Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trombosit düşüklüğü nedeniyle askerlikten muaf olur muyum?

ody345

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
9 yıldan fazla trombosit düşük çıkıyor. 18 yaşından önce de Çocuk Hematoloji bölümüne gidiyordum. En son doktor sırtımdan doku alınmasını istemiş annem izin vermeyince takibi bırakmış. Herhangi bir kanama morarma gibi belirtim yok. Düzenli ilaç da kullanmıyorum. İlaca bağlı ya da enfeksiyona bağlı bir düşük olduğunu sanmıyorum. Geçen sene uzun bir aradan sonra Hematoloji bölümüne gittim. Tanımlanmamış trombosit tanısı konuldu ve sonra çağırmış mıydı hatırlamadığım için takip edemedim. Tekrardan Hematoloji bölümüne randevu aldım. Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneğinde kronik trombosit muafiyet sebebi sayılıyor bu tanı konulursa muafiyet alır mıyım?

merhaba rahatsızlığım TTP
rahatsızlık öyküm akut lösemi ile başladı o zaman yaşım 45 idi -- şu anda 49 4kür akıllı ilaç -- sayısız plazmaferez %64 rahatsızlık oranım ( engelli )
Bu rahatszlığın nedenleri arasında en önemlisi ADAMTS-13 isminde bir enzimden kaynaklanıyor trombositler ( 0 ) lanıyor çok ciddi bir rahatsızlıktır ( Kendi öykümden bahssediyorum ) Tanısı TTP'dir

Benim bildiğim Bu rahatsızlığım bir evresinde cerrahi işlem ile ( dalak alınma yapılıyor ( ve enfeksiyon riskleri oluyor - olabiliyor ) benim tedavimde Rituximab akıllı ilaç kullanıldı + tıbbı onkoloji kontrollu 1 yıl hednavir kullandım - şu anda yeşil alan dedikleri bir terim var sağlıkta 3 ayda 1 kontrollerim var 60 a yakın tahlil - Bu önceden ayda 1 idi -- size bilgi amaçlı yazdım ( Başımdan geçeni ) herhangi bir öneri tedavi yada öneri asla değildir

Askerlik Konusunda Şahsi Fikrim konusunda Yorum yapmam doğru olmaz çünki bu rahatsızlık insanı bırakmaz öyle bir lüxü yok sen nereye o oraya

Bu sitede bilgileri ile birebir yaşadıkları tecrübeler ile güncel olan bigileri akratan çok değerli insanlar var insanı insan yapan birikimleri ile yardım ederler
( geçen haftada da postun vardı ) tekrar geçmiş olsun konuyu ara sıra takip etmek isterim iyi forumlar

Üst Alt