Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı aracımın başkası tarafından kullanılırken kasko süreci..?

suskun62

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
2
Merhaba

ilk aldığımda ruhsata işli olan "Engelli aracıdır, sahibinden başkası kullanamaz" bu şekilde kasko sigorta yaptırdım

6 ay sonra Tse ye gidip muayane ettirdim ve "Başkasıda kullanabilir" raporu verdiler.

notere gidip işlettim.

şimdi başkası benim aracımı kullnırken bir kazaya karışssa kasko sigorta karşılar mı? çünkü ilk kasko sigorta yaptığımda "engelli aracıdır, başkası kullanamaz" ibaresi vardır.

şimdi "kullanabilir"

yeniden kasko sigorta yapmama gerek mi ?

@suskun62 "Başkasıda kullanabilir" raporu verdiler. Muhtemelen "Engelli Aracı-Hususi" ibaresi de vardır,.. Engelli aracı olarak kasko yaptırdınız. Ayrıca siz TSE'den belge alıp Ruhsata işlettiniz ve Ruhsat'ın seri numarası değişti.. Siz bunu Sigortacınıza bildireciksiniz..

^^sahibi, eşi, 3.derece kan/hısım, ve çalışanı kullanabilir^^ bunlar haricinde zaten bi başkası kullanamaz.. Kullanır ve tesbit edilir ise, kanuni yaptırımı vardır.. ve
tabi ki Kasko ve Trafik sigortalık bir şey çıkar ise Ruhsatta yazanlar ^haricince^ kazaya karışırsanız sıkıntı yaşarsınız.

Sizin arabada hangi tertibat var hocam.Benimde aracım elden gaz fren tertibatı var acaba bende basvursam başkası kullanılabilir mi

Peki benim aracta tertibat yok otomatik vites ile aldim benim ruhsatta yok tertibat benim esim kullanabilirmi yada kaza aninda sorun olurmu

@Hkn38,
Araç Ruhsat'ının (Z.2 Diğer Bilgiler kısmında) ne yazıyor..

@suskun62, benimde tertibatlı topuz ve silecek demiri ruhsatta baskası kullanamaz yazıyor...baskası kullanması için nasıl yol izledin anlatırmıssın bende yapayım

Ehliyetimde tertibat kodu yok sadece 78 ve 10. 02 otomatik kodu var tertibat olmadigi icin olabilirmi acaba

@Hkn38,

(Y.E KULLANIM AMACI) _ ENGELLİ ARACI:HUSUSİ
(Z.2 DİĞER BİLGİLER) _"MUA.GEÇ.TARİHİ....SAHİBİ, EŞİ, 3.DERECE KAN/KAYIN,HISIMI VEYA ÇALIŞANI KULLANABİLİR" Bu ibare, TSE Araç Kontrol Merkezinden yaptırılıp, Ruhsata işlenecek.

Kullanim amacinsa engelli aracı hususi yaziyorda
Diger bilgilerde sadece muane gecerlilik tarihi yazıyor, tse arac kontrol merkezine para odenecek anladığım kadarıyla birde noterden ruhsata para ben lpg taktirdim sadece benzinin yanina lpg takacaklar ruhsat yenilemeye 1.500 mu 2 bin mi ne ödedim adim at para

Peki ben sadece esimin surmesini istiyorum birde diyelim dediginiz gibi yaptim bunu güncelledim kasko sigorta güncellemesi ne gerek varmi

@cann.sm, bende kullanım amacında. engelli aracı otomatik vites hususi yazıyor.... Diger de ise. Muayene tarihi ve sahibinden baska kullanamaz yazıyor ....
tertibatlı aracım silecek ve topuz ver bende isim yazdırabilirmiyim aileden ve yapılır ise nasıl bir yol izlemeliyim ve kac kişi yazdırabilirim

Üst Alt