Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Üniversite 1'de okuyan kişi EKPSS başvurusunda değişiklik yapmalı mı?

Semir@

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
3
Herkese selam arkadaşlar, bir sorum olacaktı bilen arkadaşlar yardım edebilirse sevinirim.
EKPSS sınavında eğitim durumu değişmiş olan bir aday nasıl başvuru yapacak. (arkadaşım ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 1 sınıf da okuyor, kayıt da bunu belli etmesi lazım mı?, yoksa daha önceki başvuru şekli ile devam edebilir mi?) mezun durumda ki;arkadaşlar belli edecek demişler de kendine kararsız kalmış, o yüzden sormak istedik.
Şimdiden herkese teşekkür ederiz

Bildirmesine gerek yok üniversite 1 öğrencisi liseden girebilir anca. Anca üniversite son sınıfta olsa lisanstan gireceği için bildirmesi gerekir

elsina.92

Merhabalar ben şuan açıköğretim 4. sınıfta okuyorum ama belki mezuniyetim yetişmez endişesiyle önlisanstan gireceğim böyle olacağı için bilgilerimi güncellemem gerekmiyor değil mi sistemde sadece önlisans olarak görünüyor da..

Sonuçta mezuniyetin kesin olmadığı için ön lisans tan girebilirsin, Lisans mezunu olsaydın o zaman mecburi olacaktı. Öğrenci Belgesi ile gidip sistemedeki eğitim bilgisini Lisans okuyor olarak değiştirtebilirsin ama genede mezun olmadığın için ön lisanstan müracaat edersin.

Lisansdan da şansın daha fazla olur atanma konusunda

Çünkü mantar gibi önlisans mezunu var

bence şansın hemen hemen aynı sonuçta mezun olamama riskin varsa atanmanı mezun oluncaya kadar etkiler.
asıl dikkat etmen başka bir şey olabilir. okuduğun okul önlisans hangi bölüm şimdi hangi bölüm. bu çok önemli olabilir. mesela tıbbı sekreterli okudun şimdi de işletme bitireceksin. kesinlikle önlisanstan tıbbı sekreter olarak atanmalısın. nedeni şu tıbbı sekreter kadrosu ile 500-700 daha fazla maaş alırısın. sonra lisans diplomanıda verirsin sıkıntı çıkmaz. ama işletme mezunu olsan lisans mezunu memur olsan alamazsın bu parayı ben bunun sıkıntısını çekiyorum maalesef bilmiyordum. şimdi belkide yeniden okuyup yeniden atanmayı planlıyorum 500 tl çok büyük para memur için anlatabiliyor muyum?

eğer bir risk alacaksan böyle sebebin olmalı yoksa eğer ön lisans lisans şartlar eşit sayılır.

Lisansı amma çok abarttınız ya.Çıkmış sorulara bir bakın hangisinden kaç netiniz çıkıyor.Adamlar ona göre ayarlamış zorluğu lisansa çok zor soruyorlar.Yani öyle heveslenmeyin 75 ile atanıyorlar çok kolay diye.Lisans kitapçığında 75 alan adam ön lisanstan 85 alır.Lisedende 90 çeker.

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Arkadaşlar başvuru esnasında bende bildirmemiştim üniversitede okuduğumu, ortaöğretim (lise) bilgilerimi yazdım ve öyle girdim sınava. Üniversiteden mezun olmama daha çok var. Üniversitede okuduğumu başvuru formunda bildirmemem bir sorun yaratır mı? Çünkü ben sadece mezun olanlar yazacaklar sanıyordum üniversite bilgilerini ama mezun olmayanların da yazması gerekiyormuş sanırım. :confused:

Üst Alt