Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tekerlekli sandalyede EKPSS'ye çalışırken dikkat edilmesi gerekenler?

SystemError

Yasaklı Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi çalışmalar

arkadaşlar birşey sorucam aranızda benim gibi parapleji olanlar var mı
uzun süreli ders çalışımında bası yarası olmasın diye ne gibi önlemler alıyorsunuz malum tekerlekli sandalyedeyiz .

Birde tekerlekli sandalye ile sınava gideceğimizden ösym verdiği okula dikkat ediyormu malım sıralar çok küçük yerlese bileceğimizi sanmıyorum standart okullara

Projetor

geçmiş olsun ben de paraplejiyim. atandım şuan çalışıyorum. liseden de geçen sene mezun oldum. diyeceğim 8 5 mesaisinde sandalyedeyim. bası yarasıyla ciddi bir imtihanım oldu lise döneminde. şuan havalı minder kullanıyorum. havalı minderiniz kesinlikle olsun. skolyozum da var. genel olarak sol tarafa uzanarak ders çalışırdım skolyozumun verdği rahatsızlıktan dolayı.

havalı minder üzerinde uzun süre otursanız bir problem olmaz inşaAllah ama arada hareket edin. benim kadar oturan biri yoktur herhalde. bası yarasından dolayı 6 defa ameliyat da geçirdim. haftada iki defa rehabilitasyona gidiyorum. ve bası yarasının oluşmasına engeldir bu aktivite...

Çok teşekkür ederim hocam şuan havalı minderim yok sünger tarzı bişey var havalı minder temin etmeye çalışırım , bu süngerler yara yaparmı acaba

İyi havalı minder markası önerebilirmisiniz

@Projetor

Bası yarası omurilik felcinde çok ama çok önemli bir konu. Aman geçiştirmeyin. N'olur canım, bir-iki gün idare ederim dahi demeyim. Hiç farkına varmadan içten içe yara açılır. Siz yüzeyde bir şey görmezsiniz ama bir açıldı mı Allah korusun, 2-3 ay yatırır. 5 dakika bile mindersiz oturmayın. Çok gördüm bundan muzdarib.

Tek çare havalı minder!

Çok haklısınız. Parapleji olan bir hastada en hassas konulardan biridir. Tedavi süreci sabır gerektiriyor ciddi manada. Havalı minder almaya değer mi, yaşamadan belki anlaşılmaz ama yaşayan biri olarak fazlasıyla değer... Paraya kıyın bu konularda ey paraplejiler:) Yoksa canınız yanacak...

Üst Alt