Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Umutsuzluğun dibindeyim. Hayat bitiyorsa? Mucize Küllerinden doğan mıdır?

Ben geçen sene ekpss ile memur oldum. Sabah erken kalkıyorum(erken kalkmak hep iyi gelmiştir bana) işe gidiyorum. İşte yoğun çalışmasak da hep işle meşgul olacak bir şeyler buluyorum. İşe girdiğimden beri intihar düşüncesi kayboldu. Eve dönünce haber, oyun, kitap derken vakit akıp geçiyor. Yani vaktinizi kaliteli şeylerle doldurun. Size tavsiyem eğer E-kpss ye girecekseniz ve tek çalışamıyorsanız Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri(TRSM) kurs açıyor ücretsiz bir şekilde, buralara başvurabilirsiniz, ayrıca Trsm'de bir çok etkinlikte yapılıyor. Sağlıcakla kalın.

Ben EKPSS'ye yillar once girmeyi dusunuyordum. Bana surekli "yok sen engelli degilsin", "senin bir seyin yok" dendi. 10 yil boyunca universiteyi bitirmeye calistim. Bitiremedim. Duzgun bir yonlendirme yapsalardi ya da en azindan aklima girmeselerdi 10 yilda harcadigim eforla simdiye memur olmustum. Ama gec olsun, guc olmasin, 2028 EKPSS'ye calisiyorum. Insallah atanacagim.

Ekpssye çok çalış memur ol diyenler var.
Haklılar da. Kendim de özgüven eksikliği var. Baya fazla hem de.
İnşallah bu sefer hırslı çalışmak istiyorum. Belki başarırım. Bu sırt bel sırt olayı canımı sıkıyor.
O kadar çok yerden toplanması gereken şeyler var ki? Bir yerden sonra belin ve sırtın ameliyatlık olacakmış gibi hissediyorsun.
Başka iş bulabilsem ? Gidicem de başka iş bulamıyorum. Buda canımı sıkıyor. Sonuçta sağlık bu ! Bu konuda kimseye dert de yanamıyorsun. Öyle işte.

Tanrıya, dine yönelmeyi denediniz mi hiç? Sonuç olarak asıl yurdumuz ahiret yurdudur. Burası geçici ve ahirete kıyasla değersiz bir yerdir. Tanrı'nın Kuran'da anlattıklarını dinlemek, Tanrı'nın yoluna uymak bence çok mutluluk verici, iyi hissettirici bir şey.

Bence şu asamada Tanri'ya yonelmemelisiniz. Hayatinizda bir seyleri yoluna koymadan Tanri inanci sizi mutlu edemez. Aksine kendinizi Tanri'ya isyan ederken bulabilirsiniz, Tanri'nin bir sucu yokken. Her seyin bir sirasi vardir. Once hayatiniza cekiduzen verin. Sonra din, ahiret.

Allah ın adını anarsın aklına geldikçe isteyen Tanrı da diyebilir inancına bağlı olarak bu da sana huzur verebilir illa huzur bulmaksa amaç .
Mesela bir işe başlarken Allah izin verirse dersin ya da Allah a şükür dersin şükredersin gibi mesela çokta derinlere dalmaya lüzum yok .

Tevrat, Mısır'dan Çıkış 20:7​

“Tanrın RAB'bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü RAB, adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.

Ve ayrıca İslamda Allah kulu sınar, Kul Allahı sınamaz. Eğer Allahtan bir isteğin varsa dua ederin. Dua kul ile yaradanın kunuşmasıdır. Allahım kazanırsam şöyle yapacağım böyle yapacağım demek yanlış bence

@anonymous, o Rabbın adına ağzına boş yere almayacaksın kötü bir çeviri orjinali do not speak of the God in vain burda denilen Allah'ın adını küfür bela lanet gibi olumsuz kelimelerle anmayacaksındır

Şu son zamanlar da hele bugün?
İlaçlarımı içtiğim halde intihar aklıma gelmeye başladı. Nasıl başa çıkacağımı da bilmiyorum.
Futbola ve oyunlara normal de çok düşkünüm.Oyunlara baya süredir girmiyorum. Futbol izleme istediğim de azaldı.
İş hayatında berbat gidiyorum. Boşa yaşıyor gibiyim. Dua edicem bu gece. Çok kuvvetsiz kendimi hissediyorum.

@yorgunzihin, :( kardeşim, yanlış anlama ama gayet düzgün birisin bak, ponçik bir duruşun var. Moral olsun diye söylüyorum ama abartmıyorum. "Sana kız mı yok?" cümlesinin öznesisin resmen. Kız arkadaşınla durumu hallettin mi bilmiyorum ama sana kız mı yok? :D Şaka maka, amaaaaan, çikolata ye, çikolata.

@Mara, Sadece aşk konusu değil ki.. Başa çıkamadığım çok şeyler var.. Dışarıda gören saf iyi niyetli görünüyorum. Düşmanlarıma bile iyi niyetli görür içime atarım. Bir gün her şeyin sırası gelecek herşeyin.. Dostluklar geçmiş yaşadıklarım geçmişle yaşıyorum bi nevi.. Mesela çok eskilerden bir kankam vardı . Hala irtibattayız ama bana buz gibi hissediyorum. Hastalıklarımı her şeyimi anlattım. Ondan sonra çok değişti. Çok eskilerden silinmiyor işte. Çok değerliydi benim için.. Sevgilim benden bir şeyler saklıyor 100 eminim. Konuşmaya kalktığım da konu değiştiriyor sinirleniyor. Doğum günün de mesela hep kamerayı kapattı etti. Bilerek kavga tartışmalar çıkardı. Biliyor musun? Çok yoruldum. Kız kardeşim var. Onun sayesinde ayakta duruyorum. Benim yaşama nedenim o! Aile her şey demek. Güç demek. Kardeşimle az konuşuyoruz. Çünkü onun geleceği başka. Ona derdimi anlatamam. Annem ve babam onlarla da konuşamıyorum. Dertleri başından aşkın.. Kimsesizim sanki. Özür dilerim çene fazla düştü. Teşekkürler..

@yorgunzihin, estagfurullah. Derdinizi anlatin, ne olacak? Icinize kapanmaktan daha iyidir. Bazen cozum yerine sadece bir dinleyici gerekiyor. Umarim cok daha iyi olursunuz. Ben de kafaniz dagilsin diye zevzeklik yapayim demistim. :(

@yorgunzihin, Kardeşim merhaba. İçinde bulunduğun durumun,çaresizlik hissinin,hiçbirşeyin yoluna girmeyecekmiş hissinin ne olduğunu empati yaparak anlayabiliyorum. Herkesin derdi dünyadaki en büyük derttir. çünkü yaşayan sensindir. hisseden sensindir. bazen paylaşmak istersin ,paylaşım ki rahatlayayım belki beni avutur güzel bir söz güzel bir akıl verir dersin ama olmayabilir. hatta kimi zaman buna pişman olursun keşke bu kadar açılmasaydım anlatmasaydım dersin. o an kendini daha da çaresiz daha da yalnız hissedersin. Burada inançlı insanların kendilerini avutmaları daha kolay. Çünkü görünmez büyük bir güce sığınma hissi o yalnızlığı avutabiliyor. İnsan şunu kavradığında hayata bakışı ve hayattan beklentisi daha makul hale gelebiliyor. "bu hayat bitecek"
kimisi 50 yıl kimisi 60 kimisi de maşallah 100 yaşını görecek ama ne olursa olsun bir sonu var. bu hayat içinde yaşarken bize çok uzun geliyor,hele işler ters giderken o zaman duruyor sanki , ama öğle değil zaman akıyor.

38 yaşındayım ne ara buraya geldim anlamadım bile. kuran da "Kıyameti gördükleri gün dünyada ancak bir akşam yahut bir kuşluk vakti kadar kalmış olduklarını sanırlar." der. bu kadar yaşadığımız ömür ahirete vardığımızda bizlere bir anmış gibi gelecek. bunu sindirebilirsen eğer kafaya taktığımız, dert ettiğimiz şeyler için ne kadar gereksiz zaman harcadığımıza üzülmeliyiz.

Psikoloik rahatsızlık yaşarken bunları takmamak çok zor biliyorum.bizzat yaşıyorum da. ama şu gerçeği son zamanlarda kafama kazıdım , bir çok şey boş ve anlamsız. bu hayat bir an sadece. ben de iyi amellerle bir an önce ahirete gitmek istiyorum. ama dünyada bizlere görevler biçilmiş. ben bir erkek olarak bu görevlerimi yapmaya çalışarak sonuma doğru yoldan sapmadan azmadan varmak istiyorum.

eğer yapıyorsan yapmayı bir an önce bırakman gereken ilk şey şu. sakın başkalarının hayatlarına bakarak kendinle kıyaslama. neden daha iyi işi var. neden evi arabası var bu yaşta bende yok neden sağlıklı, neden daha yakışıklı neden bu kadar şanslı vs gibi. bu hiç bir şeyi değiştirmez bir kere. sadece kendine ve kalbine zarar. Allah her kuluna farklı nimetler vererek bu sınavı verdiriyor. ve ahirette de herkes nasıl nimetlendirildiyse ona göre yargılanıcaktır. bu dünya da iyi gibi görünen bir artı durum belki ahirette o kişinin en büyük sınavı olacaktır.

Gene kurandan ayet : "Verdiği şeylerde sizi denemek için sizi yeryüzünün halifeleri kılan ve kiminizi kiminizden derecelerle üstün kılan O’dur. Şüphesiz Rabbin, cezası çabuk olandır ve O, bağışlayandır, esirgeyendir."

Burada neden ama neden dememek lazım. kimisinin şartları iyidir kimisi daha zor şartlardadır ama unutma o zor şartlardan alnının akıyla çıkabilirsen asıl olan hayatta ahirette sen kazanmış olacaksın.

ayrıca başka bir ayetle sana destek olmak isterim "Allah hiçbir kimseye gücünün yeteceğinden fazlasını yüklemez." ne kadar sınıra geldiğini düşünürsen düşün Allah bunu senin iradenle aklınla baş edebileceğini bilir senin sınırını bilir ve kaldıramayacağından fazlasını zaten vermez. içindeki kötü konuşana karşı irade koy. herşey de hayır vardır de.

Şimdi insanı duygularımla senin bazı olaylarına yorum yapmak isterim. Kız arkadaşınla yaşadığın sorun mesela. Bu tamamen senin hezeyanın da olabilir. Maddi olarak gücü eline alamaman,sağlık koşullarının el vermemesi sende güven problemi oluşturmuş olabilir. bu çok tehlikelidir. bu durumda insan kafası kurmaya başlar. kurar kurar kurar sonraları bu kurduğu şeyleri gerçekle karıştırabilir. Belki de ortada hiçbir şey yok. Özgüven düştüğünde davranışlarımız ve sözlerimiz değişebiliyor. kadınlar bunu çok iyi sezerler. eril enerji azaldığında kadın erkek ilişkisi çatışma haline dönüşebilir. burada sende çok yıpranırsın. erkeklik gururun incinir ki bu bir erkek için ağırdır.
kadınlar bir yerden sonra güvenli liman istiyorlar. sen önce kendine güvenemezsen bunu söylemesen bile bir kadın bunu anlar. ben bipolar değilim 16 yıldır psikoz ve şizofreni tanısıyla tedavi görüyorum ama hastalığımın başlangıç döneminde Şizoaffektif teşhisiyle 1 yıl tedavi gördüm. sanırım benim de o zamanlar tam anlayamasam da duygu durumumla ilgili sorunlarım varmış. aslında hep var bir türlü bitmeyen sorunlar hemde. ama psikoz ve şizofreni belirtileri daha ağır bastığı için tedavi sürecim hep buradan yürüdü. 1 aydan fazla antidepresan kullanamıyorum mesela hala.

bunları sana deme sebebim sana öyle birisi olarak nasihat veren biri değil bu süreçlerin içinden geçmiş ve hissetmiş biri olarak edindiğim tecrübelerle yazıyorum.

ne yap ne et önce kendine inanmaya başla inançlıysan eğer yazdıklarımı sindirmeye çalış kendini kaderini kabul et. durumunu kabullenebilip güçlü durursan ilişkinde netleşir. Ben evleneceğimiz insanın kaderimizde yazılı olduğuna inananlardanım. Nasibinde ve kaderinde varsa zaten olacaktır. yoksa ne yaparsan yap kendini yırt parçala dövün aklına ne gelirse fark etmez nasibinde yoksa yoktur. sen elinden geleni yap tevekkül et gerisini kaderine bırak. ama elinden geleni muhakkak yap. herşeyi direk kadere bağlama. yıllar sonra kendine ben elimden geleni yaptım mı acaba diye düşünüp pişmanlık içinde yaşama. olur olmaz. en azından şunu diyebilirsin. ben herşeyi yaptım her yolu denedim ama olmadı. gücüm bu kadarmış nasibim değilmiş demek diyebilirsen işte o zaman rahat edersin.

iş konusu ile ilgili de birşeyler söylemek isterim. bu forum da da paylaştım. yıllarca simit satan bir adamın hikayesi. adam 50 yaşına kadar simit satarak annesi ile yaşıyor.20 yıl boyunca kpss ye düzenli giriyor. simitlerini bitirip her akşam eve geldiğinde ders çalışıyor ve 20 yıl sonra 50 yaşında tekniker olarak atanıp memur oluyor. bakın bunu özelden de konuştuklarıma söyledim. bunun yaşı yok. geç kalınmışlık yok. bir yerden başlamadıkça o yolu bitiremezsin. raporun var. ekpss çok kolay. 60 soru sadece ve normal kpss düzeyinin ciddi şekilde altında. kendine şunu diyebilirsin 38 yaşımda bu sınavı kazanmış olacağım. kendine mühlet ver ve o mühlet boyunca disiplinli bir şekilde derslerine zaman ayır. günde 2 saat hadi zorlandın günde 1 saat ayır 3 yılda günde 1 saat ders ,1096 saat ders çalışmış olmak demek.

garantili işin olduğunda psikolojin düzelmeyecek. bunu vaad etmiyorum. ama maddi kaynaklı bir endişen artık kalmayacak en azından kendine hatta evlendiğinde ailene yetecek kadar kazanıyor olacaksın. bu endişe ortadan kalktığında hayatındaki en büyük sorunlardan birini ortadan kaldırmış olacaksın. ondan sonra artık hastalığın getirdiği diğer şeylerle uğraşırsın onları da düzenli ilaçlarla ve aile desteğiyle atlatabilirsin.

Kolaylıklar dilerim.

@Ben_Claudius, Aramızda ahiret odaklı müminler olması, bunu görmek ne kadar güzel hissettiriyor bilemezsiniz. O zaman bir parça da benden gelsin. "Biz, hangisinin daha iyi şeyler yapacağına sınav olsun diye, yeryüzünde olan şeyleri ilgi çekici yaptık." - Erhan Aktaş Meali

Üst Alt