Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ufak belirtiler yaşayıp ataktan şüphelenen var mı?

Pickle

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
600
Bu foruma 2023 yılındaki atak hariç yazdığım ne varsa hepsi aynı. Ufak tefek belirtiler, acaba atak mı düşünceleri...

Olmuyor, olmuyor. Ne zaman ataktan şüphelensem ağırlaşmadan geçiyor. Çok şükür.

En ufak bir şeyde aklıma acaba psikoza mı giricem düşünceleri geliyor bıktım. 2 gündür dışarı çıktığımda tedirgin oluyorum. Aklıma hemen psikoz geliyor. 2 yıldır atak geçirmediğim halde.

Bence panik atak kriziyle benzer bir durum yaşıyorsun eğer psikolojik olarak gelmeyeceğine emin olursan kendini ona göre hazırlarsan pek bir sıkıntın kalmaz

@okko1, acaba psikoz mu diye düşünmek bende 1 yıldır var. Psikoloğa mı gitsem devletteki

@Pickle Benden de zamanında psikozdan şüphelenmişlerdi. Ama daha sonra halüsinasyonların aslında obsesyon olduğunu söylediler ve tanım OKB olarak değişti. Daha sonra ilaçları bırakınca obsesyonlar tamamen geçti zaten.

Annemle birlikte doktorla genel durumum hakkında konuşmak için en yakın tarihli doktora randevu aldım. Seni tanımıyorum diyip gönderirse pes dicem. Ben atak sırasında hep farklı doktorlara göründüm hiçbiri müdahale etmemezlik yapmadı.

@berke26, halüsinasyona nasıl obsesyon diyorlar onu anlamadım. İç ses şeklinde miydi?

@Pickle Benimki tamamen istemdışı düşünceler şeklindeydi. Yani dışarıdan ya da kafamın içinden gelen bir ses yoktu. Bu düşünceler de "Kapıyı kontrol et, eve hırsız girebilir." ya da "Şu konuda dikkatli ol, bunu için şunu yap." tarzı şeylerdi.

@berke26 hocam psikotik düşünceler haricinde normal düşüncelere sahipsiniz her şeyi psikoza bağlamayın aklınızdan geçen bu düşünceler gayet normal

@okko1 Ben zaten psikoza bağlamıyorum. Zamanında biraz da doktora yanlış tarif ettiğim için bir süre psikozdan şüphelenmişlerdi. Ama zamanla psikoz olmadığım anlaşıldı. Zaten şu anda atipik otizm tanım var. Otistik olanlardan zaten ek bir psikiyatrik rahatsızlıktan şüphelenilir. Kimisinde psikoz olur, kimisinde bipolar, kimisinde diğer psikiyatrik rahatsızlıklar olabilir. Neyseki bendeki sadece anksiyete ve OKB ile sınırlı kaldı. Zaten ilaçları bırakınca OKB de geçti, bu sene işe başladığımdan beri anksiyetem de baya azaldı.

@berke26, obsesyon bunlar evet.

Ben kendimdeki olumsuz bazı şeyleri psikoza bağlıyorum. Buraya yazıp insanlar da onaylayınca s.çtık diyorum. Ama 2 yıldır atak geçirmedim.

Farklı doktora aldığım randevuyu iptal ettim. Takipli doktorum randevu almadan gelebilirsin demişti sonradan hatırladım, ona gidicem.

İlk atağı geçiren kişilere 1 yıl ilaç kullandırıp bıraktırıyorlarmış bazı doktorlar. Ben sadece 1 kez atak geçirdim ama doktor 5 yıl ilaç kullanacaksın dedi. Bunu da konuşmak istiyorum.

@Pickle, senin durumun benden iyi 5 senede 4 kez yatışım oldu. İlaçlarını düzenli kullanmaya bak sonra sıkıntıya girersin.

@Şamil676767, genelde ilk ataktan sonra 1-2 yıl ilaç kullandırıp bıraktırıyorlarmış.
Benim tek atağım 2023 yılındaydı. Sistemde 2021'den beri antipsikotik kullandığım gözüküyor ama psikoz değildim. Yanlış teşhisti. Doktorum 2. atağım diye düşündüğü için mi 5 yıl dedi? Bunu konuşucam. İlaç milaç demeyin eğer dediklerime katılıyorsanız.

Şimdi de kafama şu takıldı, ben staj sırasında ilacı yavaş yavaş bıraktım diye atak geçirirsem kesin staja devam edemem. Hadi diyelim okul zamanı bıraktım, o zaman da derslere devam edemem.

Okuldan mezun olup ilacı bırakmak vardı şimdi 🤤

Hastalığı araştırmak , bilgi sahibi olmak güzel şey, ego savunmalarından yücelmeyle alakalı sanırım ancak ben hastalanıyor muyum diye kaygıya ne zaman başlasam sonunda atak geçiriyorum. Bunu düşünmek ve korkmak benim hastalığımı tetikliyor. Anda kalmak önemli, güvende hissetmek hastalığı kendi kendimize çağırmaya engel oluyor. Bir yerde izlemiştim, beyin için uzman: bu aptal kafası , ne söylersen ona inanır, demişti. Doktorum 7 yıl atak geçirmeyen hastam var dedi ve ne hikmetse 7 yıl atak geçirmedim. 8. yıl hastalandım. 2014-2021 arası atak geçirmedim. Bu tesadüf mü sizce?

Son düzenleme:
İğnemi hala olmadım. Annem farkedene kadar devam şimdilik

@Operadaki Hayalet, ozaprin'in öyle bir etkisi olmadı bende. Sadece ozaprin kullanıyorum, paligis'ten vazgeçtim. Ki paligis psikoza sokmadı, aklıma saçma düşüncelerin gelmesi psikoz olduğum anlamına gelmiyor. Kendimi kaybetmem lazım, gerçekliğimin bozulması lazım.

@osmangazi, ben atak geçirecek miyim diye düşündüğümde içten içe yok be ilaç seni koruyor diyorum.

@Tyler D., neden? Doktor kontrolünde doz azaltarak bırakırsan psikoza girme ihtimali düşüyor, bence bir düşün.

Uzun süredir yoktum! Güncel konunu altına yazıyorum! Teceüblerimi paylaşmak için yazıyorum! 2 yıldan uzun süredir xeplion kullanıyorum! Şuan sadece 50mg xeplion ve 2 adet fulsac kullanıyorum!

Bu süreçte 15 kg aldım! Xepliondan çok fulsac işe yaradı sanırım!

Tamamen iyiyim hatta eskisinden bile daha iyiyim! Fizyolojik olarak eskisi kadar yan etkiside kalmadı! Beyin fonksiyonlarım yerinde çok iyi çalışıyor! Eskiden yani ilaç kullanmadan önce daha seri çalışıyordu! Yinede benim diyeni cebimden çıkarırım!

Hastalığım organik olmayan psikoz olarak tanılandı ancak organik olan çevresel etkenleri bu süreçte keşfettim!

Eskiden de çok neşeli değildim ama yaptığım işlerden çok haz almıyorum artık heyecan verici bir adrenalin patlaması çok az yaşıyorum!

Onun dışında hala işe girmedim ama çok rahat çalışabilirim!

Doktor ilac ile hiç oynamak istemiyor!

Ancak bu kadar düşük dozda böyle iyi olmam çok birşey diyor!

Doktorlar için benim durumum çok anlam ifade etmiyor!

Üst Alt