Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Tedavimde tek ilaca düştü doktor..?

Konular
62
Reaksiyonlar
182
Merhaba arkadaşlar ben dün kontrolden geldim.Artik sadece akşam risperdal 2 mg içeceğim benim durumumda olan var mı? Acaba sabah ilaç almadigim için yoksunluk belirtileri Yaşar mıyım bilgisi olan var mı?

Merhabalar hocam, risperdal ve türevi ilaçları kestiğiniz an yoksunluğunu hissediyorsunuz. Tabi bende ansikiyete yaptığı için kullanmayı bıraktım. Rivoclon bana iyi geldi o da tehlikeli olduğu için doktor daha fazla kullanmamı önermedi. Bende yoksunluğunu çok hissediyorum özellikle mani ve depresif olduğum dönemde.

Tümden birakmiyacagim ilaçlar sadece akşam içeceğim 2 mg risperdal.insallah bir an önce duzelirsiniz.cok ilaç içmek beni yoruyordu.antidepresan da kullaniyordum biraktim şimdi biraz iyiyim 8 senedir tedavi geçmişim var artık remisyondayim.

Çok teşekkür ederim. Aslında kontrollü bir şekilde bırakılsa çok iyi olur. Remisyona girmenize çok sevindim.

Xeplion çok ağır bir ilaç ben bi ara onun ilacını invega kullanıyordum.yorgunluktan parmağımı bile kipirdayamiyordum.o derece nasıl dayaniyorsunuz...

Bakalim tek ilaçla zaman neyi gösterecek bir okb li olarak sadece risperdal 2 mg kullanıyorum.

@Tyler D.,
Kardeşim doktor kontrolünde ol tedavini aksatma.

Bende mani doneminde iken boyleydim.Ama sonradan tanım değişti okb olarak şimdi o tür hezeyanlar kayboldu. Dr.un dediğine göre risperdal hezayanlari azaltiyor.bilmiyorum bakicam tek ilaç kullanmak bana mantıklı geldi çünkü tüm antipsikotikler aynı etkiyi gosteriyor dopamini bloke ediyor.ve bunun sayesinde hezeyanlar kayboluyor.

Ben atak dönemini tek ilaçla geçirmiştim, hastalığımın farkında olmadığım için derdimi anlatamıyordum doktorlara. Ailem de doz arttırma, ilaç ekleme olaylarını bilmiyordu. 2 ay boyunca hayal dünyasında yaşadım.

@Tyler D., ketiapin ve lustral devam mı

Evet haplar devam. Biri uyutuyo lustrali de mutluluk verir belki diye içiyorum

Üst Alt