Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tercih klavuzunda puanlama olmayınca nasıl yaparız?

mehmet57

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar tercih klavuzunda puanlama yok.. bunu nasıl çözeriz ben 70 puan aldım mesela bu kılavuzda neye dayanarak tercih yaparım ilk defa bu sınava girdim lütfen bilgi verirseniz sevinirim

mehmet57 Merhaba,

Mezun olduğun bölüme göre tercih yapacaksın. Daha sonra en yüksek puandan aşağı doğru yerleştirme olacak senin puanın yeterse yerleştirileceksin. Yani durum tamamen şans işi. Senin tercih ettiğin yeri başkası tercih etmezse sen yerleşirsin tercih ederse ve senden yüksek puanı varsa o yerleşir. Puan olayı yerleştirme anında başlıyor. Senin kestirebileceğin bir şey değil. Sen sadece okuduğun okula göre tercihini yap. Sonrası kısmet.

Allah razı olsun.. ben orta öğretim bilgisayar bölümünden mezunum yani şimdi Ortaöğretim klavuzunu indircem ordan nasıl yaparim

mehmet57
Tabloda aranan nitelikler kısmı var. NIT1, NIT2 şeklinde gidiyor. Bunların açılımına bakmalısınız. Doğrudan lise mezunu olanların alınacağı bölümleri de tercih edebilirsiniz. Veya sizin mezun olduğunuz bölümün kodu varsa özel olarak bunları da yazabilirsiniz.

Üst Alt