Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Troid kanseri ve erken emeklilik?

mesut dogru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selam

Sevgili dostlar, "erken emeklilik"le (yaşa takılmama) ilgili bilgilerinize ihtiyaç duyuyorum.
Öncelikle bir kaç detay paylaşmak istiyorum.

Doğum tarihim: 1972
İlk işe giriş tarihim: 1.11.1986
Sigorta başlangıç tarihim: 1.11.1986
Ödenmiş sigorta gün sayım: 6685

SGK internet sitesi "ne zaman emekli olurum?" sayfasında sorgulama yaptığımda, emeklilik tarihim "2021" yılı olarak görünmekte.

Sorum bu noktada başlamakta.
2005 yılında, "Troid Bezi Kanseri ve Lenf Nodu Metastazı" tanısı ile ameliyat oldum.
Her "Troid Kanseri" hastası gibi, ameliyat sonrası, ilgili hastanenin nükleer tıp biriminde ""Radyoaktif iyot" (atom) tedavisi gördüm.
Troid bezim, ameliyat ve atom tedavisi ile yok edildiğinden, ömür boyu sentetik troid hormonu kullanmak zorundayım.
Her 3 ayda bir rutin kontrollerim devam etmekte.

Dostlar sorum bu noktada başlıyor.
3 ay sonra 25 yıllık sigortalılık sürem doluyor.
"Troid Kanseri" hastası olmam nedeniyle yaş haddinden muaf tutulmam mümkün mü?
Bu konuda neler yapılabilir?

İlgi ve alakanız için teşekkür ediyorum.

sakatlık oranı cetveli'ne göre ancak "Kalıcı hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksin gerektirenler)" % 40 ve üzeri oranlı rapor alabilir.

Durumunuz buna uyuyorsa, Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den alunmış % 40 ve üzeri orana sahip bir raporla defterdarlığa gidip sakatlık indirimi için başvurmalısınız. Süreç sonunda % 40 rapor oannırsa ve 3. dereceden sakatlık indirim hakkı verilirse, evet, o zaman erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt