Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ehliyeti değiştirmek ve ÖTV'siz araç alabilmek..?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ilker201
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba Arkadaşlar ben bir hafta önce ehliyet değişiklik nedeniyle emniyet müdürlüğü ne başvurdum benim ehliyet raporumun fotokopisini aldılar aslına bana verdiler böylemi acaba birde herkesin ehliyeti üç gün içinde eline geçiyor benimkisinden hala haber yok emniyet müdürlüğüne aradım gelmemiş dediler bilgi sahibi olan arkadaşlar varmı acaba?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Il saglik kurulundan red yedim

Evet arkadaslar 4 aylik surecin sonunda sonuc husranla bitti. Hastaneden ozel tertibatli arac kullanir otomatik vites uygundur ibareli saglik raporuma ramen il saglik kurulunda hic bir koda gerek gormediler. Belki engelli saglik raporumdaki oranin %8 olmasindan dolayi oldu ama sonucta her iki rapordada otomatik vites yaziyoru. Hic bir koda gerek duymamis saolsun ilk saglik. Bu durumda 2 sorum var.
1) mevcut b sinif ehliyetimi degistirmeme gerek var mi? Normal vatandas gibi bende 2020de aile hekiminde surucu olur raporu alip direk emniyetten degistirebilir miyim?
2) il sagligin kararina itiraz edebilir miyim ve gerek var mi ?
Tesekkurler

ilker201

Engelli raporu için heyet manuel vitesli araç kullanımınıza dair değerlendirme yapıp şunu demeli: "Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır."

Manuel vitesli araç kullanmanızın uygun olmadığına karar verirlerse, "özel donanım" ibaresi eklemeliler. Bu raporu alırsanız, bir de il sağlık müdürlüğü sürecinde otomatik vites kodlu rapor alıp ehliyetinizi yenilerseniz, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt