Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Transkript bilgisayar sertifikası yerine geçer mi?

meki

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bilgisi olan verebilir mi

Evet geçer,

2016 Kura Tercih Kılavuzu'nda, 2.3 Başvuru Özel Şartları altında, 6. maddede:
"Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." denmektedir.

Ben transkript verdim, baştan kabul etmediler. Bu maddeyi götürüp gösterince kabul ettiler.

Saol bu maddeyi hangi sitede bulabiliriz

bilgisayarla ilgili bir bölümde okuduysanız geçer.bilgisayarla ilgili bir bölüm değil ama,okuduğunuz bölümde bilgisayar dersi varsa geçmez.

turkuaz06

Burda öyle bir madde yok ortak yada seçmeli diyor bölümden bahsetmiyor kişi açıköğretim de okusa alanı farklı dal olsada seçmeli olarak bilgisayar dersi aldıysa kabul edilir yani bilgisayarla alakali bir bölüm okumasına gerek yoktur

o şekilde kabul etmezler.açıköğretim fakültesi içinde yer alan bir bölümde okutulan bilgisayar dersi ,bilgisayar sertifikası içn geçmez.

turkuaz06

Kabul ediliyor ve bilgisayar sertifikası yerine geçiyor. Ben transkripti verdim, kabul edildi. Tartışılacak bir konu değil yani.

boşuna bu konu niye uzuyor ilginç. aöf olmaz kabul etmişlerse bile yanlış bilgidendir.
diğer kurumlardan alınan trasnkript te en az 2 dönem bilgisayar dersi almıştır diye açıklama eklenilirse sıkıntı olmaz bu da kabul olmazsa yine kurumun yanlış bilgisindendir.

son alımda aöf kabul etmişler ilginç? seneye ne olur bilnmez :)

AÇIKÖĞRETİM hariç , örgün öğretimde bilgisayar , temel bilgisayar dersini almış kişilerden bu belge istenmeyecektir. olay bu kadar basit. her atama döneminde bu durum tartışmaya açılıyor gereksiz yere.

nostaljik

Bu düşüncenizi tasdikleyen yakın tarihte yapılan bir açıklama gösterir misiniz @Serhat79 un dediği gibi atananlar var ve benim paylaştığım linkte gayet açıklamalı anlatılmış

Arkadaşlar örgün eğitim ile alınmış bilgisaya dersi sertifika yerine geçer ben araştırdım örnek arkadaslarımızda var bu bilginin 2018 de girecek arkadaş lara bilgi olsun paylaşiyorum vakit kayıpları olmasın

@turkuaz06

"Öğrenimi sırasında zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." denmektedir.

bu maddede bilgisayarla ilgili bölüm okuma zorunlulugu var demiyor ders almış olman gerekiyor diyor.

böyle bir madde var klavuzda ama ben riske girmedim gittim KOMEK e aldım bilgisayar kullanımı sertifikasını ben üniversitede bir dönem aldım şimdi uyuzluk yapıp kabul etmezler falan 83 puana yazık etmeyek tabi eger bilgisayarla ilgili alım olursa.

Üst Alt