize kimse bişey demedi , prosödür gereği bi şöför tayin edecen tamamda bu sadece kağıt üzerinde kalır.. benim fikrim bu ..

Üst Alt