Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite için dersane ücretleri ne kadar?

volkano39

Üye
Konular
176
Reaksiyonlar
11
Lüleburgaz da %80 psikoz hastasıyım üniversite okumak istiyorum dersane ücretleri hakkında bilgi verebilir misiniz ayrıca engellilere bir indirim olur mu

@volkano39, Forumda dersane sahibi veya dershaneye giden bir engelli olmadığı için cevap gelmemiş normaldir.

Her dershanenin ücreti farklıdır. Gitmek istediğiniz dershanenin telefon numarasını bulup arayarak bilgi alınabilir.

Üniversiteler ikinci öğretimlerde engel oranınca okul harcından kısmi muafiyet sunuyor. Fakat 2nci öğretim kapandı. Dershaneler özel kuruluş olduğu için indirim yapmazlar. Fiyat konusuna gelirsek sanırım ilçede oturuyorsunuz, forumda bilgisi olan hiç olmayabilir. Ailenizle yada kendiniz sakin kafayla tek tek gidip fiyat araştırması yapmalısınız. Belki erken kayıt indirimi vb şeylerden faydalanırsınız

Dergilere abone olmak istiyorum ama istikrarlı gidebilir miyim kendi başıma dershanede sıkılır bırakırsam senet imzalarım hepsi bitene kadar ödemek zorunda kalabilirim

@volkano39, Bazı dershanelerde 1-2 aylık deneme süresi olabiliyor. Yani; beğenmediğiniz takdirde tamamını ödemeye gerek kalmadan dershaneden ayrılabiliyorsunuz. Ama bunu yapan dershaneleri de araştırmanız gerekiyor.

Bir de şahsen günümüzde üniversite okumak için dershaneye masraf edilmesini saçma buluyorum. Üniversite kazanmanın ve okumanın bu kadar kolaylaştığı (aynı zamanda vasıfsızlaştığı) bir dönemde internetteki kaynakların ve Youtube'daki videoların üniversite kazanmak için yeterli olduğunu düşünüyorum. Maksat; evde disiplini sağlayamama korkusu ise kütüphaneye gidip de ders çalışabilirsiniz. O ortamda herkes sessizce ders çalışınca ister istemez sizin de içinizden bunu uyum sağlamak gelir.

Bunun dışında para vermek istemiyorsanız belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinin de ücretsiz YKS kursları oluyor. Eğer araştırırsanız yaşadığınız bölgede bu hizmetten ücretsiz yaralanabilirsiniz.

Merhabalar,

Ben milli eğitim bakanlığı personeli öğretmenim.
aslında bu küçücük gibi görünen soruya yazabileceğim bir sürü şey vardı ama özetleyerek yazayım.
dersane ye gitmek aslında zorunlu/gerekli değil. tabi okumak istediğiniz üniversite programına göre kendinizin bir hazırlık programı oluşturmanızda fayda olur
öncelikli yönelteceğim bir soru var : milli eğitim bakanlığının sunduğu (Eba - tyt ayt hazırlık ) kaynaklarına erişiminiz var mı?
ayrıca kendi kendine çalışıp öğrenmeyi - araştırmayı seven bir yapınız var mı yoksa klasik öğrencilerimizin takip ettiği bir öğretmen - eğitmen bana ders anlatsa daha iyi anlarım cevabını mı tercih ederdiniz (bu 2. kategoride yer alan fen lisesi programında dahi öğrencilerimiz var fakat ilk cümledeki niteliği haiz mesleki ve teknik lisede okuyan öğrencilerimiz de var). ilk cümle sizin için geçerli ise sadece meb e - kaynakları bile bir sürü içerik demek. eğer 2. cümle sizin için geçerli ise o zaman istekli iseniz bir dersaneye veya örgün program uygulayan bir kuruma kaydolmayı tercih edebilirsiniz. aslında her 2 gruptaki öğrenciler de istediği yolu veya kombine bir yol belirleyebilir. sadece yatkınlık açısından böyle birşeyler söyledim.
dersane ye veya örgün program uygulayan bir kluruma gidip gitmemeye iyi düşünüp karar vermeniz gerekebilir. Zira bazı insanlar ve aileler için hem yük olabilir hem gereksiz olabilir hem de bazı özel kurumlar yanıltıcı bilgi ve gerçekçi olmayan vaatlerde bulunabilirler.

o sebepten bence ilk olarak buna ihtiyacınız var mı bunu belirleyin. daha sonra da eğer dersaneye kayıt olmak istiyorsanız gidip bir dersane idaresi ile görüşüp bir ücret bilgisi edinebilirsiniz. Yalnız gitmeden önce size şu bilgileri sorabileceklerine dair tahminimi söyleyebilirim:

geçen yıl ki tyt ve girmiş iseniz ayt puan ve net bilgisi (derslere göre detaylı inceleyebilirler)
okumak istediğiniz program bilgisi.

kendilerinin (siz daha girtmeden bakacaklarını düşündüğüm diğer bilgiler)
okumak istediğiniz programı siz kendilerine söyledikten sonra o programın aldığı/kabul ettiği öğrencilerin ayt - tyt başarı sıralaması.
ve sizin kendi girdiğiniz ayt tyt başarı sıranız ile karşılaştırabilirler. (Bu bilgileri buraya yazmayın bunu ben soru olarak sormuyorum kendi kendinize rehberlik etmeniz açısından söyledim)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
üstte bir üyenin dersanelerin etkin olmadığına veya dersanelerin kalmadığına dair (gibi) yorumu mevcut, doğrusu bende o şekilde düşünmüştüm hatta halen de düşünüyorum büyük oranda.
fakat bu eğitim birimlerinin hala faal olduğunu düşündüren 3 yıl önceki bir öğretmen arkadaşımın kendi çocuğu için bir araştırmasını görünce, ben de hala demek ki varmış böyle yerler diye düşündüm.

ayrıca düşünün: size ait ders çalışma ve öğrenme imkanı tanıyan sessiz sakin ve uygun sıcaklıkta olan bir çalışma ortamınız var mı diye bir kendi kendinize sorun.
Çünkü özellikle yüksek başarı sıralamalarındaki programlar ayrı bir çalışma programı ile kişiye uygun bir tempo gerektirebilir/gerektirir.

son: eğer gerçekten araştırmayı - irdelemeyi - öğrenmeyi seven bir yapınız varsa (örneğin televizyon izlemek yerine kitap okumayı tercih ediyorsanız veya video izleyerek öğrenmek yerine eğer okuyarak ve kendiniz yapıp çözerek araştırarak öğrenmeyi seven bir yapınız var ise. bence gereksiz. Ama tabi siz bilirsiniz yine de karar sizindir.

Son düzenleme:
@volkano39,

Bu tarz insanın geleceğini önemli ölçüde şekillerndirecek şeylerde onlara akıl vermek çok uygun değil ama ben de %45 engelli şizofreni hastasıyım. 1976 doğumluyum. Yaşımın verdiği tecrübeye de inanırsan bence senin için okumak, tahsil yapmak zor olacaktır ve bu zorluğu yensen bile(Bir üniversite bitersen bile) sonuç seni tatmin etmeyebilir bence.

Anlı şanlı Eğitim Fakültesi mezunları yani öğretmenler atanamayıp a101, BİM, LCW'de kasiyerlik yapıyorlar çoğunlukla. Bu yaptıkları işi küçümsemekten yazdığım bir şey değil ama günümüz Türkiyesinde okumanın gerçekten içi boşaltıldı artık.

Ben Memur olmayıp lise mezunu bir engelli olsam şahsen yapacağım meslek Aşçılık olurdu.

Gider işkur'dan bir Aşçılık sertifakası temin edip, işi öğrenip bir yerde çalışırdım sanırım mesela.

Aşçılık ölmez/yitmez bir meslek. İnsanlar çok çok uzun yıllar boyunca yemek yemeye devam edeceklerine göre ben de mesleğime devam ederim diye düşünürdüm ama sen mesela kuaförlük sertikası alıp bir yerde berber olarak işe girebilirsin belki; artık neyden zevk alıyorsan bir düşünüp karar ver ve o mesleğe yönel bence.

Yoksa dersaneydi, 4 yıl lisans bitirmeydi bunlar seni daha çok yoracak şeylerdir bence.

Badana / boya yapmak bile bu devirde senin karnını doyurmaya yeter de artar bence.

Bol şanslar..

Üst Alt