Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit rahatsızlığım var. Rapor oranım ne olur?

orman35

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
rektoskopi sonucum şu şekilde

Ülseratif rektit tanısı olan,supp/lavman tedavisi alan ,tedaviden fayda alamayan hastada transvers kolon distaline kadar ilerlendi.izlenen mukozalar hiperemik,ödemli,granüler ve submukozal vaskülaritesi kaybolmuş olarak izlendi.Lümende yer yer yüzeysel ülsere lezyonlar izlendi.Rektum ve inen kolonda yer yer normal alanlar izlendi Anal kanalda iç hemoroidler izlendi.
Endoskopik Tanı:Ülseratif kolit(orta şiddette,en az ekstensif kolit)

Günde 8 tane pentasa 500 mg,2 tane osirec lahman kullanıyorum %kaç rapor alabilirim.

Ülseratif Kolit hastasıyım verilen iki yıllık rapor dolmak üzere rapor yenileme sürecinde tekrar kolonoskopi isteniyor mu ?
Deneyimleriniz nedir bu süreçte ?

Bunu bende meeak ediyorum. Süreci anlatırsanız sevinirim

Bende karaciğer hastasıyım bize neden 2 yıllık rapor verilir anlamıyorum.Sanki hastalık geçecekte.Kronik zaten.

Merhaba. Ulseratif kolit ile ilgili pek kişi görmedim. Bilgi ve durum paylaşımı için lütfen iletişim kuralım

@fransaa12,
valla banada bu sene tanı koydular şahsen bende bilgi bulamiyorum cook fazla hemofili b %80 ortepedi %20 %84 raporum var ulseratif kolit acaba engel raporu kaç veriyor onu mrk ediyorum şahsen

@Syusuf,
Bana total kolektomi ile 50 oran verdiler yeni rapor bu. İlk aldığımda da 50 oran vermişlerdi ama ozaman total kolektomi olmamıştım. Benim anladığım oranlari düşünmüşler. Yani benim 75 oran olmalıydı bence. Benim arkadaş var o crohn. 25 vermişler. Dr ameliyat olsaydın 50 alırdın demiş. Yinede kolit hastalarına 50 oranda verilen çok kişi var. Tualete cikma sayısı, kan değerlerinin dusuk olmasi, anti tnf kullanımı... kisaca remisyonda olmamak gerekiyor.

Sakatlık oranı cetveli:

Kolonik veya Rektal Hastalıklar İçin Özür Oranları

Sınıf 1 (Özür Oranı %10)

Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısa süreli belirti ve semptomları
Aktivitelere sınırlama getirmemesi, özel diyet veya tedavi gerektirmemesi
Sistemik bir bozukluğun olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması
Cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması

Sınıf 2 (Özür Oranı %25)

Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp ya da değişimleri
Hafif ağrının eşlik ettiği, barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte görülen hafif gastrointestinal (Gİ) semptomlar
Diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gereksinimi
Beslenme sonuçlarında bozulma olmaması

Sınıf 3 (Özür Oranı %50)

Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp ya da değişimleri
Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı
Aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması
Temel belirtiler (ateş, anemi veya kilo kaybı) bulunması

Sınıf 4 (Özür Oranı %75)

Barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında dahi devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları
Aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi
Temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması
veya remisyonların uzun sürmemesi

Evrelere göre değerlendirme yapılıyor proktitse normalde %10 ama doktorun insafına kalmış maximum 25 veriliyor

Ulseratif kolit de sürelimi veriyor yoksa süresizmi ?

Üst Alt