Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaş ben Bursa'daki uygulamalardan hiçbir şey anlamadım. Heyetler randevu almadan işlem yapmıyor. Trsmye gidiyorum. Doktor değişmiyormuş tek doktor ilgileniyor yani. Sonra internet sitesinde randevusuz yazıyor ama muayene için randevu almanız gerekiyor diyorlar. Randevu almadın mı bakmıyorlar. Randevu derken arıyorsun boş bir güne yazıyorlar. Mhrs den alınma randevu değil yani.
İyi mi yaptım kötü mü yaptım bilemiyorum. Atama olsada kurtulsam bu çileden diyorum.
Trsm’ye gidenler, e-nabıza baktınız mı? Sizde de gittiğinizde çift hastane girişi mi görünüyor?
Epikirizi gördüm raporu çıkartırken. Girişlerden biri acil diğeri muayene.
Doktora anlattım. Cimere yazacaktım neden böyle diye?
Verdiği cevap, prosedür öyleymiş.
İsterseniz hastaneye gidebilirsiniz oldu.
TRSM ini sadece doktora muayene olarak görmeyin. Orada sizin gibi hastalar var ve doktor psikologlar amerikan filimlerindeki gibi diğer sizinle aynı hastalıktan olanlarla terapi yapar. başlarda bana çok saçma gelmişti. kimimizin hezeyanları özel olabilir diye. ama sonradan bunun aslında bilinçli yapıldığını anladım. hastalık isimleri aynı ama herkesin hezeyanları farklı farklıydı. TRSM nin en en en önemli kısmı bana göre hastalığa karşı farkındalık kazandırmasıdır. bizlere belgeseller izlettiler 10 sayfalık hastalığı anlatan notlar verdiler bunları okuyun haftaya tartışalım derlerdi.sanki kendilerine asistan yetiştiriyor gibi bizlere hastalığı anlatıyorlardı.
bunların yanı sıra iğneniz varsa TRSM de ki hemşire vururdu. hastanede sıra beklemeye gerek olmazdı TRSM de doktor ilacını yazardı. kötü hissettiğin zaman gece gündüz fark etmez hemşireyi arayabilirdik oda doktoru arardı.
ben gittiğim zamanlarda böyleydi şuan aynı mıdır yada her ilde aynı mıdır bilmiyorum
@Ben_Claudius TRSM sadece psikotik ve bipolar bozukluklara sahip kişilerin başvurabileceği bir yer mi? Mesela; bende atipik otizm ve anksiyete var. Özellikle anksiyete senelerdir kurtulamadığım bir şey. Aynı şekilde otizm de sosyalleşmemi zorlaştırıyor. Sizce bu konularda bana bir faydası olur mu?
@berke26,
psikoz bipolar hastalar vardı. hepimizin terapigünleri farklıydı. ben gittiği zamanlarda terapimiz cuma öğleden sonraydı. ben bazen 11.30 12.00 gibi giderdim orada zihinsel engelli diyebileceğimiz kişiler olurdu. o tarz hastalarda gidiyormuş onu öğrenmiştim ozaman. zihinsel engellilerdi ama konuşup sohbet edeceğin türden çocuk gibi zararsız tiplerdi.
koskoca adam telefonunu çıkartırdı bak babam aldı güzel mi derdi. kamerasıda var falan yani bir çocugun zihnine sahip hastalardı. anksiyete varsa da hiç görmedim belki onlarada vardır. bulundugunuz ildeki TRSM ini arayabilirsiniz . size yardımcı olurlar