Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversitelerin her bölümüne engelli adaylar girebilir mi?

ayvaz 54

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar oğlum sayısal da 24.738 sıralama yaptı tıp tercih edeceğiz işitme engeli var işitme cihazı kullanıyor fen lisesi mezunu benim merak ettiğim ösym kılavuzun da tıp koşullarında herhangi bir ibare yok ama bazı kişiler fakülteler sağlık raporu istiyor diyorlar tıp fakültesine yerleştirme kayıtta bir sıkıntı çıkarmı kayıt yapmama gibi bir durum sözkonusu olabilirmi bu konuda bilgisi olan varmıdır engelliler her bölümü secebilirlermi

Öncelikle geçmiş olsun ve hayırlı olsun başarılı bir evladınız varmış. herhangi bir engel kişinin eğitim alma hakkını elinden alamaz.sorun çıkacağını sanmıyorum zaten cihaz kullanarak topluma uyum sağlayabiliyordur. hatta bir çok üniversite engelliler için icraatler yapılıyor. oğlunuz belki derslerin ağırlığından ve tam anlayamadığı zaman dersteki konuşmaları sadece onda zorlanabilir. eğitim hakkı anayasa ile korunmaya alınmış bir şey kimseyi sen engellisin veya senin ırkın bu değil diyerek engellenemez

edit: ben tamamen kendime göre konuştum. siz tercih yapacağınız üniversitelerin öğrenci işlerini ararsanız daha net bilgi verirler hem de yetkili ağızdan

engelli doktor olur neden olmasın tebrikler bu arada

@zego,
Teşekkür ederim fakat üniversiteye kayıt aşamasında bir sıkıntı çıkarmı işitme cihazı kullanıyor diye bir daha sağlık raporu isterlerni

İsteniyor genelde sağlık raporu ama cıhaz ile duyma gerçekleşiyorsa sorun çıkmaz..

Yürüme engelli doktor var. Daha sonradan ağır ruh sağlığı hastalığı olan doktor var. Sırf işitme sorunu olan kişi neden doktor olmasın. Sonuçta işitme cihazı ile işitiyor. İçiniz rahat, yolunuz açık olsun.

@sevals,
Cihazla diyor zaten duymasa bu kadar başarılı olamazdı zaten engelli olarak girdi sınava raporumuz var

@anonymous,
Çok teşekkür ederim

Öğrenci işlerini aramanızı tavsiye ederim. Tıp okurken steteskop kullanması gerebilir bu yüzden işitme engellilere özel steteskopa ihtiyacınız olabilr. Acilde çalışırken durumu acil olan hastanın kalbini ve akciğeri dinlemesi gerekeceği durumlar olacaktır. Bu gibi durumları göz önünde bulundurmanız oğlunuzun yararına olacaktır. Oğlunuzu başarısından dolayı tebrik ederim.

Tıp fakültelerini aradım sağlık raporu istemiyorlarmış ayrıca şimdi Bluetooth ile bağlanan stereskopları kullanıyorlarmış ilginize teşekkür ederim

Üst Alt