Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercihler öncesi ÖSYM, EKPSS sıralamalarını güncellemeli

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
27 Nisan'da yapılan 2014 EKPSS'nin sonuçları, 9 Mayıs tarihi itibariyle açıklanndı. EKPSS'ye lise/önlisans/lisans düzeylerinden toplamda 63.357 kişi katılmıştı.
Sonuçların açıklandığı gün, adayların Lisans/Önlisans/Ortaöğretim(Lise) kendi düzeylerinde sıralamaları da belli olmuştu. Ancak, adaylardan gelen bilgiler üzerine ÖSYM'nin, adayların EKPSS sonuçlarını iptal ettiğini öğrendik ve bu konuyu dile getirmiştik. Bize ulaşan ve bizim ulaşabildiğimiz, sınavları iptal edilen adayların sayısı üç haneli rakamlarla ifade edilmekte. Bu durum, adayların sıralamalarını etkileyecektir.
ÖSYM, EKPSS sonucu iptal edilen engelli adayların sayılarını açıklamalıdır.
Her tercih dönemi gittikçe azalan kısıtlı kadroları tercih edecek olan engelli adaylar, tercihlerini "mevcut" sıralamaya göre yapacaklardır. Ancak, bu sıralamalar yanıltıcı olacaktır. EKPSS puanı ve mevcut sıralamasına göre "Ancak hizmetli kadrosu gelir" diye düşünerek memurluğu tercihlerine yazmayacak adayları yanılgıya uğratacaktır.

Engelliler Sitesi - ÖSYM, EKPSS sıralamalarını güncellemeli

Bence gayet iyi bi dusunce acaba osym nin boyle bi calismasi varmi.

Hocam bi konu hakkında anlamadığım bir şey var lisan , önlisan , lise hepsinden toplam mı ? 63 bin küsür kişi var ? yani bu sene ekpss ye giren 63 bin küsür kişi mi ?

lise de 49 bin küsür kişi vardı.. 24 bine yakını da önlisan lisans mı oluyor ?

alpingo95;

EKPSS'ye giren adayların öğrenim düzeylerine dağılımı: Lise düzeyinde 49527
Önlisans düzeyinde 7749
Lisans düzeyinde 6081
Sonuç belgelerinde yer alan toplam aday sayısı: 63357

Anladım hocam ben lise düzeyinden 1812. sıradayım sizce benim şansım varmı :S

alpingo95;

kadroları görmeden, ne istediğinizi (hizmetli-memur) bilmeden yorum yapmak anlamsız...

en az 100 bin kişide kurayı beklıyen vardır bırde bu sene yenı gırenler vardır tahmınımce en az 250 bin kişi beklıyor atanmayı hayırlısı olsun artık

o değilde 4 aydır bir tercih kılavuzu açıklanmadı. Tercih kılavuzunu ne zaman açıklayacaklar beli değil bir tarih verseler onun içinde en az 2 hafta bekleriz , iki haftada tercih süresi tutar. 1 ayda tercih sonucunu bekleriz sonrada 1.5 ay da valilik olurlarının yazılması ve evrakların tamamlanması sürer bence bu yılı böle kapatacaklar :)

Alp Hizmetli istemezsen bu sıralamayla lise düzeyinde atanma şansın zor gibi ama ikincide çok daha avantajlı olabilirsin. Ama ne olursa olsun seçeceğin il çok önemli.

HATAYLI...;
önce ösym ye itiraz edecek, olumsuz yazı gelirse avukatla görüşülüp dava açılacak. olumlu sonuç alınamadığı müddetçe tercih yapamayacaklar... sistem bu adayların tercih yapmasına izin verirmi bilemiyorum..

alpingo95;
4.151 kadroyu ele aldığımızda liseye ortalama 1800 kadro verilse, bu kadroların 600 hizmetli, 1200 memur olduğu düşünülse, 200 ü sağlık yada meslek mezunlarına ayrılsa geriye 800-1000 memur kadrosu kalır. senden önceki 1800 kişinin kaçı memurdu, emekliydi sınava girdi tercih yapamayacak, doğuyu istemeyen olacak, il dışı yazamayan olacak, sınavı iptal olan olacak bilemiyoruz.. bunlar senin avantajın, şansını artırır.
800-1000 memur kadrosu için senden yüksek puanlı 1800 kişiyle yarışacaksın. 1800 kişinin hepsi memurluk diyecek. ilk tercihte atanman, doğru tercihle 0 gibi...

Not: kesinleşmiş bir kadro detayı yoktur, tamamen kişisel yorumum-analizimdir... tüm etkenler değişiklik gösterebilir...

Üst Alt