Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total tiroid ameliyatı oldum. Hangi oranda rapor alabilirim?

Onurkeles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
Merhabalar ben 18.06 tarihinde total tiriod ameliyatı oldım kötü huylu tömür nedeniyle. ömür boyu levotiron 150 MG kullanıcam ve sıçrama olmuş atom tedavisine girecem 3 hafta sonra.

Ayrıcada J45.8-ASTIM, KARMA hastasıyım engelli raporu alabilirmiyim ? Bilgi verirseniz çok sevinirim pazartesi başvuracağım.

Tümörlerin Sınıflaması:

I - İleri klinikevreli (Evre III ve IV) malign (kötü huylu) tümörü olan tedaviye cevap vermeyenhastalarda özür oranı % 80 olarak kabul edilir.

Ia- Nüks (rekkürrens)veya metastaz yapmış malign (kötü huylu) tümörü olan ve tedavi yöntemleriyleşifa sağlanamayan hastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

Ib- Bölgesel ilerievre (lokorejional) hastalığı olan ve tedavi yöntemleri ile şifa sağlanamayanhastalarda özür oranı %80 olarak kabul edilir.

II- Tedaviye cevapveren klinik evreli (Evre I ve II) malign (kötü huylu) tümörü olan hastalar:primer tümörün sebep olduğu veya bu tümöre yönelik tedavi sonrasında gelişendoku veya fonksiyon kayıplarında özür oranı genel hükümler bölümünde belirtilenmiktarlara net % 20 ilavesi ile bulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en azbir kez metastaz ve nüks açısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyonkaybı değişimi olup olmadığı tespit edilmelidir.

III- Maligntransformasyon gösteren benign tümörler: Primer tümörün sebep olduğu veya butümöre yönelik tedavi sonrasında gelişen doku veya fonksiyon kayıplarında ÖzürOranı genel hükümler bölümünde belirtilen miktarlara net % 20 ilavesi ilebulunur. Ancak bu gruptaki hastalar yılda en az bir kez metastaz ve nüksaçısından değerlendirilerek klinik evre ve fonksiyon kaybı değişimi olupolmadığı tespit edilmelidir..

----

Astım için alınabilecek oranlar;

1-Doğuştan veya kazanılmış akciğer, plevra ve göğüs kafesi hastalıkları veya akciğeri tutan diğer bütün hastalıklarda, solunum ve dolaşım fonksiyonunda bozukluk yapmışsa; Solunum Fonksiyon Testlerine göre değerlendirme yapılır;

A- Az etkilenme varsa:% 20
B- Orta derecede etkilenme varsa:% 40
C- Ağır derecede etkilenme varsa veya kronik korpulmonale gelişmişse:% 80
Onurkeles

KKELEBEKK

Ya özür dilerim ama anlamadım. Şimdi bende malignite şüphesi dediler ameliyata aldılar Tiroit bezlerin tamamını aldılar şimdide atom tedavisine gircem sıçrama olmuş şifa gören mi oluyor

Engelli raporu için başvuru yaptım sonuç şaşırttı

Merhaba Engelli raporuna başvuru yaptım bugun. Doktorlara çıktım Karma astım var oran vermedi tiroid ameliatı oldum sıçrama yapmış atom tedavisine girecem %20 verdiler. Tümör bitmedi dedim olabilir bizde sabit %20 dedi varmı böyle bişey ?

Evet iyi huylu tümörlerde % 20 veriliyorlar Onurkeles yukarıdaki tabloda mevcut.

KKELEBEKK

Benimki malignite kötü huylu doktor bakmadı bile patoloji sonucuna. Kötü huylu diye belirttim bende sabit vermem diyor

Rapor kaç günde çıkar

Merhabalar ben Ağustos 26 sında Konya Selçuk üniversitesi tıp fakültesinde engelli raporuna başvurdum. Bogazımda Malign tümör vardı ameliyat oldum tekrar çıktı 2. Ayda tekrar ameliyat olacam bu hafta Pazartesi yada Çarşamba günü.Bütün raporları götürdüm heyete çıktım 27 sinde ama rapordan hala ses yok aradım hazır olunca arayacaz dediler süreç nasıl işliyor Ankara’ya gönderip onlar mı onaylıyor? Birde oran kaç olur ? Çıkan tümör patoloji de iyi huylu çıktı fakat değer 0,55 in altında olması gerekirken 30.000 çıktı heyet ameliyat kararı verdi

Ünüversite hastanelerinde rapor biraz geç çıkıyor hocalar imzalıyor çünki, biri orda biri burda rapor bürosundaki sekreter onları bulup imzaltana kadar 20 günü buluyor, ankaraya gitmiyor sabırlı olun rapor çıkınca onlar arar seni ayrıca rapor bürosunu arayarak da takip edebilirsin.ayrıca çok geçmiş olsun RABİMDEN açil şifalar dilerim.

Kağan52

Teşekkür ederim. Konya'da ondan başka adam akıllı veren hastane yok numuneye gittim bölümüm olan endokrin yokmuş. Bekleyecez artık

Hocam ben eğitim araştırmadan aldım 2 günde hastanede işlemlerim tamamlandı 1 hafta sonra da raporumu elden aldım.

konyalee

Eğitim araştırmaya gittim yönergede kötü huylu sıçrama %80 yazıyor kadın 20 verdi niye dedim ben kimseye 20 den fazla vermem diyor şikayet ettim zaten

Merhaba bugün raporu aldım %30 vermişler itiraz süreci nasıl olacak ?

Üst Alt