Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tek böbrek nedeniyle malulen emekli olacak oranda rapor alabilir miyim?

askoç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sayın admin adım güven 20/07/1974 dogumluyum 1990 giriş sigortalıyım şu an 2783 bağkur pirimim 3167 ssk pirimim var toplamda( 5950) 52 yaşı bekliyorum ama size danılşacagım konu ben 3 yaşında böbrek ameliyatı oldum ve tek böbrekliyim ve bu yüzden akerlegimide yapmadım rapor verdiler şimdi ben diyorumki devlet hastanesine müracat etsem bana yüzde kaç rapor verirler ve malülen emeklilik ola bilirmiyim beni aydınlatırsanız memnun olurum tşk ediyorum kolay gelsin

Maalesef ne malulen, nede erken emeklilik için gerekli oranı alamazsınız.

Tek böbrek için;

Diğer böbrek tamamen normal:% 10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı:% 30

Ancak başka rahatsızlıklarınız varsa oran artabilir.

Üst Alt