Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesinden oran alamayacak mıyım?

samet44

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben sağlık kuruluna girdim tip2 şeker dahiliyeci hemen yazdı tahlillere bakıp ama gel Gorki göğüs doktoru elimde polisomnografi raporu olduğu halde ben bu raporu anakaradan aldım yüzde 45.5 h gibi yüksek bir değer gecede 339 kere nefesim durmuş ben kırşehirde sağlık kuruluna girdim göğüs doktoru uyku POLİKLİNİĞİ olan bir hastaneye sevk etti bende KBB bölümüne gidip raporu gösterdim ve sadece teşhise uyku apnesi yazdı kurul salı günü ben şimdi ankaraya sevkini kabul edeyim yoksa KBB nin yazdığı uyku apnesi yazısına razımı olayım hangi sinden oran gelir bana lütfen yardımcı olun

Son durum nedir acaba Ömer bey, uyku apnesinden alabildiniz mi oran?

cetvelde şu şekilde geçiyor:

Uyku apnesi:
Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu grup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır:% 35

uyku apnesinden %35 şekerden % 20 toplam % 48 verdiler ankarada şu an vergi dairesinin oranını bekliyorum

Hayırlı olsun şimdiden, % 40 üzeri onaylanır düşmez daha altına...

samet 44 merhaba:
benimde raporum % 42 ama birde şimdi uyku apnesi çıktı aldığın % 35 oranının tanısı nedir acaba sadece uyku apnesi teşhisi % 35 oran almamıza yetiyormu benim için önemli başvurup rapor oranımı yükseltmek istiyorum bu arada sanada çok geçmişolsun

kelebek merhaba kardeşim nasılsın iyimisin iyi olmanı diliyorum :sence ne olur uyku apnesi ile ilgili pek forum yok beni tepecik göğüs hastanesine çağırıp maske denettiler makine vereceğiz dediler raporumu ozaman alıcam heralde ordan aldığım raporla defterdarlığamı gideyim yoksa heyete girip rapor aldığım ilk hastaneyemi gideyim .

merhaba eren bey benim aldığım teşhis: ağır obstruktif uyku apne sendromları
gecede 339 kere nefesim durmuş inşaallah sizde alırsınız % 35 vergi indirimini

merhaba tip2 şeker hastasıyım arabada kullanıyorum kullanırken inanılmaz uykum geliyor kendimi zor tutuyorum hatta bir ara depakin 500luk ilaç kullanıyordum bundan olabilirmi gerçi bir aydır içmiyorum uyku apnesi denilen şey bumu olsa gerek bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

buyukadalı kardeşim hemen bir uyku bölümü bozuklukları polikiliniğine git bende aynı sorunlardan dolayı gittim :%80 uyku apnesi çıktı sana da çok geçmişolsun

EREN KARDEŞİM BENDE 21.05.2014 HEYET RAPORU ALDIM GÖGÜS HASTANESİN DEN İKİ SENEDİR UYKU BÖLÜMÜ HASTASIYIM SONUÇLARI TAM AL ÖZLEM HANIM İLGİLENİYOR
Uyku apnesi:
Uykuda solunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apne sendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar)RAPORDA BUNLAR YAZARSA YÜZ OTUZ BEŞ GARANTİ HEYEDE GİRDİM ORANI ALDIM AMA DAHİLİYE 2 OBEZLİĞİ YAZMADI BENDE İTİRAZ EDDİM

Son düzenleme:
kelebek ben aldım uyku apnesinden hemde %35

erdinç teşekkür ederim özlem hanım bana çok yardımcı oldu iyiki yönlendirmişsin

Eren bey bende uyku testi yaptırdım 37obsortif 4mikst 1santral ve hipope olarak 142tane sorun görülmüş sonuc olarak obsesif uyku apnesi yazıyor sizce buna oran alabilirmiyim

Merhabalar ben bir şey sormak istiyorum.

Uyku apnesi problemi bende de mevcut. Bu özür oranı sürekli mıdır. Sürekli değilse eğer diğer sorum devreye girecek.sürekli %50 raporum var. Bu %35 ilavesini alabilirsem, raporun sürekliliği nasıl olacak acaba?

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar.Uyku apnesi tanısı ve oran için Polisomnografi testine girilmesi gerekir.1 gece uyku laboratuarında yatarsınız,ayak ,kafa göğüs parmak vs yerlere kablolar takılarak uyku durumu test edilir.Test sonucunda Ahi yani apne hipopne indeksine göre uykuda solunum yetmezliği tanısı alırsınız.Aynı zamanda uyku esnasındaki saturasyon ve desaturasyonlar(Kandaki oksijen oranı) hakkında da polisomnografi detaylı olarak rapor verir.Buna göre;

1. 5-15 apne-hipopne/saat: Hafif Tıkayıcı Uyku Apnesi
2. 16-30 apne-hipopne/saat: Orta Tıkayıcı Uyku Apnesi
3. >31apne-hipopne/saat: Ağır Tıkayıcı Uyku Apnesi

Yani Ahi nin %31 ve üzerinde çıktığı testlerde 1. Derece ağır uyku apnesi tanısı konulur ve bununda rapor olarak oranı %35 dir.

Uyku apnesi ile alakalı terimler

Apne : 10 saniyeden uzun süreli nefes durması durumudur. Uyku devam ettiği sürece tekrarlayıcıdır.
Hipopne: Apne kriteri gibi 10 saniyeden uzun süreli olmayan, bununla beraber nefes alımında bozukluk yaratan, kandaki oksijenin azalmasına ya da uyanmaya sebep olan durumdur. Diğer bir deyişle, hava akımında %0-50 arasında azalma ve uyanma ya da kandaki oksijen miktarında %3-4 azalma, hipopne tanımına uyar.
Horlama: Uykuda başlıca nefes alımı sırasında yumuşak damak ve dil kökü kaynaklı titreşimler sonucunda oluşan sestir.
Somnolans: Uyanıklığın sağlanmasında güçlüktür.
Apne indeksi (AI): Oluşan apne sayısının uyku saatine bölünmesidir.
Apne-hipopne indeksi (AHI): Apne ve hipopnelerin toplamının uyku saatine bölünmesidir.
Basit horlama: AHI düzeyi 5’in altında olan horlayan hasta grubudur. Bu grupta klasik apne belirtisi olan gündüz aşırı uyku hali bulunmaz.

Basgediklli arkadaşım benim ahi 24.3 ben buna göreoran alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim

Ahi 24.3 skoruna göre orta derecede osas tespit edilmiş demektir.Buna göre:

UYKU İLE İLİŞKİLİ BOZUKLUKLAR*

1-hafif %5
2-Orta %10
3-Ağır %35

NOT: *Bu başlık;uykuyu başlatma ve sürdürme ya da uyuyamama, uykuyla indüklenen solunumyetmezliği de dahil olmak üzere, aşırı uyuma bozukluğu, uyku-uyanıklık döngüsübozuklukları ve uyku, uyku evreleri bozuklukları ile parasomnileri kapsar.

Dikkat, konsantrasyon, diğerbilişsel yetilerin bozuklukları, depresyon, irritabilite gibi mental vedavranışsal faktörler; kardiyovasküler sistem, sistemik ve pulmonerhipertansiyon kardiyomegali, konjestif kalp yetmezliği veya aritmiler,polistemi gibi hematopoetik sistem bozuklukları ilgili bölümlerde ele alınır,bu başlık altında ayrıca puanlanmaz.

Uyku Bozuklukları-Uluslarası Uyku Bozuklukları Sınıflaması

1. İnsomniler(Uyarlanmış insomni, psikofizyolojik insomni, paradoksal insomni, idiyopatikinsomni, mental bozukluğa bağlı insomni, yetersiz uyku hijyenine bağlı insomni,çocukluk çağının davranışsal insomnisi) %10

2. Uykudasolunum bozuklukları (Santral uyku apne sendromları, obstruktif uyku apnesendromları, Uykuda hipoventilasyon ve hipoksemik sendromlar). Bu gruphastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

3. Hipersomniler(Narkolepsi sendromları, rekürren hipersomniler, idiyopatik hipersomniler). Bugrup hastalıkların tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

4. Sirkadiyenuyku-uyanıklık ritm bozuklukları (Geçikmiş uyku fazı sendromu, erken uyku fazısendromu, düzensiz uyku-uyanıklık ritmi, serbest ritm bozukluğu, jet-lag,vardiyalı çalışmaya bağlı ritm bozukluğu) %10

5. Parasomniler(Konfüzyonel uyanma, uykuda yürüme, gece terörü, uyku paralizisi, kâbusbozukluğu, uykuda dissosiyatif bozukluk, enürezis, inleme, patlayan başsendromu, hipnagojik veya hipnopompik hallüsinasyon, uykuda yeme-içme sendromu) %10

REM uykusu davranış bozukluğu.Bu hastalığın tanısı için polisomnografi tetkiki yapılmalıdır. %35

6. Uykudahareket bozuklukları (Huzursuz bacak sendromu, uykuda periyodik hareketbozukluğu, uyku ile ilişkili bacak krampları, bruksizm, uykuda ritmik hareketbozukluğu) %10

şeklinde oran verilir.

Yani sizin durumunuzdaki seviyeler için %10 oran verilmesi gerekiyor.Ama tabi oranlarda polisomnografide görülen aşırı desaturasyonların etkiside göz ardı edilemez.Şuan orta seviyede uyku apneniz mevcut ve buna göre %10 oran verilmeli ama belirgin seviyede hipoksemi tespit edildiyse yani kandaki oksijen miktarında,70 lere kadar inen desaturasyon varsa ve bu oksijenin azaldığı süre uyku süresine oranlandığında %5 veya üzerinde ise burada doktor yada heyetin fazladan artı puan vermesi olası olabilir.

Diğer bir hususta,şayet bu desaturasyonlar yani kanda oksijen düşmeleri,kalbinizde(Akciğer sebebiyle) pulmoner hipertansiyona neden olmuşsa yada korpulmonale(sağ kalp büyümesi)gelişmişse bu durumda malulen emekli olabilirsiniz.

Polisinografi raporumda obstruktif uyku sendromu varlığını göstermektedir yazıyor iki gün sonra tekrar uyku polikiliginde cihazile yatis yapacagim bu sonuca göre yüzde kaço ran alırım yüzde55bir yıl kontrollü raporum var bu yüzden soruyordum

Ayrıca oksijen oranim 60 lara kadar düşüyormuş

Buna göre tahmini kaç oran alabilirim

Üsttede yazdığım gibi Ahi:24.3 normal şartlarda %10 alırsınız.Zaten raporunuzda da 1. derece ağır uyku apnesi ibaresi yazılmamış.Sadece uyku apnesi varlığı belirtilmiş.Ama tabi doktor ilave puan verirse bu olabilirde olmayabilirde tamamen doktorun insiyatifinde bir durum.Bir husus daha var ki osaslı hastalarda hipertansiyon ve sol ventrikul hipertrofisi gelişmesidir.Yani tansiyon için dahiliye uzmanına başvurun.Ayrıca kardiyoloji ye giderek eko isteyin.Osasla beraber pek çok hastalığın Diyabet dahil tetiklendiğini göreceksiniz.

Dediginiz gibi eforlu. Eko ve sintigrafi yapıldı anjiyo oldum sol vertikul işaretli genişleme var ama tıkanıklık yok hp tansiyon ve tip2 şeker var polinorapativar insallahiyi olur

Eko da çıkan EF (Ejeksiyon fraksiyonu)kaçtı?şayet 60 ve altında bir EF çıktı ise buradan yola çıkarak NYHA sınıflandırmasına göre de Kardiyolojiden oran almanız mümkündür.

Stressgated ef 60 rest gated 66 kardiyolog ht yuzde20 vermişti doktor değişti acabaw ht tekrar20 olurmu

Artı iskemi ile uyumlu yazıyor

Hp den tek başına vermemiştir %20 oranını ekoda mutlaka sol ventrikul hipertrofisi vardır buna göre %20 vermiştir ht den oranı.Doktor değişse dahi eko sonuçları sabittir.Yeni doktorda aynı oranı verecektir.

Cpap cihazı kullanan arkadaşlar hangi markayı kullanıyorsunuz ve tavsiye ediyormusunuz.

Ben resmen kullanıyorum s 9 modeli cok güzel cok konforlu nazar maskeside çok güzel.

Bende heyete girmek istiyorum istanbulda oturuyorum ve bana hangi hastaneyi tavsiye edersiniz oran alan arkadaşlardan yardım larını bekliyorum

1 yıldır agır uyku alpnesi hastalıgı yani osas tanısı ile cpap cihazı kullanıyorum. ahi 58.3 odi 53.8 g 47.3.
bir de raporumda agır yazısı yok sadece hastanın hayati tehlikesi yüzünden c pap cihazı kullanması uygundur yazıo.

öbür rahatsızlıklarımın kodunu yazıyorum.M 87.0 aseptik nekrozu. E 78.2 hiperlipidemi karma.110 esansiyel(primler) hipertansiyon. H 83.3 içkulakta gürültünün etkileri.

ve ben heyete girersem raporumun derecesi kaç olur yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar 2 haftadır aşırı kafamı kurcalayan bir durum var.
2011 yılı 12 ayda, gazi tıp fakültesi hastanesinden çıkmış PSG raporum var. AHI=58,5 ve ağır dereceli uyku apnesi deniyor. Aynı tarihte buna dayanılarak zannedersem ssk dan cpap cihazı alımı için verilmiş heyet raporunda da ağır dereceli obstrüktif uyku apne sendromu nedeniyle ömür boyu uykuda CPAP cihazı kullanması gerekir, Hayati önemi haizdir deniliyor.
O tarihte vergi indirimi konusunu bilmiyordum. Ben çeşitli nedenlerle 3 yıldır çalışmıyorum. SGK da toplam 8000 günüm var.
Erken emeklilik için vergi indirimi müracaatı düşünüyorum. Ben aynı zamanda orta derece Ankilozan Spondilit hastasıyım ve bunun için de Hacettepe Ünv. Hastanesinde tedavi görüyorum.
Uyku ve AS yi birlikte düşününce %40 rapor alabilirim diye düşünüyorum (%35 uyku +%...OSAS ) .
Şimdi benim 2011(12. ay) daki raporumu heyet kabul eder mi acaba? Şayet etmezse yeniden PSG istenirmi? (istenirse büyük zaman kaybı olur sıra dolayısıyla). Bir de yeni PSG de değerlerim farklı çıkabilir mi? O zaman %40 ı bulamam diye endişe ediyorum.
Benimle bu konuda görüş paylaşır mısınız? (özellikle kıdemli arkadaşlarımdan rica ediyorum).

Üst Alt