Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diyabet için emeklilik hastalık listesinde tanı yazılmış mı?

Konular
8
Reaksiyonlar
4
TİP 1 Şeker hastalığından emeklilik için başvuran var mı?Arkadaşım için soruyorum.

@crawlingist,
Onun cevabı başka yerde verildi. Direkt şeker hastalığı için iş gücü kaybı vermiyorlar. Şeker hastalığı mesela nöropati gibi başka bir hastalığa neden olmuşsa veriyorlar ki aman o da olmasın!!!

Evet,yaraların geç iyileşmesi v.s galiba.Arkadasta var ama hafif iş gücü kaybına giriyor.Zaten şeker komplikasyon yapmaması mümkün değilmiş. 20 yaşından beri tıp 1 hastası.38 yaşında.diebete meilitus komplikasyonli emekli o zaman.

N. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA HASTALIKLARI

5 - Diabetes Mellitus
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
  • Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
  • En az 2 (iki) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
  • Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
  • Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar

Benim hastalığımda tip 1 diabet günde 4 defa insülün kullanıyorum ve 2014 yılında %40 rapor almıştım sadece şeker hastalığından süresiz olarak, 2006 ssk girişim var ve 6.400 günüm mevcut , vergi indiriminden emekli olmama 1.5 yıl kalmıştı, yeni çıkan yasaya göre yeniden rapor almam gerekecek muhtemelen de alıcam hafif düzeyde çalışma gücü kaybı var

Son düzenleme:
@sonbaba,

İdrarda şeker çıkıyor mu,ayrıca sinire vurmuştur kesin.Hafid düzeyde emekli olursunuz bencede.

Üst Alt