Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesinden oran alamayacak mıyım?

Arkadaşlar Merhaba,

Uyku apnesi ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var. Ben, horlama şikayetiyle KBB polikliniğine başvurdum. Son dört yılda, kalp krizi geçirdikten sonra sigarayı bıraktım ve buna bağlı olarak kilomda artış oldu, sonrada horlama problemim ilerledi. Ben de bununla ilgili KBB polikliniğinde muayene oldum, beni uyku merkezinde bir gece seansa aldılar Y.Emre Devlet Hastanesinde. Uyku raporunun sonuç bölümünde şu ifadeler yazıyor.

Bu polisomnografik bulgular hipoventilasyon, efor ve horlama ile birlikte "İLERİ derecede OSAHS (Obstruktif Uyku Apne Hipopne Sendromu)'nun varlığını göstermektedir. (AHI: 43,2)

Bu bilgiler ışığında, ben Kalp hastası olduğum için halihazırda sürekli %50 engelli raporuna sahibim, normal şartlarda dahiliye bölümünden almam gereken bir %10 puan var ve konuyla ilgili önceki mesajlardan anladığım kadarıyla bu OSAHS problemimle ilgili de %35 oranında bir puan gelecek ve Baltahazard'a göre oranım; %71 olacak.

Bütün bunların yanında, şöyle bir handikap var bazı örneklerde Uyku apnesiyle ilgili raporunu yenileten arkadaşlarda "ehliyet" ile ilgili sorunlar yaşanmış. Uyku apnesi doktor yazısı olmadan araç kullanamıyor.

Sizce, uyku apnesiyle ilgili heyetten CPAP cihazı için rapor alıp, ehliyeti tehlikeye atsam mı? Sağlık Kuruluna girip, 50 oranlı raporumu yükseltmeye çalışsam mı?

Daha evvel ehliyetle ilgili sorun yaşayan oldu mu acaba?

Mesleğiniz şoförlukse endişelerinde haklı olabilirsin. Bu durumda yeni ehliyet için doktor yazısı isterler diye biliyorum.
CPAP cihazını ne olursa olsun al kullan bence, kullanırsan neticede kendi sağlığın için iyi olacak. Ben 2012 den beri aynı dertten muzdaribim. İşim şoförlük değil ama sürekli uzun yol araç kullandığım dönemler oldu kimse OSAS, CPAP vs. diye bana sormadı. Böyle de devam ediyor.

Mesleğim şoförlük değil B sınıfı ehliyetim var. Öğrendiğim kadarıyla bazı hastaneler trafiğe yazı gönderiyormuş bazıları da bu durumdan vazife çıkartmıyormuş. Benim devam ettiğim hastane, bu konuda üstüne vazife almayan bir hastane.

20 gün sonrası için gün verdiler bir gece daha uyuyacağım uyku lab.ta, o zaman karar vereceklermiş hangi maskeli makinenin bana uyacağına. Sağlık kurulu aracılığıyla almaya karar verdim, gelecek sene de engelli raporuma işletip, oranımı yükselteceğim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Üst Alt