Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite mezunu olduğum için önceki 2 yıllık diploma ile EKPSS'ye girmek..?

İbrahim ATMACA

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2008 yılında 4 yıllık Anadolu üniversitesi iktisat fakültesi kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. 2017 yılında ise 2 yıllık Atatürk üniversitesi tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun oldum. Sağlıkta genel idari sınıfından veri hazırlama olarak görev yaptığımdan dolayı kendi branşım dan olan tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden ekpss sınavına girmek için müracaata bulundum. fakat üst öğrenim olduğu için ösym sistemi müracaatı kabul etmedi. yani başvurum kabul olmadı. bu konu hakkında düzeltmelerin yapılması için nereye başvurmamız lazım yardımcı olursanız memnun olurum.

Öğreniminde hayırlısı derim. 4 yıllık okuduk keşke okumaz olsaydık işimize yaramıyor. 2 yıllık öğrenim işimize yaradığı halde başvurumuzun kabul edilmemesi tezat değilmi?

merhaba, 4 yıllık (lisans) kpss ye girip tercihinizi önlisanstan yapabiliyorsunuz ama tabi bunun sınıflaması vardı sağlık alanında teknikerlik vs gibi.

yani bir sınıflaması vardı , bu demek oluyor ki her lisans mezunun bir önlisans diploması varsa , önlisans tercihi yapamayadabilir ama sağlık alanında mümkün oluyordu ama ben bunu normal kpss ler için söyledim ,ekpss için durum ne olur bilmiyorum ama bence aynıdır. eğer ilk başvuru yapacaksanız zaten tek başınıza başvuru yapamıyorsunuz ekpss ye. önce aspsb il müdürlüğüne sonra ösym bürosuna gidip o şekilde yapabiliyorsunuz.

ilk sorunuzla ilgili olarak eğer vaktiniz varsa , devlet personel başkanlığına bimer üzerinden bir dilekçe yazın 1 ay veya 15 günde ortalama cevap veriyorlar.

sağlıkla kalın.

anlayacagın lisans mezunları önlisanstan başvuramaz kanun böyle
fakat 1 şartla başvuru yapar 2 yıllık saglık bölümü mezunu olursan onlara açık kapı bırakılmış başvurabilir diyorlar kulavuzu iyi inceleyin öyle bir madde vardı saglıktan mezun olanlar başvurabilir diye anlamazsan ösymyi ara onlara derdini anlat benim dedigimide söyle saglık mezunları başvurabiliyordu diye bir madde vardı de gelişmeleri bizimle paylaş

evet buraya yazmadan önce binere yazdım. 21 şubata yetişmez. ilk başvurumdur. ösym bürosuna gittim. önlisans diplomasını verdiğim için sistem başvurumu kabul etmedi lisan ile müracaat et dedi fakat lisans ile sağlık alanında tercih yapabiliyorsak sıkıntı olmaz derim. tercihlerde şimdilik gaybi oduğu için bilmiyorum. ama sizin dediğinizi yapacağım lisan ile müracaat edecem. şansımı deneyeceğim. allah sizden razı olsun. eğer bu konuda yeni bigi edinirsen bana yardımcı olmanızı isterim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

hiçbir koşulda lisans mezunu ,önlisans kpss ye giremez. lisans kpss y girer ve bu puanıyla (önlisans tan )tercih yapabilir. o da sağlık ,ve teknik bölüm önlisans diplomasına sahip lisans mezunları için geçerlidir.

ösym ile konuştum. kesinlikle lisans dururken önlisans ile başvuru yapamayacağımı söyledi. tamam dedim lisans ile müracaat edeceğim peki yaptığım tercihi 2 yılık üniversite sağlık alanında olabilirmi bana net cevap vermedi hayır dedi 4 yılık üzerinden tercih edebilirsin dedi.

Sınav Tercihleri

Selamun Aleyküm Arkadaşlar.Ben 2008 yılında Kamu Yönetimi (Lisans) mezunuyum. ayrıca 2017 yılında ise Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik (Önlisans) mezunuyum. Birden fazla öğrenim düzeyinde eğitim gören adaylar Ekpss sınavına en üst düzeydeki mezunlar girebilir deniyor. Bende müracaatımı en üst düzeyde lisans olarak yaptım.

Benim soracağım soru
sınavı kazandıktan sonra yapacağımız tercihlerde lisans düzeyindemi yapmamız lazım? Sağlık İl Müdürlüğünde memur olarak görev yapmaktayım. tercihimi Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik önlisansa göre yapamayacakmıyız. yardımcı olursanız.memnun oluruz.

en üst düzeyden girersin iyikidie öyle herkes istediği gibi girer ve hak kaybı olur

Üst Alt