Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tertibatlı aracı kimler kullanabilir?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
arkadaslar benim kafama bir şey takıldı ama her halde bu konuda benim gibi düşünen bir sürü arkadasın oldugunu sanıyorum.
ozurlu plakalı aracların ruhsatında ikinci ve ücüncü kullanacak sahıs isimleri yazıldıgını soylediler. bu konuda bilgisi olan var mı acaba bu arada arac tertibatlı

H sınıfı sürücü belgesine sahip kişi üzerine kayıtlı özel donanımlı otomobili kendisinden başka hiç hiç hiç kimse kullanamaz.

Not: Sadece, kendisi ile aynı sakatlığa ve sürücü belgesine saihip 1. derece yakınlar aynı arabayı kullanabilir.

Sevgili OturanBoğa, Otomatik vites bir aracımız var. Eşimin herhangi bir sağlık sorunu yok. Benim ise sağ ayağımdan kaynaklanan "Otomatik vitesli araç-Özel tertibatlı araç" içerikli H sınıfı ehliyetim var. Araca özel tertibat yapıp sol tarafa gaz ve firen pedalları yaptırmak istiyorum. Sağ taraftaki pedallarda kalacak. Böylece eşimde aracı sorunsuz kullanabilecek. Yalnız yazılarında [FONT=arial black]" 2- H sınıfı sürücü belgesi bulunup kendisi araç kullanan kişilerin özel donanıma sahip araçlarını kendileri ve bir de benzer sakatlığı bulunan H sınıfı sürücü belgesine sahip kişiler kullanabiliyor." [/FONT]diye belirtmişsiniz. Bu bilgiye göre ben aracı özel tertibatlı konuma getirdiğim takdirde eşim aracı kullanamayacak mı ? Yoksa araç orijinal durumundan bir şey kaybetmeyeceği için ( yani eşimin aracı kullanma koşulları değişmeyeceği için ) kullanabilecek mi ?

Maalesef, aracınız özel donanım statüsüne girdiği anda B sınıfı ehliyetli eşiniz kullanamaz olacak. Evet, bu kadar saçma

benim sol dizimde sorunum var h sınıfı ehliyetimde otomatik vites kullanabilir yazıyor. ÖTV siz arac aldık eşim kullanabiliyor.

sizin durumunuz farklı, o yasada düzenleme yapıldığı için artık sol ayakta dizde rahatsızlığı olanlara otomatik vitesli araç tertibatlı sayılıyor hem bütün otomatik vitesli araçları sizde kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz ancak araçta sakatlığa uygun tertibat var ise araç sahibinin haricinde rahatsızlığı aynı olan kişinin haricinde kimse kullanamaz.

evet en ufak bir değişiklik de başka hıc kımse kullanamıyor. sadece aynı rahatsızlığı bulunanlar kullanıyormuş.

Üst Alt