Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tüberküloz ve malulen emeklilik hakkında..?

ruzgar6034

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
20 yaşında 2008 yılında tüberküloz geçirdim ve askere gitmedim. Muaf oldum. Yedikule göğüs hastalıklarından yattım 20 gün kaldım . Lakin raporum da maluliyet derecesi diye bi konu yoktu.
2450 İŞ GÜNÜ ÇALIŞMIŞLIĞIM VAR ŞUAN..
İşin özü malulen emeklilikten yararlanmak istiyorum. Fakat nasıl bir yol izlerim bilemiyorum.
Yardımlarınızı rica ediyorum ..

Tüberkülozun tam kur tedavisi var. Hastaliga bagli hasar kalmamissa , oran bile vermezler.

Tüberküloz hastalığından dolayı, malulen emekli olabilirmiyim.

Yeni torba yasasına göre malulen emekli olabiliyormuşuz. Konu hakkında bilgisi olanların yardımlarını rica ederim. Nasıl bir yol izlemem gerek ?
Şimdiden teşekkür ederim.

Bir işyerinde veya bir yerde sigortalı olmalı, rapor %60 işgücü kaybı belirtir olmalı ve 1800 gün primleriniz olmalı

bu yazdıklarım işini görüyorsa eyvallah

1- Malulen emeklilik için maluliyet cetveli kullanılır.

2- Tüberküloz öncesinde sigorta girişin var mıydı? Yok idiyse, yani ilk sigorta girişin tüberküloz sonrsında olmuş idiyse, bu durumda malulen emeklilik mümkün olamaz.

3- Malulen emklilik için 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartı aranır.

Evet. Malulen emekliilikte ssk ya da bağkur fark etmez.

Sayın oturanBağa Bülent Bey,
Evet tbc den önce sigartılıyım. Nasıl bir yol izlemem gerekir ?
Saygılarımla

Sayın oturan boğa size sormak istediğim. 2 tane sorum var. Sohbet odasına girdim ama arkadaşların tam teşekkürlü bir bilgisi yok. Siz yardımcı olursanız çok sevinirim.
1-) Yeni bir işe girdim 6 ay sigortalı durumdayım. Çıkarıldığım takdirde işsizlikten ne kadar süre zaman yararlabilirim .?
2-)Çalışmış olduğum kuruluşta BEYAZ YAKALI sıfatı altında çalışmaktayım. Hafta sonları geldiğimiz de ve/veya fazla saat çalışmaların da her hangi bir ek yok. İŞ KANUNUNA GÖRE Fazla mesaiyi nasıl hakkımızı savunabiliriz?

Saygılarımla,

maluliyet cetveli'ne göre "Çoklu ilaca dirençli tüberküloz (İki yıl sonra tekrar değerlendirilir.)" maluliyeti gerektirir. Durumunuz buna uygunsa, ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana 10 yıl geçmiş ve bu sürede en az 1800 gün prim yatırmışsanız, evet, malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

İşsizlik ödeneği: http://www.engelliler.biz/forum/iss...sizlik-odenegi-ile-ilgili-temel-bilgiler.html

Mesai ile ilgili konuda önce bir ıspat lazım. Bu ıspat mümkünse, önce bunu işverenden talep edersiniz, vermezse çalışma bakanlığına şikayette bulunur, hakkınızı ararsınız

Üst Alt