Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 2 diabet hastalarının askerlik işlemleri ve muafiyet..?

2 Ay öncesine Kadar Şeker hastalığım yoktu Diyabetik ketoasidoz girerek şeker hastası olduğum ortaya çıktı.Acilden Yoğum bakıma kaldırıldım sonra dahiliye doktoruna sonra testler sonucunda Komplikasyon olmadığı çıktı.
Enabızda hastalıklarım kısmında E11.9: Tip 2 diabetes mellitus, komplikasyonsuz yazıyor burdan 40.madde B dilimine girmekteyim galiba?

Reçetemde de E11.9 yazmakta ve çeşitli reçete maddeleride yazmakta insülin ve haplar için.

HbA1c Sonucum:10.47

Günde Gece bir doz insülin vurmaktayım 16doz şuanlık azaltma olmadı

3 Adet Hap kullanıyorum bir hapı sabah ve akşam bir kez kullanmaktayım öglen kalan 2 farklı hapıda 1 kez kullanmaktayım

Sabah(açlık85-105)(tokluk85-105),öglen(açlık90-150tokluk90-150)akşam(açlık90-120tokluk90-130)

Askerlik sağlık mevzuatında 40.maddede B kısmında Komplikasyon yapmamış ve kontrol altına alınabilen diabetes mellitus. maddesi beni kapsıyor gibi bundan dolayı muafiyet alabilirmiyim?

Değerli vaktinizi ayırıp okuduğunuz için Teşekkür Ederim.

@OğuzHan112

@SlumberinG, nekadar faydası olur bilmiyorum ben tip 2 diyabet ile 2007 de muaf oldum
Fakat şu var ilaçlarımı kestiler 10 gün hastanede takipli ölçüm yaptılar

Bu şekilde ben muaf oldum fakat ölçüm değerleri düşük çıkanlara erteleme verdiler

Şuanki mevzuat ne der blemiyorum

@SlumberinG,

HbA1c 10.47, yoğun bakım süreciniz de var, erteleme belki düşünülebilir, insülin ve diğer ilaçlarınız da var.. askerliği elverişli değildir raporu verilecektir.

Üst Alt