Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Travmaya bağlı stresten ağır okb için %40 oranlı rapor alabilir miyim?

musberat

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
travmaya bağlı steres in oranı % kaç oluyor ne kadar tedavi sonucunda karar veriliyor ve hangi ilaçlar kullanılıyor RAPOR VERİLİRSE oran kondrollü mü olur yoksa sürekli mi
bilgi verirseniz mutlu olurum

Yasim 25..yaklasik 10 yildir gittikce agirlasan okb hastasiyim.yakin bi zamanda askerlikten kroniklesmis neticesiyle muaf oldum.makine muhendisiyim.bircok cesitli tik ve dusunce bozuklugu var..(bu arada dizimde de iyi huylu tumor var cikinti)

1-%40 veriliyor mu?

2-verilsede verilmesede o rapor ozel is yasaminda engel oluyor mu? ...yani ise girerken o raporu gizlemek saklamak mumkun mu

3-şu an calisma hayatim yok..size gore bu rapora basvurmali miyim?.tavsiyelerinizi soyleyin

bu ilaçları 2 yıldır kullanıyorum ve iyileşme yok

LUSTRAL SPECIAL 100 MG 28 FILM TB. PROZAC 20 MG.24 KAPSUL ATARAX 25 MG.30 FILM TB. DESYREL 50 MG.30 TB. HANGİ RAHATSIZLIKLAARDA KULLANILIR BİLGİNİZ VAR MI BU İLAÇLARI KULLANAN ORAN ALIR MI

musberat

kaç gündür aklımdaydı bu konu. açmanız çok iyi olmuş. buna bağlı olorak oran verilyor mu?
trafik kazası sonrası bende temmuz ayından beridir psikiyatriye gidiyorum.
efexor 150 kullunıyorum bende. doktorum en az bir yıl kullanacaksın dedi.

travma sonrası stres bozukluğu var bende.

musberat

f43.2 travma sonrası stres bozukluğu:%25 verirler.3 yıldır prozac kullanıyorum.

musberat

1- sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:

Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen % 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen % 70

2- Raporu beyan etmeniz gibi bir zorunluluk yok.

3- Rapor olamksızın işe girebiliyorsan, rapor alma. Ama bulamıyorsan, o zaman % 40 ve üzeri rapor alabilirsen, engelli statüsünde iş başvurusu yapmayı deneyebilirsin. EKPSS'ye de girebilirsin.

Ben 10 yildir ugrasiyorum gecmesine ama gerilermiyorsa %70 gelir mi askerde kroniklesmis denildi cunku...birde %30 verildigi zaman dizimdeki iyi huylu cikinti tumor ve gozlerimdeki miyop 4.5 %40 icin isimi gorur mu

Dızde tumor ve 4.5 mıyop için hangi oranda rapor verilir?

Dizde iyi huylu tumor ve iki gozde de 4.5 miyop varsa kac puan alinabilir

Bende de iyi huylu beyin tumoru vardi %45 oran verdilerdi artik tumoremi verdiler yoksa beyin onemli diye mi verdiler bilmiyom

orhanbeyy Herhangi bir uzvunuzda bir kısıtlılık var mı?
Felç kolda bacakta güçsüzlük vs gibi?

musberat Arkadaşa vermişler ama bende güç kaybı vs bir şey olmadığı için tümörden oran vermediler(yaklaşık 15 tane tümörüm var)
Nöroloji güç kaybınız yok bi eksiklik yok o yüzden oran veremiyorum dedi.
İşitme engelimden dolayı % 52 aldım (hiç duymuyorum)

[FONT=sans-serif]Miyop için de işe yaracak bir bir oran verilmez. Gözlükle düzeltilebildiği için..
Yine de doktorunuza danışın isterseniz.[/FONT]

orhanbeyy Tümörden değil felçten almışsınız oranı.
Hİs kaybı olmasaydı oran verilmiyor.

Geçmiş olsun

Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen %70.
Bülent abi yukarda cetvelden ilgili bölümü koymuş.

kafası kırık

bende 3 yıldır ilaç kullanıyorum seninkinden daha fazla ama sürekli onun için rapor vermiyor bir yıl süreli verdi bazı hst de sürekli veriyor sanırım heyete girdiğin hst heyetdeki dr kararına bağlı

desyrel bende kullanıyorum uzun zamandır fulsaç la beraber bende f32 var ..geçmiş olsun rapor oranı ne olur bende bilmiyorum

%30 uzeri tamamlama

Okb %30 verildi...kalan goz ve dizden gorunecegim...iki goz 4,5 miyop ve dizde de iyi huylu tumor var cikinti olusmus kemiklesmis...simdi bu durumda ordan 5 ordan 10 gibi birseyle 40 tamamlama sansi var mi?...birde %30 rapora öss de ayri bir engelli sinifta girme gibi bir hak var mi veya herhangi bir hak?

okb dışındaki rahatsızlıklarınız için bişey diyemem lakin %30 luk raporla ekpss ye giremezsiniz aynı zamanda ygs de bir hak tanınmaz

İki farklı psikolojik rahatsızlık için oranlar nasıl verilir?

Major depresyon ve okb iki ayri baslik altinda degerlendiriliyor...ornegin bende ikiside varsa ben sadece sectigim birinden mi oran almak durumundayim yoksa atiyorum hem okbden 30 hem de majordan 40 alma durumu var midir?

bunu iki ayrı farklı hastalık olarak görme bir doktor major depresyon yazmış diğer doktor okb yazmış heyete girdiğinizde sizin durumunuza göre karar verilcek

Simdi iki farkili hastalik olamaz mi yani...hem major hem okb olabilir...ornegin atiyorum hem topal hem kireclenme olmasi gibi

olabilir ancak buna doktorlar karar verir genelde aynı rahatsızlığa 2 oran verilmiyor musberat

Sağlık raporu oranım %30. Yenilemek istiyorum. Ne yapmalıyım?

Simdi bende %30 luk rapor var ve istedigime ulasmadi...daha gozden ve dizden alinacak oranlar var ama bisey cikmayacak gibi...simdi ben bu raporla bosuna ugrasmayip yirtsam ve baska hastanede en bastan basvursam isleme koyulur mu?...yoksa illa o raporu teslim edip basvuru icin bir sure aralik mi verilir

% 30 raporunuzu hangi tarihte aldınız?
Raporunuzu aldığınız zaman tüm rahatsızlıklarınız değerlendirilmedi mi?
Eğer raporunuzu yeni aldıysanız itiraz ederek oranınızın değişmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer raporunuz 6 aydan daha önce bir zamanda alınmış bir raporsa yeniden sağlık raporu almak için başvurabilirsiniz.

arkadaşımında dediği gibi eğer 6 ayı doldurduysanız gidip yeniden çıkarabilirsiniz yok yeni aldıysanız itiraz etmeniz gerekir

Bu durumda başka bir hastaneye başvurabilirsiniz, fakat son günlerde sistemlerde revizeler var. Eski raporlar görünüyor sizden eski raporu isteyebilirler, bir hastanenin engelli hakem heyetinini telefonla arayarak bilgi alabilirseniz sizin için çok iyi olacaktır

istediğin zaman itiraz edebilirsin ama sınav içinse yetişeceğini sanmam @musberat

bu durumda baltazar formulu devreye girmiyormu mesela 2sinin toplamı %70 baltazar formuluyle atıyorum %55 yada % 50ye düşer gibi ayrıca major depresyon %40mı?

psikiyatri den oran almak kolay mı geliyo size ? hemde iki farklı rahatsızlıktan bide şizofreniyim de bakalım verecekler mi majör,okb,şizofreni için oran ? kaç aydır tedavi görüyorsun ilaç tedavisi ?

Ahmedkilicc niyeki alanlar cok bipolardan alanlar cok var ama herkeste alamıyor

Üst Alt