Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Türkiye’de üniversite ve devlet hastanelerinde Psikiyatri doktorlarının hastalara karşı tutumu!?

erbin

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
39
Şizofreni Hastası Arkadaşlar

Ben 18 yıllık Şizofreni hastasıyım. 18 yıldır ilaç kullanıyorum. Ankarada yaşıyorum. Ankara da bulunan bir üniversite hastanesine kontrollere gidiyorum. Bazen de devlet hastanelerine Psikiyatristlere muayeneye gidiyorum.

Ben Ankara da gittiğim üniversite hastanesinin Psikiyatri doktorlarından hiç memnun değilim. Benim üniversite hastanesinde gözlemlediğim şey şu: Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkına tepeden bakıyorlar. Türkiye de hekimlerin istisnalar hariç çoğu Türk halkını küçümsüyorlar. Hele hele Hacettepe Tıp, Ankara Tıp, Cerrahpaşa Tıp gibi büyük şehirlerde ki tıp fakültelerinden mezun olan hekimlerin çoğu çok havalı insanlar, kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar, yanlarına yaklaşılmıyor.

Üniversite hastanesine muayeneye gidiyorsun seni doktor asık suratıyla karşılıyor. Üniversite hastanesinde Psikiyatr hekim 15 dakika hastayı konuşturuyor sonrasında dışarıda başka hastam var daha fazla muayene edemem diyor. Arkadaşlar 15 dakikada verimli bir Psikiyatrik muayene olabilir mi ? Tabii ki olmaz. Halbuki verimli bir Psikiyatri muayenesi hastanelerde hasta başına en az yarım saat olmalı ve Psikiyatrist hekimler güler yüzlü olmalı. Hastalarla yeterince konuşmalı ve ilgilenmeliler.

Devlet hastanesine Psikiyatriste muayeneye gidiyorsun. Devlet hastanelerinde Psikiyatristler de hastalarla çok kısa süre ilgileniyorlar. Türkiye de devlet hastanelerin de de Psikiyatri doktorları ve hizmetleri çok kalitesiz.

Türkiye de anca özel hastaneler de Psikiyatristler hastayla yeterince ilgileniyorlar. Özel hastanelerde muayene hepimizin bildiği gibi paralı. Türkiye de parası olan bir Şizofreni hastası özel bir hastaneye giderse yada bir uzman hekimin özel muayenehanesine giderse anca oralarda yeterince ilgi bulabiliyor ve Şizofreni hastasının iyi olma, psikiyatrik tedaviden fayda görme ihtimali özel hastanelerde çok daha yüksek arkadaşlar.

Türkiye de bir Şizofreni hastası iyileşme durumuna geçmek istiyorsa, Tıp biliminden fayda görmek istiyorsa parasını verip özel bir doktora ya da özel bir hocaya gitmesi gerek. Özel hastanelerde ki hekimler hastalarla yeterince ilgileniyorlar. Özeller de hep paralı ve genelde çok pahalı arkadaşlar.

Allah parası olmayan, özel bir doktora muayene olamayan Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun. Allah Türkiye gibi bir ülkede ileri derece de Şizofreni hastalarının yardımcısı olsun.

Arkadaşlar Türkiye gibi bir ülkede Şizofreni hastası olmak gerçek anlamda çok zor. Allah tüm Şizofreni hastalarının karşısına kendileriyle ilgilenen, anlayışlı, merhametli doktorlar çıkarsın.

Şizofreni hastası arkadaşlar yukarıda ki cümlelerimde cümle cümle haklı değil miyim ? Siz yukarıda yazdıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Merhaba
Onlarda insan sayıları oldukça az bu nedenle çok yoğunlar. Ama sorunların farkındalar devlet hastanelerinde psikologda olmalı ayrıca tek psiiyatrist yetmez .

@erbin,

Selam,

Hocam ben de 20+ yıllık Şizofreni hastasıyım. Psikiyatrla -her defasında- 15 dakika ne konuşulabilir bilmiyorum. Ben hastalığım boyunca hiç bir doktorla 15 dakika konuşmadım ama eğer 15 dakika verseler tüm hikayemi anlatabilir ve yaşadığım güncel sıkıntılarımı dile getirip bir ilaç yazdırıp çıkabilirim sanırım.

Takibini yapan/yapacak doktorla -ilk muayenede- geriye dönük hikayeni ve kullandığın ilaçları paylaşırsın; güncel duyguların, güncel uyku düzenin paylaşılır ve gerekli kan tahlil sonuçlarını göre ilaç değişimi ve doz ayarlanır. Sonraki kontrollerde hikaye faslı es geçilip 5 dakkada durumunu anlatıp, reçeteni yazdırıp çıkarsın.

Siz, normal insanların hayatın sterisi / sıkıntısı karşısında -bizim gibi ilaç kullanmadan- hep bulutların üzerinde uçuyormuş gibi hissetiğini mi zannetmektesiniz bilmiyorum ama; insan 24 saatin tamamında hep mutlu / neşeli olamaz zaten. Kulağına ses gelmiyorsa, gözüne hayali görüntü yansımıyorsa top sizdedir artık. Forumda okuyorum adam/kadın bu seslerden/görüntülerden kurtulamamış çare arıyor, onlara diyecek birşeyim yok, İnşallah etkili bir ilaç tedavisiyle kurtulurlar ama inan doktorlarla değil yarım saat; bir saat de görüşsen konuşarak Şizofreniden kurtulamazsın.

10 gün oluyor özel hastanede genel cerrahiye muayene oldum, ilaç yazdı gönderdi. 890 TL ödedim. Bence gayet ucuz bir rakam, bir karton sigara veya 70'lik rakı parası bile değil.

Doktorların tebessüm etmemesi de zaten yukardaki paragrafta yazdıklarımı kanıtlıyor bence, onlar da yoruluyorlar akşama kadar dert dinlemekten, Allah yardımcıları olsun.

15 dakika ciddi bir zaman bence. 15 dakika dışında bir psikiyatra daha ne anlatabilirsin? Çok ilginç...

Hacettepe'de psikiyatri hocalarının (Profesör, doçent vb.) hepsi zaten özel kliniğinde bakıyor. Hiçbiri hastanede bakmıyor. Zaten baksa bile diğer bölümlerdeki gibi kasıtlı olarak ilgilenmez ve bizi özel kliniğine gitmeye zorlar. Sorsak onlar da 657'li, maaşını ve tüm imkanlarını devletten alıyor. Ama hepsi kendi kliniğini açmış ve ameliyat vb. durumlar için devletin imkanlarını kullanıyorlar.

2 sene önce dedemi ameliyat ettirmek için Eskişehir'deki bir profesörün özel kliniğine gittik. 1000 TL muayene ücreti aldı zaten. Muayene ettikten sonra ameliyatı üniversite hastanesinde yapacağını ve ameliyattan sonra birkaç gün üniversite hastanesindeki serviste yapacağını söyledi. Ama ameliyat için ayrı para, yatacağı her gün için ayrı para istedi. Bir de oda kalitesine göre ayrı para istiyor. Ameliyat için devletin imkanlarını kullanıyor, yattığımız yer devletin, doktor bile üniversitenin yani devletin personeli ama her şey için özel ücret istiyor.

Üst Alt