Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tip 1 diabet için %40 oranlı rapor alıp engelli haklarından yararlanabilir miyim?

druid

Üye
Konular
60
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Merhaba konuyu nereye açağımı bilemedim yanlışsa özür dilerim öncelikle...

Şimdi gelelim sorularıma ?

1- Tip1 Diyabet hastasıyım Hab1c 10larda :D:D yüzde 40 verirler mi acaba ? ek olarak ne sayabilirim MİYOPASTİGMAT var Derecesi Miyop:1.75 Astigmat :0.75 felan başkada bi sağlık sorunum yok galiba kıl dönmesi var ama o ameliyatla düzelen birşey galiba korkudan ameliyat olamadım :( )

2-Raporu almak için direk hastaneye gidip danışmadan form mu almam gerek yoksa işkur felan mı öncelik

3-Mühendislik mezunuyum(yeni mezun) kamu, özel sektör gibi yerlerde ayrıcalık var mı ?

4- Maaş veriyorlar mı ?(issiz iken tabi Ekpps ye hazırlanırken)

5- Mezun olunca haliyle sigortada gitti Genel sağlık sigortası yaptırıyımmı sizce ?

6- Raporun bi dezavantajı olur mu ilerde ? (en merak ettiğim konu!)

Aralarından bildiklerinizi cevaplarsanız çok sevinirim Arkadaşlar

muhtemelen % 40 alırsın, sakın vergi dairesine gitme yani o aracıyla başvurma!
çk süründürler bak söylim.. Sen direk hastaneye sağlık kurulu bölümüne başvur,
sana raporu niçin istiyorsun diye sorarlarsa Ücretsiz haklardan yararlnmak için de...
raporunu alınca, istanbul -ankara -izmir'deysen hemen ücretsiz paso kart çıkart
ücretsiz binersin ulaşıma.. bu arada ptt ve bazı bankalar da da engelli öncelikli sıra no da alıyorsun :)

naginni679

1-tip 1 diabetsen ve buda raporlu ise bunun karşılığı %40 tır zaten
2-direk gidersen bazı hastaneler ücret alabiliyor ama sen sosyal yardımlaşmadan sevkli git haklarımdan yararlanmak için de
3-kamudan ekpss ile sınava girersin normal kpssden çok daha rahat atanabilirsin
4-:) bu nasıl soru böyle bişe yok
5-sen yaptırsanda yaptırmasanda zaten sigortan bitince direk gss lisin yaptırmasan en yüksek orandan borçlanırsın mecbur gelir testine git gir ve normal primini öde sonra başın beleya girmesin (maddi olarak naginni679
6-sana avantajları olur neden dezavantajı olsun rahatsızlığın psikolojik olsa olabilir oda özel sektörde olur kamuda pek olmaz

Öncelikle Merhaba; Bende aranıza yeni katıldım. 2007 yılında Nekrozitan pankreatit hastalığı geçirdim. 5 ay hastanede (4 ay yoğun bakım) ve 4 ameliyat oldum. Ek olarak 2011 yılından beri E-10 - E14 sınıfından tip 1 diyabet hastasıyım. Engelli raporu için 21 Ekimde heyete gireceğim. Yeni ilaç raporu için dün tahlil verdim ama sonuçlar ( bana göre) entresan çıktı. Yaklaşık 4 aydır insülin kullanmamaktayım. Sonuçlar şu şekilde:

Glukoz: 397

Tokluk kan şekeri: 390

Kolestrol: 260

Trigliserid:456

HbA1C 5.7

Bu sonuçlara göre beni şaşırtan HbA1C değerlerinin 5.7 çıkması. Tip 1 diyabetli ve insülin kullanmama rağmen bu değerin normal çıkması bana hiç normal gelmedi. Tekrar test yaptırmam gerekir mi?

Ek olarak bu değerler doğrultusunda sanırım %30 alabilirim. Pankreatit ile birlikte bu aradan %40'ı bulur mu?

Diyabetle ilgili önemli bir soru lütfen yardimci olurmusunuz ?

(konuyu mobilden girdigim icin nereye acacağımı bulamadim)

Ben tip 1 diyabet hastasiyim 7 gün önce kusma vs gibi sikayetle hastaneye yattim yogun bakimda felan tuttular simdi gayet iyiyim carsamba gunu is gorusmesine gitcem

SORUMA GELCEK OLURSAK: Ben rapor almak istiyorum hastanedeyken keton +3 dü simdi negatif oldu ben rapor almaya basvursam %30 mu %40 mi verirler hastanede yogun bakimda en az 10 tahlil yapildi onlari baz alirlar mi yoksa yeni test mi yaparlar ? is yeri icin engelli raporu bi dezavantaj yaratir mi ? normal kadroya engelli alinirmi

CEVAPLARSANİZ COK SEVİNİRİM :)

Üst Alt