Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tourette sendromu için rapor alabilir miyim?

dogusyabasun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. Öncelikle ben ''Tourette '' Sendromu teşhisi konmuş 35 yaşında bir gencim. Bir Firmada ''Satınalma'' departmanında çalışıyorum. Hastalığım gereği diğer insanlardan 3 kat daha fazla yoruluyorum.
Daha önce Askerlikten muaf olmuştum. Beni askere almadılar ve çürük raporu verdiler. Çalışma saatlerinin yoğunluğu ve diğer insanlardan 3 kat daha yorgun olduğum için engel raporu almaya çalışıyorum.
Daha önce gittiğimde ''Tourette'' Sendromu dışında bir hastalığımın daha olması gerektiğini söylediler. Bu yüzden engel raporu alamadım.

Bana bu konuda yardımcı olabilecek, beni yönlendirecek birisi çıkarsa çok mutlu olurum. Ciddi anlamda beni yoran bir alanda çalışıyorum. Rapor alırsam haftasonu çalışmamın önüne geçmiş olacağım.

Şimdiden yardımcı olmak isteyen herkese çok teşekkür ediyorum.

Sadece tourette sendromuna ne kadar oran veriyorlar? Bir de bu sendrom çeşitli tiklerle konuşmanızı mı etkiliyor?

@berke26,
Yani tam bir oran vermediler fakat bir hastalığım daha olursa 40 olacağını söylediler. Tabii ki, sinemaya bile gidemiyorum ki çok severim film izlemeyi. Sosyal hayatımı da etkiliyor. Yani acitasyon yapmak istemiyorum fakat bazı günler ağlıyorum. İnsanlar çok vahşi. Sürekli dışlanıyorum. Umarım birisi sesimi duyar ve bana yardım elini uzatır.

@dogusyabasun Tourette sendromuna nöroloji mi oran veriyordu? Eğer konuşmanızı etkiliyorsa KBB'den de oran almayı deneyebilirsiniz. Eğer anksiyete ve depresyon gibi psikiyatrik sorunlara yol açıyorsa bunlardan da oran almayı deneyebilirsiniz.

@berke26,
nörolojik bir oran var ama yetmiyor maalesef. Benim rapor alabilmem için yanında bir rahatsızlığımın daha olması gerektiğini söylediler. Bu konuda birisi yardımcı olursa çok mutlu olurum.

Engelli raporu ne işine yarayacak ? Başına bela olur engelli raporun yoksa hiç alma hem hiç bir halta yaramıyor hem de ileride bela oluyor.

@Polmiks,
Cumartesi günü çalışıyorum normalde ve yoğun bir sektör. Engel raporu aldığım zaman haftasonu çalışmanın önüne geçmiş olacağım. Benim için çok önemli bu.

@dogusyabasun, Geçmiş olsun. Forumda @samedo99 arkadaşımız da seninle aynı hastalığa sahip. Tek başına bu hastalık için bir oran aldımı onu hatırlamıyorum ama konuyu görünce fikir verebilir belki.

@dogusyabasun,
öyle bir şey yok hocam özel sektör de ne derlerse o gün çalışırsın. Engelli raporu aldım diye cumartesi izin vermek zorunda değiller. Bende %56 yım ama onlar ne derse o şekilde çalışıyoruz. Engelli raporunun sana hiç bir faydası olmuyor.

@dogusyabasun,

Devlet hiç bir konuda engelliye yardımcı olmuyor sadece EGO vs bedava o kadar.
Engelli raporun olsa da olmasa da iş veren isterse cumartesi de çalışırsın.
Ben 33 yaşındayım daha engelli raporunun bedava EGO hariç hiç bir faydasını görmedim.

@dogusyabasun Tourette tek başına oran verilmiyor. SGK da listesine eklememiş bunu Doktor'un ile konuş bu konuyu touretli bir hasta zaten otomatikmen OKB de olabiliyor en az yüzde 40 alabileceğini düşünüyorum.

@samedo99,

kardeşim bana biraz daha detaylı anlatır mısın? Çok zorluk çekiyorum hayatın içinde. Sürekli insanların zorbalamasına maruz kalıyorum. Şimdi hükümet bizim gibi engelli bireylere çok daha iyi hizmet veriyor. En azından benim bir elimden tutsan çok sevinirim.

Bana özelden yazarsan çok mutlu olurum.

Üst Alt