Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu ile iki kez hava değişimi aldım. Askerlik durumum ne olur?

@OğuzHan112 abi bildiğin üzere Kıbrıs olmak üzere 2 hava değişimi almıştım bugün memleketimde tekrardan heyete girdim kita anket formu olmadığı için muafiyet vermedi tekrardan 1 ay hava değişimi verdi ve 3 kez hava değişimi almış oldum abi yeni birliğimde ki komtanimi aradı babam ordaki komtanda hava değişimi bitince bize katılış yapsın 2 hafta kendisi gozlemleyelim prosedürü gereği ondan sonra heyete sevk edip muafiyet aldiralim dedi sence bu 3 hava değişimi almış olmam abi bu yeni birliğimde gideceğim doktorun görüşünü ne kadar etkiler çünkü beni ilk kez görücek gideceğim doktor muafiyet verir mi hemen yoksa oda ilgilenmeyip tekrardan hava değişimi mi verir abi bana net bir cevap yazabilir misin abi çok korkuyorum artık süreç uzadıkça uzuyor çok bunaldım artık bitmesini isitoyrum bu ızdırapin

Kardeşim benden sana tavsiye işlemlerine Birliğinde devam et. Oğzuhan bey'inde dediği gibi en mantıklı yol birliğinde devam etmek. Ben sivilde de hava değişimi alabiliyordum. Komutanlar gel burda devam edelim dedi sözlerini dinledim kısa sürede hallettiler.

@OğuzHan112 abi nolursun bir yol göster çok yoruldum abi bildiğin üzere Kıbrıs olmak üzere 2 hava değişimi almıştım bugün memleketimde tekrardan heyete girdim kita anket formu olmadığı için muafiyet vermedi tekrardan 1 ay hava değişimi verdi ve 3 kez hava değişimi almış oldum abi yeni birliğimde ki komtanimi aradı babam ordaki komtanda hava değişimi bitince bize katılış yapsın 2 hafta kendisi gozlemleyelim prosedürü gereği ondan sonra heyete sevk edip muafiyet aldiralim dedi sence bu 3 hava değişimi almış olmam abi bu yeni birliğimde gideceğim doktorun görüşünü ne kadar etkiler çünkü beni ilk kez görücek gideceğim doktor muafiyet verir mi hemen yoksa oda ilgilenmeyip tekrardan hava değişimi mi verir abi bana net bir cevap yazabilir misin abi çok korkuyorum artık süreç uzadıkça uzuyor çok bunaldım artık bitmesini isitoyrum bu ızdırapin

Türkiye'deki birliğine katılıp kaydın oluşturulsun,kıta işlevsellik formları ile hastane sevk edileceksiniz,hekimin sizi tanımasına gerek yok,geriye doğru işlemlerinize bakar karar verir.

Süreci uzatan sizsiniz, birliğinize katılmış olsaydınız çoktan muafiyet almış şimdi evindeydiniz.o yüzden işlemlerinize birliğinizden devam edin diyorum ama dinleyen yok,hastaneye sevk alırken "kıta işlevsellik formları"elinizde olmalı.

@oguzhan_345,

@OğuzHan112 Abi selamın aleyküm uyum bozukluğundan iki kez hava degisimi aldim bir 35 ikinci 30 gün her ikisi smksızdı doktora komutanlara hatay depremini yaşadığımı küçük yaşta annemi kaybettiğimi ailemle babamla babamın eşiyle aramın iyi olmadığını uyku sorunu yemek yiyememe sorunumu vs anlattım kışlada hicbiryere sığamıyorum nefes alamıyorum kendime zarar vermekten korktuğumu belli ettim ilk ilac yazdılar birinci hava değişimine ciktim kullandım kabusları uykusuzluğun arttı oraya dönme düşüncesi yiyip bitirdi beni döndüm hemen hastaneye sevk ettiler ikinci hava değişimini aldım ilaçları değiştirdiler yine kullandım etki alamadım doktor git kafanı dinle hastaneye yatış vermiycem annenin mezarına git nenenin yanına git dedi geldiğinde seni göndeririz dedi ne olacak cok düşünüyorum daha kötü oluyorum bana yardımcı olur musun bilgine ihtiyacım var

Merhaba.
Öncelikle çok üzgünüm,ALLAH annene rahmet etsin.

Tedavi planlanmış tedaviye devam edelim,2 kez hava değişimi verilmiş.. şu anki yaşadığınız tamamen kaygı (anksiyete) depresif nöbet.

Kaygılanmayın stres yapmayın,3. Hastane sevkinde "askerliğe elverişli değildir raporu verilecektir" ama sivilden uğraşmayın,birliğinizden devam edin anlaştık.

@mr.cool,

@OğuzHan112 teşekkür ederim abi Allah razı olsun birliğe önümüzdeki hafta teslim olacam direkt sevk isteyecem duramıyorum zaten ama kesin bu gidişimde kesin muaf ederler mi direkt gönderirler mi bir sıkıntı çıkar mı düşünmekten kafayı yiyorum artık gücüm kalmadı

@OğuzHan112 güvenmek istiyorum abi kesin bilgi olduğuna inanmak istiyorum bir hava degisimi daha verme ihtimali var mı uzatırlar mı yoksa direkt artik muaf mı ederler sürecin nasıl ilerleyeceğini bana anlatır mısın asla izin tecavüzü yapmadım zamanında katilis yaptim sivilde uğrasmadim komutanlar süren bitince gel falan dedi zaten hep dinledim ama kesin bu gidişim muafla mı sonuclanır

@OğuzHan112 abi yanlış anlama beni lütfen kötü amaçla asla demiyorum ama bu kadar kesin diyorsun güvenmek istiyorum neye dayanarak kesin dedin merak ediyorum gerçekten rahat olamıyorum özür dilerim

Teşekkür ederim abi yardımcı olduğun icin gelişmeleri buraya yazacam

@OğuzHan112 abi bugün bölük astsubayı aradı teslim olman lazımdı dedi bugün ama raporun 29. Günü yarin bitiyor askerlik subesinden sevk aldım yol izni pazartesi birlikte olmam gerekiyor astsubay durumumu biliyor sadece yol izni aldım fotoğrafını attım tamam dedi kaçak durumuna düşecek bise yapmıyorum gördüğün gibi pazartesi teslim olacam salı revir günü çarşamba heyet günü nasıl işleyecek bana yardımcı olur musun gerçekten içim rahat değil cok huzursuzum

Üst Alt