Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatsız engelli aracını kimler kullanabilir?

ibrahimvhki

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar dün itibari ile ötvsiz araç aldım raporda otomatik vites araç kullanması mümkündür yazıyordu tertibatsız olarak aldım ama aracı kimler kullanabilir yeni yasadan bir örnekle bana cevap verriseniz sevinirim.Benim bildiğim kadarıyla tertibatlı olsaydı sadece ben kullanabilirdim ama tertibat olmadığı için ehliyetli kişiler de kullanabilir.Gerçi babam kullansa yeter benim için ... Yasa da nasıl bir şey yazıyor cevabınızı bekliyorum...

Yasa gereği eskiden ruhsatta Sahibinden başkası kullanamaz yazardı , şimdi ise böyle bir ibare olmadığına göre kiralama hariç bence herkez kullanabilir.

Yasal olarak bir yazı bulabilir misiniz bana en yeni en son haber olarak...

Eylül 2011 itibarı ile:

1- % 90 ve üzeri raporu olan kişi adına yurt içinden alınan aracı herkes kullanabilir. Bu konuda "3. derece yakınlar" vb. hiç bir kısıtlama kalmadı. Yurt dışından alınan araçlar için ise 3. derece yakın sınırı devam ediyor

2- H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bununan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor.

3- Araçta özel donanım yoksa ve aynı zamanda otomatik vitesli ise, o aracı herkes kullanabiliyor. Bu konuda da hiç bir sınırlama kalmadı.

Oturanboğa dan alıntı.

Üst Alt