Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek gözüm görmüyor. Hangi sınıf ehliyet alabilirim?

karatas_52

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
benim sağ gözüm görmüyor sol görüyor yüzde 46 raporum var engeliyim sadece gözden deil sinir merenjit geçirmişim demek istedim ben ehliyet alabilirmiyim bir gözüm görmeden vergi indiririmde var torpille falan b sınıfı alsam suç olurmu sol gözüm görüyor bir göz yetmezmi ne olur yazın

B sınıfı monoküler alırsın torpile gerek yok.

% 46 yı nasıl aldın ???

onu demiyorum raporum engelli sağlam b sınıfı ehliyeti nasıl alırım ehliyet almak istiyom doktor özürlüsün derse 46 raporun var derse alamam doktora söylemeyecem engelli olduğumu

ehliyet almam alzım artık

normal ehliyet alman mümkün değil

hangisi daha avantajlı işte sağlam alırsam vergi indirimi almışın bu geçmez derlermi ne olur yazın veri indirimin var ehliyet alırsam sağmal sorun olurmu

Torpili varmış

Vergi indirimi hangi vergi indirimi ??

nasıl almam lazım doktoramı çıkcam herkes bir birine yardımcı olsun şimdi engeliyim hem raporum hem vergim var sağlam alırsam cezası olurmu ve h diyorlar onu nsaıl alırım

h sınıfı alman mümkün değil
normal raporda alman mümkün değil çünkü ehliyet alaman için seni hastahaneye gönderecekler ve ayrıntılı muayene olacaksın ancak monooküler b sınıfı ehliyet alabilirsin o ehliyette ticari araç kamyonet tır motor kullanamaz
ehliyet için alacağın rapor vergi indirimine etki etmez

http://www.engelliler.biz/forum/oze...k-icin-ozurluluk-yuzdesine-bakilmiyor-mu.html

hiç bişi anlamadım ben malunen mekliyim sağ gözüm görmüyor vergiden mekliyim nasıl ehliyet alırım sağ gözüm görmüyor merenjit geçirmişim sürekli başım ağrırı damr kuruması var tek gözden ehliyet nasıl alırım sol gözüm sağlam bilen yazsın normel alabilirsem sorun olurmu

Bilen biri yazsın ne demek. .
Ben monoküler ehliyet sahibiyim biliyor yazıyorum.
B MONOKÜLER ALIRSIN.

Normal ehliyet alırsan sen bilirsin? ? Arasında çok fark yok ??
Vergi indiriminden yararlanmak istersen H ehliyet alman lazım H ehliyet te alamazsınız. .

Rapor oranıyla ehliyetin ilgisi yok, size kimse xxx oranda raporunuz var, şu sınıf ehliyet almak zorundasın diyemez..
sürücü yönetmeliğine göre monoküler B alırsınız...

manuküler ney arkadaşlar nereye muracat etmem lazım demek istedim sağlam alırsam engelisin nsaıl sağlam aldın derler

arkadaşım olay şu:

normal sağlıklı vatandaşlar gibi ehliyet alırsın fakat

1 ) ticari araç kullanamazsın
2 ) her yıl sağlık raporunu yenilemen gerekir.(yani her yıl doktordan monokuler ehliyet alabilir diye bir rapor alman gerekir)

bu kadar..

monokuler: bir gözü hiç görmeyen yada çok az gören demek...

ben sağ göz hiç görmez sol görüyor nasıl ehliyet alabilirim görüyom desem ehliyet yerleri pek hastane uğraşmıyor para ver yeter diyorlar vergimde var alsam ilerde sorun olurmu emekliyimde

kardesım bı bılgım yok o konuda ama sana sunu solıyeyım adamın oldumu ıkısı bıle görmese alırsın ehlıyet yeterkı tanıdık olsun ama senın ıcın pazartesı sorucam doktora verılırmı verılmezmı dıe sen hıc acele etme sakın ben gbı yoksa ehlyetı sadece arkadaşlarının cebınde gorursun ben sorayım buraya yazarım

benim merak etiğim emekliyim vergimde var çok veren yerler var ehliyet alırsam engelisin gözden nasıl sağlam ehliyet alıyorsun dermi devlet diye buraya sorayım dedim h sınıfıyla uğraşmak çok zor doktora çık falan b sınıfı alsam engelisin askerlikte yapmadım emkliyimde nasıl aldın dermi devlet

Bir gözün hiç görmüyorsa Monoküler ibareli B sınıfı sürücü belgesi alabilirsin (H de verilse fark etmez. Her ikisi de aynı işi görecek)

Üst Alt