Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyum bozukluğu ile iki kez hava değişimi aldım. Askerlik durumum ne olur?

oguzhan_345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@OğuzHan112 selamün aleyküm abi daha önce de yazmıştım abi sana Kıbrıs'ta askerlik yapıyordum 2 kere hava değişimi aldım kibirstaki askeri hastaneden 2. Hava değişimimde adada görev yapamaz ve SMK'li hava değişimi verildi abi Kıbrıs'taki komtanlarim kita anket formu doldurup zarfa koyup yanımda götürmem için verdiler bana tekrardan memlekete geldim abi askerlik şubesinden hastaneye sevk aldım abi cuma günü hastaneye gideceğim abi çok kötü durumdayım abi onlarca ilaç kullanıyorum artık ilaçlar bile fayda etmiyor abi bir daha askere dönmek istemiyorum abi cuma günü doktora kıta anket forumunu da götürüp vericem abi komtanlarim biz elverişsizdir yazdık dedi sonuç ne olur abi onu dikkate alır mı abi bana hemen dönüş yapabilirsen abi çok sevinirim korkuyorum geri dönmek istemiyorum

Kıbrıs'ta askersiniz,2 kez hava değişimi almışsınız,adada görev yapamaz kararı ile Türkiye'ye gönderilmişsiniz.

Endişelenecek bir durum yok, Askerliğe elverişli değildir kararı verilecektir.

@oguzhan_345,

Kusura bakma abi hakkını helal et sana da rahatsizlik veriyorum ama içim hiç rahat değil Anlatmak istediğim ]@OğuzHan112 abi ben daha önce yani o iki hava değişimi almazdan önce askerden kanuni izine geldim durumum kötüydü gitmek istemiyordum o cehenneme askerik şubesinden sevk alip sivil hasteneye gittim ordaki doktor benimle ilginenmedi bile hava değişimi bile vermedi birliğine katılması uygundur kararı vermişti ve birigime teslim oldum Kıbrıs'ta iki kez hava değişimi aldım ve memlekete geldim askerlik şubesi gidip sevk aldım şimdi yine beni aynı o sıkıntı yaratan benimle ilgilenmeyen hastaneye ve aynı doktora sevk edildim askerlik şubesi tarafından bu doktor yine aynı sıkıntıyı yaratır yine birliğine gitsin kararına varir diye çok korkuyorum abi sizce bu aldığım hava değişimleri ve kita anket formunu görünce görüşü degişir mi acaba doktorun abi ya

Son düzenleme:
2 kez hava değişimi almışsınız bu dikkate alınır,ayrıca işlevsellik formunda komutanların askerlik yapamaz yazmışlar, bunlar elverişli değildir raporu için yeterli.

Ayrıca adada görev yapamaz kararı verilmiş tekrar Kıbrıs'a gönderme şansı yok, Türkiye'de başka bir birliğe gidersiniz ama buna gerek kalacağını zannetmiyorum.

@oguzhan_345,

@OğuzHan112,
Hocam ben size geçen yazmıştım askerlik için heyete girdim doktor muafiyet girdim dedi bugün sistemde 3-4 aylık bir zaman için askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor o süresiz muafiyete çevrilecek mi. Ama askerlik durum belgesinde öyle yazıyor. Halen kaçak gözüküyorum acaba muaf olmadım mi?

Son düzenleme:
@OğuzHan112,

Selam abi hastahaneye gittik evrak aldım muaf olmuşum ama savaşta elverişli diyor tanı da f29 organik olmayan psikoz yazıyor. İş hayatımda zorluk çıkarır mı engelli raporu alamaz mıyım.
BARIŞTA ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.SEFERDE GÖREV YAPAR. yazıyor

Düzenli kontrol ve tedavi geçmişiniz varsa engelli raporu alabilirsiniz, askerlikten muafiyet alan yükümlüler iş bulma konusunda biraz zorluk çeker fakat bu ne iş yapacağına bağlı olarak değişir.

@Operadaki Hayalet,

Üst Alt