Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

THY uçuşlarında özürlüler için indirim şartları

titan

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
1
Bu başlıkta uçuş deneyimlerinizi yazarsanız herkes için öğretici olur:

1. Uçuşlarınızda engelliler için herhangi bir indirim var mı?

Yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yolcularımıza, promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde yüzde 25 indirim sağlanmaktadır. Yolcularımızın bu indirimden faydalanmaları için yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olduğunu gösteren bir belgeyi (T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’ndan alınmış engelli kimlik kartı, sağlık kurulu raporu veya ''Özürlü'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanı) ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde yüzde 25 indirim sağlanmaktadır.

Uçuşun 24 saat öncesinden belirtilmek şartıyla isteyen tüm yolcularımıza ücretsiz olarak tekerlekli sandalye hizmeti sunulmaktadır.

Engelli indirimi, Amerika çıkışlı düzenlenen biletlerde ve Türk Hava Yolları’nın taşıyıcı havayolu olmadığı code-share seferlerde uygulanmamaktadır.

Online yapılan satışlarda engelli indirimi uygulanamamaktadır. Detaylı bilgi için lütfen en yakın Türk Hava Yolları Satış Ofisi’ne başvurunuz.

Hasta Yolcularımız:
Hasta yolcularımız ancak "uçakla seyahatinde herhangi bir sakınca yoktur” ibaresinin yer aldığı bir doktor raporları varsa uçuşa kabul edilirler. Yolcularımızın kendi doktorlarından veya havalimanı doktorundan alabileceği bu raporun tarihi 10 günden eski olamaz. Raporun dili ise İngilizce veya Türkçe olmalıdır.
Uçakta bakıma muhtaç durumdaki hasta yolcularımız ancak refakatçileri ile birlikte uçabilirler.

Görme ve Duyma Engelli Yolcularımız:
Görme ve duyma engelli yolcularımız herhangi bir sağlık raporları olmadan tek başlarına seyahat edebilirler. Ancak hem görme hem de duyma engeli olan yolcularımızın bir refakatçi ile birlikte seyahat etmeleri gerekmektedir.
Engelli yolcularımıza refakat eden rehber köpekler kabine ücretsiz olarak kabul edilirler. Rehber köpekler için rezervasyonunuzu kalkış saatine 48 saat kalana kadar yaptırmalısınız. Uçağa kafessiz olarak alınacak olan bu köpeklerin temiz ve ağızlıklı bir şekilde sahiplerinin ayaklarının dibinde oturması gerekmektedir.
Rehber köpeklerin geçerli sağlık belgeleri, kimlik belgeleri ve aşı kağıtları olmalıdır. Buna ek olarak gidilecek ülke tarafından istenen başka evraklar da varsa onların da tam ve eksiksiz olmasına dikkat ediniz.

Hareket Kabiliyeti Kısıtlı Yolcularımız:
İhtiyaçlarını kendi başına gideremeyen ve gerekli durumlarda uçaktan tahliyesini yine kendi başına yapamayacak haldeki yolcularımız refakatçileriyle birlikte seyahat etmelidirler.
Sedye taleplerini uçağın kalkış saatinden 24 saat öncesine kadar yapmanız gerekmektedir. 24 saatten az bir süre kalmış uçuşlar için lütfen rezervasyon ünitelerimizle irtibata geçiniz.
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda engelli yolcularımız için ayrı bir check-in bankosu bulunmaktadır. Diğer havalimanlarında ise bu yolcularımıza öncelik tanınmaktadır.

Not: Kabin ekibimiz uçuş sırasında solunum cihazları, yemek, ilaç takibi ve tuvalet ihtiyaçları konusunda maalesef size yardımcı olamazlar. Kabin ekimiz ancak tuvalet ihtiyacı için kapıya gidiş ve gelişlerinizde size yardımcı olabilirler.

Uçuşlara Kimler Kabul Edilmez?
Uçuş sırasında elektrikli veya hava basınçlı aletleri kullanma zorunluluğu olan yolcular (Türk Hava Yolları tarafından temin edilen oksijen tüpü ve taşınabilir solunum cihazları hariç),
Uçak kapısı henüz kapanmamışken astım krizi geçiren yolcular,
İlk 48 saatinin içindeki yeni doğmuş bebekler,
Bulaşıcı hastalığa sahip yolcular.
Kaynak: THY sitesi

Türk Hava Yolları engelli indirimi yalanı

Bugün Türk hava yollarından Dış hatlar için bir bilet satın aldım biletin internetten alınan fiyatı 580 TL.

Müşteri hizmetlerini arayıp aynı biletin fiyatını sorduğumda hizmet bedeli farkından dolayı 27 TL. pahalı yani 607 TL. olduğunu söyledi.

Yetkiliden engelli indirimi uygulamasını istediğimde bir süre bekletti, bizde heyecanla indirim bekliyoruz. Tutar ne dedi dersiniz.

Engelli indirimli biletiniz 555 TL. dedi:D

Yani sitedeki fiyatlarından 25 TL. ucuz, bende Türk Hava Yollarına bu yaptığı müthiş indirimden dolayı minnettar olduğumuzu bundan sonra hiç zahmet etmeyip bunuda kaldırmalarını rica ettim.

Bu 25 TL.lik inanılmaz indirim için checkin lerdede salak salak raporumuzu ibraz edecekmişiz. Çok indirim aldıkya. Kontrol ediyorlar gercekmi değilmi diye.

Türk havayollarının bu terbiyesizliğini şikayetvar vs gibi sitelerdede lütfen dile getirelim. Bunu ya hiç yapmayın kaldırın vermiyoruz indirim diyin yada adam gibi yapın.

Böyle devesa bir şirketin bu rezalate acil son vermesi gerekiyor.

Uçak bilet fiyatları satın alınma zamanına göre değişiklik gösteriyor. Uçuş tarihininden epey önce alınan biletleri promosyonlu olarak normal fiyatının oldukça altında satın alabilirsiniz.
THY özürlü indirimini bileti satın aldığın tarihindeki fiyat üzerinden hesaplamıyor, en yüksek bilet fiyatı üzerinden hesaplıyor ve bu coğu zaman önceden aldığınız promosyonlu bilet fiyatının üstünde oluyor. Bu sebeple ben ucak bileti satın alırken özürlü indirmini kullanmaktansa mümkün olduğunca erken almaya çalışıyorum.

Bileti satın aldığınıza göre THY'nin havalanında uyguladığı kolaylıktan bahsetmek istiyorum. THY'nin engelliler için en dipte ayrı check in noktası var. Orada sıra beklemeden check-in işleminizi yaptırınız. Ne önemi var demeyin, havalanı bazen cok kalabalık oluyor ve bir kaç kere engelli olmam ve bana öncelik tanınması beni büyük bir çileden hatta ucağı kaçırmaktan kurtardı. Sonrasında engelliler icin özel pasaport kontrol noktasından gecebilirsiniz (Atatürk Havalimanında)
Bir şey daha var, ihtiyacınız oldugu taktirde girişten itibaren size tekerlekli sandalye ve bir görevli tahsis ediliyor, tüm işlemlerinizi o yapıyor.

Diğer havayollarının ayrı check-in noktası yok ancak durumunuzu belirttiğiniz taktirde öncelik sağlanıyor.

%40 indirim yapmıyorlarmıydı yoksa benmi öyle biliyorum :)

Benimde bu konuda kafam karışıktı.. Durumu Landish arkadaşımız çok güzel anlatmış.. Teşekkür ederim.

Evet, bu tür indirimlerin %99'u laf olsun, "mış gibi yapalım" düşüncesiyle konuyor. Göz boyamak işte. Hele de tekerlekli sandalye kullanan kişileri refakatçisiz uçurmayarak suç işleyen THY söz konusu olunca, şaşırmamak lazım.

Çok haklısınız, önceki mesajımda belirttiğim gibi özürlü indirimli bilet almaktansa önceden promosyonlu bilet almak çok daha hesaplı.
Satın aldığınız tarihteki bilet fiyatına indirim uygulayacak ki "gerçek indirim " olsun. Ama nerdeeee...

Dış hatlarda belirttiğiniz özel checkin nerede acaba ben sormama ragmen sadece cocukların gectiği kontuardan geciş yaptım ayrıca özel pasaport noktasınıda görmedim.

bu tür sorunlarımızı bimer , engelli hattı vb gibi yerlere seri şekilde anlatmak gerek.örnek bir yazı koyun siteye herkes kendine göre uyarlasın göndersin. birde şu kaldırım işi hergün bilgisayarını açan göndersin çevre düzenlemesi vbkonuları.nerden ne indirim alınacaksa belgelenmeli.birde heryerde gaziler ve engelliler aynı satırda yer alırken çzellikle şu elektrik olayında neden bizleri ayırdılar gazilerden. doğu anadoluda sağlam insanlar bile çoğu yerde hiç ödemezken bizim gibilere neden indirim yapılmaz .bunla ilgilide güzel bir çalışma yapılsın yazalım gerekli yerlere. dağıtım şirketlerine devlet ek bir madde koysun.

merhabalar herkese iyi bayramlar öncelikle... ben THY ile yurt içnde çoğu kez uçtum belirttikleri gibi indirimi uyguluyorlar ister telefonla alın ister nakit hatta enson tranzon/istanbul normal fiyatı 317 liralık bir bileti 259 tl aldım...bana biraz karalama var gibi geliyor :)

indirimi boş verin ben sun express le ilk kez yanlız tekerlekli sandalye de uçucam izin verirlermi?yada türk hava yolu yla?

Arkadaşlar benim sorunum sizinkinden daha farklı ama bunuda burda dile getirmek isterim öncelik herzaman engelidir diye yazı yazan postanede bile bana engel çıkartan memuru anlatıcam üzülerek zihinsel ve epilepsisi olan oğlumla engelli maaşımızı almak için engelli butonuna basıp kuyruğa girdik sıra bize gelincede memurdan fırça yedim neden engelli butonundan sıra kuyruğuna girip fiş almışım çocuğumu gösterdim bundan başka engellimi var dedim o yürüyebiliyormuş bekleyip diğer insanlar gibi aynı kuyruğa girmmemiz için inat etti ben sıra beklerken çocuğum nöbet geçirdi bu seferde memur la ben tartışmaya başladım bu nasıl bir hizmettir anlamadım engelli değilsek kim engelli?

Atatürk Havalimanında dış hatlarda en sağ ve en dipteki check in noktası engelliler icin ayrılmış ve özel hizmet check in noktası olarak gecer adı.
Pasaport kontrolü ise tam ortada yer alır, ona gidişte herkesin ilk sıraya girdiği noktada genellikle bant ile kapatılmıştır ve bir görevli olur, (türk pasaportlar ve yabnancı uyruklaların ortasında) görevliye engelli oldugunuzu söylediğinizde hemen bantı acıp girişinize izin veriyorlar.

Dış hatlarda yurtdışından dönerken gelişte de engelliler ve görevli personel (hostes-pilot) için pasaport kontrol noktası var. O ise en sağda yer alır.

hayati_islam;
Trabzon istanbul iç hat bileti için 317 ucuk bir fiyat zaten business filanmı gittiniz, flypgs ile 130-140 TLye gidebileceginiz bir bilet için thy den indirim alıp diğer havayollarının iki katı fiyat vermenin benim için bir anlamı yok. Ha THY fanatiği filansanız buyrun ucun. Dış hatlarda örneğin 1 saat mesafelik yere business 2000 TLden bilet alıp engelli indirimi alırsanız evet saglam bir indirim yaparlar cunku fiyat uçuk.

Gerçek indirim promosyon şu bu bahane etmeden net tum fiyatlara uygulanan indirimdir. Sizin anlattıgınız internette cokca adı gecen önce bindirim sonra indirimdir.

Landish;
Teşekkürler bu bilgileri inanın çoğu kişi havaalanında dahi çalışanlar bilmiyor.

Rica ederim Optech30.
Milletin işi düşmediği için bilmezler ama bizler için zaman zaman gerçekten büyük kolaylık oluyor.
Daha küçük havalimanlarında engellilere ayrılmış özel check-in bankosu, pasaport kontrolü yok ama sz yine de sıra beklemeyin, özürlü kartınızı gösterip öncelikli işleminizi yaptırabilirsiniz.
Etraftakilerin hoşuna gitmese de hiç kimse unutmasın ki başkaları için kolay olan birşey bizler için çok zor hatta yapması imkansız olabiliyor. BU sebeple öncelik hakkınızı kullanmaktan cekinmeyin.

ve haklısınız: Gerçek indirim promosyon şu bu bahane etmeden net tum fiyatlara uygulanan indirimdir

tekerlekli sandalyede herhangi bir hava yolu yanlız gitmesine izin verirmi

Arkadaslar ben 1400 tl lik bir bilet rezerve etmistim.Ve engelli indirimini sordugumda, fiyat 1285 tl ye indirildi !! Neden bu kadar az indirim"? diye sordugumda, koltuk ucreti 800 tl uzerinden indirim yapiyoruz' dendi... yani 600 tl sine indirim uygulanmiyormus...ne ilginc? isin ilginc tarafi sizin biletinizin normal fiyati 1486 dendi..oysa benim biletim 1400 tl idi..ama onemli olan bu degil tabiki..neden 1400 tl uzerinden %25 uygulanmiyor? Yani gercektende indirim yapilacaksa biletin fiyati 1400 tl uzerinden yapilmali yoksa biraksinlar bu indirim hikayesini!!! neyse iste paylasmak istedim sizlerle....

Aklima gelmisken bir baska bilet satis gorevlisi bayana sordugumda,yurt ici %25 uygulanir ama yurt disi %25 uygulanmaz demisti bana birkac gun once...hatta inkar ederlerse kanitlayabilirim cunku bankoda bile konusmalar kayit altinda...

Hava alanı, iyi ki engelliyim dediğiniz tek yer.Aracınızla gidiyorsanız,Arabanızı otoparka bırakabilirsiniz. Ücretsizdir. Rapor yada başbakanlık kimlik kartı yeterli. Ben Yünanistan-Selaniğe gittim 5 gün tatilden sonra otoparka gelip aracına binip eve aracın ile dönmek muhteşemdi. Normal olarak koysaydım 125 tl ödemem gerekiyordu.

aynı olayın bir benzeri kamil koç firmasında başıma geldi konyadan ankaraya otobus bileti alıcağım internet fiyatı 23 lira ben engelli indirimi ile bürodan 21,5a aldım bu ne diye sordugumda işin uyanıklıgına yatanların sunu yaptıgını öğrendim, firmaya bilet almaya gittiğinizde aynı bilet için 3 fiyat cıkıyomus işte 25-29-32 gibi en düşük fiyatdan satıyolarmıs size ancak engelli indirimi söz konusu olunca en yüksek ücretden satıyolar arada da 1,5 lira gibi komik bir rakam kalıyor.

türk havayolları nın yaptığı sadece engellilere indirm adı altında sadece reklam amaçlı birşey arkadaşlar thy kendini ya çok kurnaz sanıyor yada çok küstah bir firma bence uçak kullanacağımız zamanlarda siğer hava yollarını tercih etmenizi tavsiye ederim arkadaşlar hem daha ucuz hemde engelliye pozitif ayrımcılık yapıyorlar azda olsa mesela ben uçağa binmem gerektiği anlarda pegasusu tercih ediyorum ve çok memnunum fiyat olarak çok çok ucuz indirim yapmıyorlar ama THY gibi saman altından dalga da geçmiyorlar atıyorum THY izmirden adanaya 500 e uçuyor uçuş günü alınan bilet fiyatı pegasus ta 200 TL ye uçuyor hizmette süper bende tekerlikli sandalyedeyim tek başımada binebiliyorum çalışanlar engelliyi diğer yolcular binmeden 15 dk gibi bir zaman önce uçağa bindiriyorlar ve koltuğuna kadar resmen götürüyorlar emniyet kemerini bile takıp gidiorlar inerkende aynı şekilde görevliler diğer yolcular indikten sonra gelip koltuğundan alıp bagaj alma bantına kadar götürüyorlar indirim adı altında engelliyi kullanarak reklam yapmıyorlar hiç olmazsa diğeceğim o ki arkadaşlar çok çok zorda kalmadıkça THY kulanmayın elinizden geldiğince diğer firmaları kullanmaya özen gösterin hiç olmazsa dalga geçer gibi indirim rakamlarıyla bizleri reklam aparatı gibi görüpte birde bizim paralarımız ceplerine girmesin birlik olup THY ye biz engelliler olarak binmeyelim

Tekerlekli sandalyedeki bir kişi Türk Hava Yolları ile yalnız seyahat edemez. Refakatçi şart. Gerekçeleri ise saçma sapan güvenlik önlemleri...Engelli bir insan tekerlekli sandalyede bile olsa istediği yere özgürce tek başına gitme hakkına sahiptir her insan gibi. Fakat THY bunu anlamamazlıktan geliyor ve aptalca kurallarını devreye sokuyor. Ben baktımki olmuyor heryere giderken bir refakatçi çok saçma..Bilet alırken önümdeki yanımdaki kişiye söylüyorum durumu benim refakatçim olurmusunuz diye memnuniyetle kabul ediyorlar durumu anlatınca..Tek yapması gereken bilet kontrolü sırasında size refakatçiniz varmı diye sorduklarında evet var diyeceksiniz ve yanınızda oturan kişiyi göstereceksiniz ve seyahatinizi yapacaksınız başka yolu yok ben böyle yapıyorum ve tekerlekli sandalyemle gidiyorum istediğim yere bu şekilde... 2 sene önce Star Tv de çalışırken bunun haberini yapmıştım..tınlayan bile olmadı THY den...

Erol Bey size yapilana cok uzuldum...Cunku size yasatilana yabanci degilim bende..Bir cogumuz bazi alanlarda bu olumsuz duygulari bir sekilde yasamisizdir, yasatilmistir bize...Ama bunlarin tam tersi pozitif duygulari da yasatan insanlarla da karsilastigimiz cok olmustur....Sevgiyle baglantili (yada sevgisizlikle)durumlar bunlar ... Icinde sevgi barindiran insanlar baskasina kotuluk yapamazlar..Yani herzaman pozitiftirler...Ama icinde sevgi yoksa bir insanin,zaten ne bekleyebilirizki ondan? Acik olan yollari bile tikar...Cunku icindeki kimya olumlu seylere yol vermez,yikicidir, pozitif davranislara da dayanamaz,katlanamaz.....Onun icin, cocuklarimizi herzaman sevgiyle egitelim,sevgimizi onlara hissettirelim....Cunku gercek sevgi,herseyin ustesinden gelir....Sevgiyle kalin..

1. Uçuşlarınızda engelliler için herhangi bir indirim var mı? Varsa şartlarını öğrenebilir miyim?
Yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olan yolcularımıza, promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde yüzde 25 indirim sağlanmaktadır. Yolcularımızın bu indirimden faydalanmaları için yüzde 40 ve üzeri oranda engelli olduğunu gösteren bir belgeyi (T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’ndan alınmış engelli kimlik kartı, sağlık kurulu raporu veya ''Özürlü'' ibaresi bulunan nüfus cüzdanı) ibraz etmeleri gerekmektedir.

Ayrıca 'refakatçi ile seyahat etmelidir' ibaresi bulunan doktor raporunun ibraz edilmesi halinde, engelli yolcu ile aynı seferde seyahat edecek bir refakatçiye de promosyon biletler hariç tüm iç hat biletlerde yüzde 25 indirim sağlanmaktadır.

Uçuşun 24 saat öncesinden belirtilmek şartıyla isteyen tüm yolcularımıza ücretsiz olarak tekerlekli sandalye hizmeti sunulmaktadır.

Engelli indirimi, Amerika çıkışlı düzenlenen biletlerde ve Türk Hava Yolları’nın taşıyıcı havayolu olmadığı code-share seferlerde uygulanmamaktadır.

Online yapılan satışlarda engelli indirimi uygulanamamaktadır.

Arkadaşlar Türk havayollarının avukatlığını yapmıyorum ama thy dışında hangi havayolu şirketi inidirim yapıyor. Ben size benim yaşadığımı anlatayayım Trabzon İstanbul KIBRIS birde dönüş business bilet aldım. 800 küsürdü 500 küsüre düştü. Eşimde refakatçi oldu onun kide aynı oldu. Kızım da çocuk indirimi hepimiz aynı fiyata uçtuk. Ikram herşey süperdi. Iyiki de thy var.

Business biletlerde yapılan indirimlerden kaç kişi faydalanabiliyorki. Diğer havayolları THY'den ucuz satıyor genelde. Dolayısıyla indirim her turlu sembolik kalıyor. Hiç olmamasından iyi ama
yetersiz. Hele o engelli oldugunu ispat etme safhasına hiç girmiyorum.

bende THY çarşıda bir bayiyi aradım 390 dedi engelli dedim 310 liraya indi ve rapor da ibraz etmedim

başbakanlık kartın varsa raporu ibraz etmene gerek yok artık sistem seni otomasyon olarak engelli olarak görüyor

thy de kendi sitesinde internette gördüğünüz ucuz fiyattan değil yine kendi sitesinde internette gördüğünüz ekonomi sınıfı için pahalı biletin yüzde 25 i kadar indirim uygulanıyor. :) firmanın değişik bir taktiği..

Üst Alt