Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Total kalça protezi ameliyatı oldum. Araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabilir..?

ulusilyas

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selamlar

ben 52 yaşında emekliyim.
Düşme sonuçunda femur kemigin uç kısmı kırılmak sureti ile total orotez (kalçadaki topuz degiştirilerek) takildı yaklaşık 1 ay oldu tedavim devam ediyor. ozel sigortam oldugu için benden özurlu raporu istediler bende ozurlu raporu % 25 olarak aldım .
tedavim devam ediyor yuriteçle geziyorum. ayakta fazla duramıyorum.

otv kdv araç alabilr miyim
e sınıfı ehliyetim var tedaviden sonra raporiçin muracat edeyim % kaç rapor almam gerekecek

bir de ben emekliyim 3 çocuk babasıyım vergi indirimim olur mu

selamlar bilgilerinizi rica ediyoru.m ilyas

rapordan kaç alacağınız önemli değil H sınıfı için rapor alacaksınız alacağınız raporda engelinize uygun özel tertibatta yazılır

E sınıfı 32 yıllık ehliyetim var h ehliyetine çevirtebilirmiyim yoksa yenidenmi almam gerekecek.

Burada önemli olan şey geçirdiğiniz ameliyatın araba kullanırken bacak/ayak hareketlerinizi nasıl etkilediği. Eğer böylesi bir kısıtlılık yoksa, araç alımında bir avantajınız da olmaz: http://www.engelliler.biz/forum/oze...n-yararlanabilir-sorusunun-cevabi-burada.html

Not: Özel donanım söz konusu olursa, unutmayın, üzerinde özel donanım bulunmayan hiç bir aracı kullanamaz olacaksınız.

şu anda kalçamda protez var tedavi sureci normal giderse 4 ay en normale donmem 2 yıl.olacagını doktorum soyledi hareketlerim kısıtlı fazla yurudugum zaman ayaklarımda agrılar oluyor durum boyle unuversite hastanesinde raporla ilgili olarak goruştugumde erken oldugunu bana soylediler. Araştırma hastanesinden h ehliyet için muracatmı edeyim.

Yürürkenki kısıtlılığa bakılmaz. Araç kullanırken bir kısıtlılık var mı, o önemli. Sağ ya da sol ayağınızla pedala basamıyor olmalısınız...

Üst Alt