Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif Kolit ve total kolektomiden emekli olan var mı?

fransaa12

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
9
Ulseratif kolit + total kolektomi için 50 rapor aldım 10 ocakta. Sgk ya raporu verdim. Suan bekliyorum. Hic bu hastalıktan emekli olan varmi?

@OturanBoğa

@fransaa12,

Ne yaptınız?

SGK Hastalık Listesi'ne göre ilgili tanı şöyle sınırlandırılmış:

4. İnflamatuar bağırsak hastalıkları (İki yıl sonra kontrolü gerekir)
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
[...]​
c) Ülseratif Kolit tanısı almış;​
1. İnflamatuvar barsak hastalığı olup günlük beslenme ihtiyacının gastrostomi veya venöz kateter yoluyla total parenteral nutrisyonla sağlanması.​
2. Ülseratif kolit tanısı alıp yaygın hastalığı olup etkin tedaviye yanıtsız hastalar​

Selam abi. Dys takipte sağlık kuruluna gönderilmiş yazıyor. Bekliyorum

Merhaba. Az önce sgk ya gittim. ağır tanısı ile malulen emekli edilmişim:

Ben 2017 yılında Ülseratif kolit Tanısı konulmuş bi engelliyim. Ayrıca Polinöropati hastalığımda mevcut. Yaklaşık 8 yıldır Ülseratif Kolit ilaçları kullandığım için remisyon döneminde. Şimdi yukarıda yazılan Ülseratif kolit tanısı alıp yaygın hastalığı olup etkin tedaviye yanıtsız hastalar grubunda mıyım?

@Cellat_Ruth,

Bunu bende merak edıyorum agır duzeyde ıs gucu kaybı olursa dırek malulen edıyolar ama ben ılac tedavısıne yanıt verdım 4 senedır remısyondayım engwllı emeklılık işlemlerını baslarıcam ama agır iş gucy kaybı ile emeklılık verılmesı benı endıselendırıyor 2006 sgk gırıslıyım ve suan 5830 prım gunum var hastaneden 2023 tarıhınde suresız %40 aldıgım raporum var

@Bark34,

Muhtemelen olamazsın. Bazı hastalıklar öyle. Mesela böbrek yetmezliği olanları çok hasta oldukları halde anca diyalize girdikleri zaman emekli ediyorlar. Aman remisyonda ol. Emekli olma. Çok boktan bir hastalık!!!
Yine bir şansını dene de...

Üst Alt