Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ülseratif kolit için hangi oranda rapor verilir?

Salofalk1000

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba

ben 39 yaşındayım 2008 yılında yoğun ishal ve kanama şikayeti ile hastaneye başvurdum rektoskopi yapıldı ve son yedi cm de şiddetli aktif ülseratif kolit tanısı konuldu önce fitil ve salofalk tablet verdiler olmadı sonra salofalk lavman ve salofalk granül stick verildi onlar iyi geldi
lavmanı 1,5 yıl her akşam kullandım sonra 2 günde bir ve haftada 1 e düştü ve bıraktım arada hastalık atağa geçince 1 veya 2 kutu kullanıp rahatlayınca bıraktım
granülü hep günde 3000 mg olarak sürekli kullanıyorum 2013 te kolonoskopide hastalık tam remisyındaydı 2015 Kasım ayında kolonoskopi de son 5 cmde şiddetli aktivasyon görüldü ki gerçekten rahatsızdım remisyon süreleri kısaldı sürekli sişlik gece terlemesi ara ara ateş yapıyo hastalık alevlendiğinde iştahım kesiliyor çok bitkin ve bıkkın oluyorum yani psikoloji de bitiyo,
hastalık aktifden işyerinde günde 3 ila 4 kez evde de 4 ila 5 kez tuvalet ihtiyacı duyuyorum şükür 1 aydır remistondayım durumum şimdilik iyi kısaca

böyle bu durumda bir engelli raporu alabiliyormuşuz dünden beri siteyi okuyorum bazı arkadaşlara %25 bazı arkadaşlara %35 bazı arkadaşlara %50 oran verilmiş,
bu hastalık dönem dönem şiddetlenen dönem dönemde remisyone giren bir hastalık bu oran neye göre belirleniyor, ek2 engelli tablosuna bakıldığında ülseratif kolit tanısı bile %50 gerektiyor gibi görünüyor

ben anlamadım yardımcı olur musunuz, zaman ayırıp okuduğunuz ve yardımlarınız için teşekkür ederim

Salofalk1000

Geçmiş olsun bende rapor için uğraşıyorum 6 yıldır hastayım ve sürekli asacool 800mg hap kullanıyorum günde 6 adet ilaçları eğer 3 gün içmesem dünyam başıma yıkılıyor inanılmaz derecede kanama kilo kaybı yaşıyorum. Öyle bir ağrıyorki insanların yanından geçerken midemden sakınıyorum. Ülseratif kolit hastalığının çok farklı yönleri vardır senin tanı sağlık bakanlığının vermiş olduğu tanılar içinde oran neyse o orandan heyete girmen gerekiyor ama maalesef bazen o oranlar bile kuruldaki doktorlara yetmiyor

İmeemgold sanada geçmiş olsun peki ülseratif kolitin normalde tarafsızca değerlendirilirse engel oranı ek 2 engellilik tablosuna göre ne olmalıdır

Eğer valla ek 2 olarak değilse doktorları en çok kullandığın ilaçlar hastalığın başladığından itibaren kullanıyorsan ve anemi kilo kaybı diyet varsa /40 ve üzeri Alman mümkün tabi birde hastalığının zamanında önemli eğer hastalığın 1 yıllıksa düşük rapor veriyorlar önemli olan hastalığının belirtileri ve Zaman'ı kullandığın ilaçlar

İmeemgold teşekkür ederim

Arkadaşlar ülseratif kolitten dolayı rapor alan arkadaşlar yaşadığı süreci bizimle paylaşabilir mi

Üst Alt