Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Teknoloji ilerlerken engelliye H sınıfı ehliyet verilmemesi..?

xxxman

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bende dahil bir çok kişi H sınıfı ehliyet konusundan müzdarip ya ehliyet alamaz deniliyor yada hastane hastane gezdiriyorlar Avrupa.Amerika hatta Uzak doğu ülkelerinde bile engelliler tek parmakla araç kullanırken bizim doktorlar araçları Doğan,Şahin olarak algılıyor sanırım pat basıyor ehliyet alamaz KENDİ KENDİNE GİDEN ARAÇ ÇALIŞMALARI SÜRERKEN arada çıkan teknolojinin sınırı yok geri görüş sistemleri,park asistanları,yol asistanı,şerit takip sistemi,kendi kendini frenleme sistemi,hız sabitleme,hidrolik direksiyon çoğu araçta standart oldu istenildiği takdirde aracın bütün sistemleri yer değiştiriliyor gaz,fren,vites,silecekler sinyal düğmeleri ama gelin görün ki bunların hiç biri yok gibi korkarım KENDİ KENDİNE GİDEN ARAÇLAR 2020 YILINDA piyasada olması öngörülüyor bizim doktorlar kendi kendine giden araçlar için bile engelliye yanında refakatçi bulundurma zorunluluğu bulundurcak yokmu bu işin bir çözümü ALLAH AŞKINA BİRİ DOKTORLARIMIZA TEKNOLİJİDEN BAHSETSE

Bu konuda düzenleme şart, çağın çok gerisinde uygulamalar var. Profesyonel araştırma-geliştirme birimleri kurulmalı, herkes eşit bir şekilde hak ettiğini alabilmeli... Allah engelli kardeşlerimizn yardımcısı olsun...

Ben de aynı durumdan muzdaribim, c5-c6 of'yim, bir elimi çok iyi kullanıyorum, kollarımda güçlü. Ehliyet alamıyorum, seviyeme bakıp olmaz diyorlar. Halbuki şu aşağıdaki araçtan alıp kullanabilmem için hiç bir mani yok.

Bizleri biryerlere gitmek için sağa sola sormaya muhtaç edenler utansın.

http://www.elbee.cz/en/

auto_v3.png

Üst Alt