Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üzerimde ÖTV'siz araç varken, ikinci el yeni bir araç alabilir miyim?

mehmet miktat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 yıl önce ötv indiriminden yararlanarak bir araç aldım aracı babam kullanıyor çünkü düz vites şimdi ben kendime 2. el otomatik vites bir araç alıp özel tertibat taktırıp kullanabilirmiyim. 2. el alacağım arabayı ötv indirimi felan gekermiyor fikir verebilirmisiniz. teşekkürler

Alırsın ama mtv den sadece bir araç faydalanabilir unutma hiç bir sıkıntıda olmaz.
Şunu da unutma ötv hakkına bir yıl kalmış imkanın varsa sıfır ötv indirimli araç al tertibatı ona yaptır bir kere masraf yapmış olursun şunu da unutma mtv den gene bir araç faydalanabilir.

mehmet miktat kardeş üzerime vazife değil ama merak ettim: babanıza verdiğiniz araçta herhangi özel tertibat varmı?

yok. ben ilk kaza yaptığım zaman bir daha araç kullanmak istememiştim o yüzden bu aracı düz vites tertibatsız aldık. ama artık yavaş yavaş kendi arabam olsun kimseye bağlı kalmak istemiyorum kafama estiğinde çekip gitmek istiyorum.

ilk seçenek ile ikinci seçenek başınıza sorun açabilir diye merakımı sordum.

İlk Araç sizin üzerinize ve ÖTV.siz alındı. Buraya kadar sorun yok ama ikinci aracı tertibatlı alacaksınız. yine desorun yok. MTV. ödersiniz olur biter güle güle kullan birşsey dediğim yok buraya kadar

ama ilk araç sizin üzerinize ve ÖTV.siz alındı demişsiniz ya; burada takıldım. Amacım size yardımcı olmaktı.
O ilk araç tertibatsız rapor ile alınmış ise sorun yok..

Eğer raporda tertibatlı yazıyorsa başınız belaya girebilir; demek istedim.
düşündüklerim gibi yoksa gönlünü rahat tut sorun yok..

2. El özel tertibatlı araç

2010 yılında ötv indirimli sıfır bir araç aldım 2015 arabanın yasal süresi bitti fakat arabayı satmadım şimdi ikinci el bir araba aldım bu aracı üstüme alıp tertibat taktırmak istiyorum bu araç ikinci el olduğundan ötv indirimli araç alma hakkım bitermi yani 2010 yılında aldığım aracı satıp tekrar ötv indirimli bir araç alabilirmiyim yani 2 tane aracım olacak biri ötv indirimli diğeri 2. El yardımcı olursanız sevinirim

mehmet miktat
2.el araçta ötv olmadığından zaten ötv muafiyeti hakkınızı kullanmış olmuyorsunuz.
2010 yılında almış olduğunuz aracı satma zorunluluğunuz da yok, ister satarak ister satmadan tekrar ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.
Ancak sadece biri için mtv muafiyetinden faydalanır diğerleri için mtv ödersiniz.

Üst Alt