Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ticari araç minibuslerde ÖTV indirimi var mı?

hacisman22

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
İyi günler başlığa ait bir çok konu var fakat aradığımı tam bulamadığım için konu açtım..

İyi günler biz iki engelli kardeşiz akülü tekerlekli sandalye kullanmaktayız engel oranlarımız %96 biz ulaşım için engelli rampası bulunan bir minibus almak istiyoruz.

Fakat almak istediğimiz araç ticari sınıfına giriyor hem ötv indirimi uygulanmıyor(Araç firmaları söylüyor), hemde aracı almak istediğimizde yeni bağlanan 2022 maaşımızın kesileceği söylenir bu konuda bir çözüm önerisi arıyorum.

Alacağım araç 100 ps 2200 cc transit 300s

0 312 415 33 79 hocam bu numara gelirler genel müdürlüğünün numarası bu numaradan karşınza çıkan kişiye probleminizi aktardığınızda gerekli tüm bilgileri veriyorlar

Teşekkür ederim sayın mac72

Bu nasıl kanun nasıl nizam arkadaş tüm yollar kapandı mağdurum araç alacağım hem ötv yok hem maaşım kesiliyor.

İyi günler benim almak istediğim minibüs transit 300sf 2.2 cc 5+1 koltuklu bunu alabilir miyim %10 ötv indirimiyle.
Daha fazla koltuklu araç akülü arabamın giriş çıkışını engeller onun için.

haciosman22;

GTİP nun 87.03 pozisyonundaki motor silindir hacmi 1.600 cm3 ü aşmayan, 87.04 pozisyonundaki motor silindir hacmi 2.800 cm3 ü aşmayan ve 87.11 pozisyonundaki araçların Malul ve engellilere beş yılda bir defa ilk teslimi bazı şartlarla ÖTVden istisna

Senin alacağın transit büyük ihtimalle GTİP 84.04 pozisyonundadır ve sen o aracı ÖTV indirimiyle alabilirsin. Burda kriter GTİP no'su.. Ve o aracı trafiğe nasıl tescil ettirmişsen onun dışında vida bile takamazsın, herhangi bi ek yaparsın (koltuk ekleme vs gibi) ve farkedilirse ÖTV indirimini ceza ile birlikte senden alırlar..

Ben artı bir şey zaten taktırmak istemiyorum zaten, kullanacağım rampa aparatı hariç sadece
5+1 koltuklu aracı ötv indirimiyle alıp alamayacağım.

Alırsınız..Raporunuzla birlikte yetkili ford bayiileriyle görüşebilirsiniz..Birde Mutlaka birkaç bayiiden fiyat alın..

Üst Alt