Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Trafik kazası geçirdim ve platin takıldı. Haklarım nelerdir?

Mstafaakoc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABALAR BUNDAN 4 AY ÖNCE YOLCUSU OLDUĞUM ARAÇTA TRAFİK KAZASI GEÇİRDİM VERTABRA ÇÖKMESİ YÜKSEKLİK KAYBI OLDUĞUNDAN BELİME 3 PLATİN 6 VİDA TAKILDI KUSUR ORANI NE ÇIKAR TRAFİK SİGORTA ŞİRKETİNDEN TAZMİNAT ORTALAMA NE KADAR ÇIKAR?

Son düzenleme:
700-800.000 TL arası bi para ödenir

Kolay kolay vermiyorlar bende kaza geçirdim bacağım kırıldı 2.5 yıl oldu hala parayı vermediler

Anladım hocam o zaman en hızlı şekilde nasıl kurtuluruz bu işten onun yoluna bakacağız

Meydana gelen kazada hasar aldığınız bölgeye göre erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmelik hükümlerine göre bir engel oranı tayin edilir.
Vertabra olarak tabir edilen meydana gelen fraktürlerde yönetmeliğe göre yükseklik kaybı olmasa dahi net 8 puan verilmektedir. Yükseklik kaybı varsa bunun derecesi önemlidir. Hangi vertabra bölgesinden hasar aldığınız da önemli. Yönetmeliğe göre Lomber, Servikal ve Torakal vertabralardaki yükseklik kayıpları için ayrı puan verilmektedir. Platin ile opere edildi ise EHA (eklem hareket açıklığı) modelinden de puan verilme ihtimali yüksek. Hangi vertabra olduğuna göre alt yahut üst ekstremitede güçsüzlük, alt ise yürüyüş bozukluğu tanısı da alabilirsiniz. Ama sadece yükseklik kaybından bile olsa 2 adet vertabra faktürüne yüzde 15-20 arasında puan verilir. Kazadaki konumunuz, kusur, yaş ve gelir durumunuza göre tazminatınızı ayrıca hesaplayabilirsiniz.

Üst Alt