Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız engelli aracının 5 yıl dolmadan sol el engelliye devri nasıl olacak?

ciddo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar olayı kısa ve anlaşılır biçimde yazayım; şu an araç sahibi olan kişi sol BACAK'tan dolayı ötvsiz aracı almış otomatik vites ve TERTİBATSIZ araç 3 aylık (5 yıl dolmadan satış). ben bu aracı devir almak istiyorum benim engelim sol el ampute ve ÖTVsiz araç alabiliyorum. Şİmdi benim tertibatsız engelliden olan bu aracı almak için izlemem gereken yol nedir? MTV den de yararlanmak için araca TERTİBAT yapılacak sol sinyaller çubukla sağa alınacak ve TSE den rapor alıncak bunları biliyorum. Şimdi En önemlisi ben İLK nereye başvuracağım onu bir türlü bulamadım. bana bu işlem sırasını anlatacak kişiye dua ederim.

5 yıl dolmadan engelliden engelliye satış prosedürü konusunda deneyimi olan var mı arkadaşlar?

ilk önce vergi dairesine alıcı ve satıcı gideceksiniz orda size form vericekler onu dolduracaksınız tabiki sağlık raporlarınız ve ehliyetleriniz yanınızda olsun size satışı uygundur yazısı verilince tertibat varsa projeciye eski projeyi sildirip alacak kişiye göre proje çizilecek yani uzun saçma sapan bir süreç bunun 2 kez araç muaynesi var 2 kez projesi var 2 kez tse ye gidilmesi var sırf eziyet olsun diye bende satıyordum o kadar koşturdum en sonun nalet ettim vergisini ödeyip satıcam

Üst Alt