@volkano39,
Bu tarz insanın geleceğini önemli ölçüde şekillerndirecek şeylerde onlara akıl vermek çok uygun değil ama ben de %45 engelli şizofreni hastasıyım. 1976 doğumluyum. Yaşımın verdiği tecrübeye de inanırsan bence senin için okumak, tahsil yapmak zor olacaktır ve bu zorluğu yensen bile(Bir üniversite bitersen bile) sonuç seni tatmin etmeyebilir bence.
Anlı şanlı Eğitim Fakültesi mezunları yani öğretmenler atanamayıp a101, BİM, LCW'de kasiyerlik yapıyorlar çoğunlukla. Bu yaptıkları işi küçümsemekten yazdığım bir şey değil ama günümüz Türkiyesinde okumanın gerçekten içi boşaltıldı artık.
Ben Memur olmayıp lise mezunu bir engelli olsam şahsen yapacağım meslek Aşçılık olurdu.
Gider işkur'dan bir Aşçılık sertifakası temin edip, işi öğrenip bir yerde çalışırdım sanırım mesela.
Aşçılık ölmez/yitmez bir meslek. İnsanlar çok çok uzun yıllar boyunca yemek yemeye devam edeceklerine göre ben de mesleğime devam ederim diye düşünürdüm ama sen mesela kuaförlük sertikası alıp bir yerde berber olarak işe girebilirsin belki; artık neyden zevk alıyorsan bir düşünüp karar ver ve o mesleğe yönel bence.
Yoksa dersaneydi, 4 yıl lisans bitirmeydi bunlar seni daha çok yoracak şeylerdir bence.
Badana / boya yapmak bile bu devirde senin karnını doyurmaya yeter de artar bence.
Bol şanslar..