Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araçlar binek olarak gösterilebilir mi?

şuayip2

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar yardımcı olurmusunuz bu konuda bilgisi olan var mı ?

engelliyim tekerlekli sandalyeminde sıgacagı bir araç almak istiyorum ticari ötv indirimi yok diyorlar.

tekerlekli sandalyem olmadan biyere gitsem nerele oturacam arabadan inemeyecekmiyim, nasıl bir kanun anlamadım.

ticari araçların engelliler tarafından alındıgı zaman ticariden çıkarılıyor mu böyle bir imkan vardı.

bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim...

1600 motor station vagon binek araba alıcan

Fiat doblo panorama alabilirsin binek olarak geçeni var. ötv'si %37'dir.

Bunun dışında 1.6 motor dizel otomatik wv caddy var ticaridir ötv si % 10 dur.

ÖTV sinin % 10 ya da % 37 olması fiyat olarak neyi değiştiriyor,nihayetinde sizden çıkacak para aynıdır.
Bir aracın ötv siz fiyatı vardır,ötv oranı kaç olursa olsun sizin vereceğiniz rakam ötv siz fiyat olacaktır.
Asıl araştırmanız gereken konu bu tip araçlar engelli aracı olarak alınabiliyor mu olmalıdır.

Ufukalp;
evet aynen katılıyorum,
ötv si ha 10 olmuş, ha 50 olmuş bize ne.ötv ödemiceksinizki.
illaki hususi otomobil olarak tescil ettirecem diyorsan, fiat doblo ve fiat fiorino lar hususi olarak tescil edilebiliyorlar.

olurmu ötv nin farkı mesela 50000 tl lik %37 düş bakalım bide % 10 düş bakalım o araç kaça geliyor hem ötv % 40 çıktı biliyorum ama yanlışmı

Ufukalp kardeş haklı.Doblo panaroma'yı hesaplatırken önce kdv li % 10 luk fiyatını söylüyorlar.hususi almak istiyorum diyincede o fiyatın üstüne 8.500 tl gibi bir fiyat ekleyip %37'den hesaplıyor.

Üst Alt