Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası sonrası ehliyeti değiştirmek ve ÖTV'siz araç alabilmek..?

Merhaba Arkadaşlar ben bir hafta önce ehliyet değişiklik nedeniyle emniyet müdürlüğü ne başvurdum benim ehliyet raporumun fotokopisini aldılar aslına bana verdiler böylemi acaba birde herkesin ehliyeti üç gün içinde eline geçiyor benimkisinden hala haber yok emniyet müdürlüğüne aradım gelmemiş dediler bilgi sahibi olan arkadaşlar varmı acaba?

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun öncelikle. Sağlık müdürlüğünden belge almanız gerekmekte.

Il saglik kurulundan red yedim

Evet arkadaslar 4 aylik surecin sonunda sonuc husranla bitti. Hastaneden ozel tertibatli arac kullanir otomatik vites uygundur ibareli saglik raporuma ramen il saglik kurulunda hic bir koda gerek gormediler. Belki engelli saglik raporumdaki oranin %8 olmasindan dolayi oldu ama sonucta her iki rapordada otomatik vites yaziyoru. Hic bir koda gerek duymamis saolsun ilk saglik. Bu durumda 2 sorum var.
1) mevcut b sinif ehliyetimi degistirmeme gerek var mi? Normal vatandas gibi bende 2020de aile hekiminde surucu olur raporu alip direk emniyetten degistirebilir miyim?
2) il sagligin kararina itiraz edebilir miyim ve gerek var mi ?
Tesekkurler

ilker201

Engelli raporu için heyet manuel vitesli araç kullanımınıza dair değerlendirme yapıp şunu demeli: "Ortopedik engellilerde sadece “özel tertibatlı araç kullanması gereklidir.” veya “özel tertibatlı araç kullanmasına ihtiyaç yoktur” ibarelerinden biri ve engellilik oranı yazılacaktır. Kişinin sürücü belge sınıfı veya özel tertibat kodu kesinlikle yazılmayacaktır."

Manuel vitesli araç kullanmanızın uygun olmadığına karar verirlerse, "özel donanım" ibaresi eklemeliler. Bu raporu alırsanız, bir de il sağlık müdürlüğü sürecinde otomatik vites kodlu rapor alıp ehliyetinizi yenilerseniz, araç alımında vergi avantajından yararlanabilirsiniz

Üst Alt