Sadece Tip 1 değil genel diyabetin başta göz olmak üzere,böbrek,sinir,beyin vb organlarda hasar yapar.. Hani derler ya şeker öldürmez süründürür diye .. aslında birden bire öldürmez , süründürür ve sonunda diyabete bağlı komplikasyon sonucu rahmetli olursunuz büyük oranda.. Benim baba tarafımda bunu bizzat her ölümde yaşadım. Allah kimseyi böyle bir duruma düşürmesin,düşenlere de yardım etsin inşallah.. hayalet73 konuyu güzel açıklamış.. teşekkür ederim.. Sonuçta diyabet tek başına düşünülebilecek bir hastalık değildir.. Zaman içinde vücudun tüm organlarında (Öncelikle kılcal damarları tahrip eder ve tıkar) kendini belli eder.. Benim rahmetli babamın da bacağı da dizden (kangren) kesilmişti.. Kangrenin ilerlemiş olması tüm bacağın daha sonra kesileceği anlamına geldi ancak ömrü yetmedi.. Allah yerinde dinlendirsin cümlesini.. Sağlıcakla kalın.. Haaa.. bu arada da.. Geçenlerde bir arkadaşım BİMER'e başvuru yaptı.. Kendisinin SÜREKLİ ibareli ve % 55 raporu var.. Emekli oldu .. Neden her yıl beni hastaneye kontrole gönderiyorsunuz diye sordu.. Öyle SGK Başkan vekili imzalı bir cevap gelmiş. Resmen kafa yapmışlar.. 3-5 süslü cümle ile 30 yıl önceki yönetmeliklerden bazılarını yazmışlar. Danıştay kararlarından yeni yönetmelikleren hiç bahsetmemişler.. En sonunda resmen "işinize geliyorsa,gelmiyorsa dava açın" tarzında bir cümle yazmışlar.. Koskoca bir SGK başkan vekili vatandaşların haklarını koruyup gözeteceğine dalga geçer gibi yazı yazmış.. Öyleyse ne yapıyoruz.. Dava açıyoruz.. Daha önce de yazmıştım ya , kanunların değil,sabah erken kalkıp ihtilal yapanların borusunun öttüğü bir ülkede tek dayanağımız yüce Türk Adaleti ve Mahkemeleri..