Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Uyku apnesi, nefes darlığı ve migren için rapor oranı ne olur?

sseugll

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
özel bir firmada makam şöförlüğü yapıyorum, bugün vergi indirimi ile ilgili vergi dairesine başvuru yaptım onlarda beni devlet hastanesine sevk ettiler
ağır derecede uyku apnesi rahatsızlığım var oranım (33,9) ve 3 yıldır cpap cihazı kullanıyorum
bunun yanında solunum sorunları (nefes darlığı) yaşıyorum ve ciddi derecede migren ağrılarım var

bu sebeblerden dolayı vergi indiriminden yararlanabilirmiyim? %40 oranını geçermi verilecek rapor

cevaplarsanız sevinirim.

bu saydıklarınız eğer ağır bir vaziyette seyrediyorsa evet 40 oran alabilirsiniz
sseugll

Uyku apnesi, Yüksek tansiyon sorunları

özel bir firmada makam şöförlüğü yapıyorum, ağır derecede uyku apnesi rahatsızlığım var oranım (33,9) ve 5 yıldır cpap cihazı kullanıyorum bunun yanında yüksek tansiyon hastasıyım bu sebeblerden dolayı vergi indiriminden yararlanabilirmiyim? %40 oranını geçermi verilecek rapor, cevaplarsanız sevinirim.

Arkadaşım benimde ağır derecede uyku apnesi rahatsızlığım var. Evet uyku apnesinden rapor veriyorlar ancak%40 vermiyorlar ne yazıkki. Uyku apnesi için maksimum % 35 rapor veriyorlar.Solunum testininin sonucu belki oranın artmasını etkiler ancak migrenin etkili olacağını sanmıyorum. Yine de rapor için başvuracağın hastanede belirtirsin rahatsızlığını..

Yazdığım soruma tam cevap alamadım belli ki yazdıklarımı tam okumamışsınız en üstte ilk yazdığım yazımı okumuşsunuz şu anda hem uyku apnesi rahatsızlığım ve yüksek tansiyon (hiper tansiyon) hastasıyım bu sayede alabilirmiyim %40 oran ?

Ilk önce yapman gereken
1.gögüs hastalıkları doktoruna uyku apnesi raporunu 1.ci ve 2.ci rapor sonuçlarını muayenede göstereceksin,bu raporunu bir örneğini aslıdır gibi heyete vereceksin.ordaki memura bu raporunda ankaraya gönderilmesini isteyeceksin.gögüs hastalıkları uzmanı raporuna göre en fazla % 35 verir.
2. Tansiyon raporunu ve kullandığın ilacının raporunuda heyete mutlaka ver. Yaklaşık %10 verirler.
Dikkat edeceğin nokta heyet bittikten sonra ilğili memura mutlaka bu raporlarını ankara göndermelerini söyle, yoksa ankaradan yeniden dönüyor evrak eksik diye bunu kesinlikle yap. Geçmiş olsun.
HEYETE GİRECEK ARKADAŞLARIN DİKKATİNE ELİNİZDEKİ RAHATSIZLIKLARLA İLĞİLİ RAPORLARINIZIN ASLINI VEYA ASLIDIR ONAYLI EVRAKLARINIZI MUTLAKA ANKARAYA GÖNDERİLMESİNİ İSTEYİN, YOKSA EVRAK EKSİK DİYE GERİ DÖNÜYOR VE BOŞ YERE 3 VEYA 4 AY ZAMAN KAYBETMİŞ OLUYORSUNUZ.
AYRICA DOKTARA MUAYENEYE GİRDİĞİNİZDE DOKTARA YÜZDE KAÇ VERDİKLERİ HAKKINDA BİLĞİ ALMAK İÇİN RİCA EDİNİZ.KAÇ DOKTORA MUAYENE OLDUYSANIZ,RAPOR SONUCUNU ÖGRENEBİLİRSİNİZ.

UYKU APNESİNDE VERİLEN CPAP CİHAZI bu konuda yıllardır araştırma yapıyorum,yapılan testler oğün'ki yatış ruh halinize göre çıkan sonuçlarda yarı otomatik cihaz veriliyor.genellikle otomatik cpap cihazlar verilmiyor,nolmalde otomatik verilmesi gerekiyor neden derseniz bir günlük yatışa göre değerlendirme yapılıyor,örneğin 10 basıçta ayarlı diyelim,insan kilo verdi vücut endeksi düzeldi diyelim ,otomatik olsa basıncı makine ayarlayacağı için daha rahat bir kullanım olurdu.yada aşırı kilo aldı basınç yetersiz makine otomatik olsa makine basıncı ona göre verecek değilmi.onedenle cpap cihazı kullanıcısı olarak tavsiyem uyku apnesi rahatsızlığı olanların otomatik cihazı almaları yönünde ,daha fazla fayda sağlayacağıdır.BU BENİM FİKRİMDİR. UYĞULAMAK VEYA UYGULAMAMAK SİZİN BİLECEĞİNİZ DURUMDUR.

sseugll arkadaşım eğerki işin iyiyse sakın uyku apnesi için rapora uğraşma ticari araç kullandırmazlar şöförlüğün tehlikeye girer iyi düşün şirket arabalarıda ticari sayılıyor dikkatine geçmiş olsun

Son düzenleme:
Üst Alt